Ο Χάρης Καστανίδης στον Prisma 91,6: Τα δείγματα από τις πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις της νέας κυβέρνησης δεν είναι καλά…


Την Παρασκευή 12/11 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Χάρης Καστανίδης είναι έγκριτος νομικός, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ( Κινήματος Αλλαγής).
Ο κ. Καστανίδης έχει διατελέσει για χρόνια κοινοβουλευτικός, αφού εκλέγονταν βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις επί σειρά ετών.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική συγκυρία και επικαιρότητα, τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ, το ΚΙΝΑΛ , το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και το σκάνδαλο NOVARTIS και τα ζητήματα που προκύπτουν με την σύνθεση της επιτροπής ειδικότερα όσο αφορά τα μέλη της αξιωμ. Αντιπολίτευσης.

” Είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για τις διαδικασίες εξαίρεσης προσώπων από την επιτροπή.., τώρα τέτοια αιτήματα έρχονται και από την άλλη πλευρά..”
” Έχει περάσει είδη καιρός από την σύνθεση της προκαταρτικής επιτροπής εξέτασης…, συζητάμε αχρείαστα πράγματα. Το θέμα είναι μικρής σημασίας, μεγάλης σημασίας είναι να αρχίσει η διαδικασία της επιτροπής και η εξέταση των μαρτύρων”.

” Τα κεντρικά πρόσωπα αυτής της ιστορίας , τα πρόσωπα της φαρμακευτικής εταιρείας, οι εισαγγελείς διαφθοράς, ο κ. Παπαγγελόπουλος αλλά ακόμα-ακόμα και οι ίδιοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αν κλιθούν και φτάσει εκεί η επιτροπή θα δώσουν σειρά στοιχείων, και θα μας βοηθήσουμε να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του ζητήματος…”

Στην συνέχεια ο κ. Καστανίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα της πολιτικής συζήτησης και του επιπέδου συνολικά της πολιτικής αντιπαράθεσης στην χώρα.
Κλείνοντας ο πρώην υπουργός έκανε αναφορά στη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ και το ”επιτελικό κράτος” που την συνοδεύει αλλά και στα εσωτερικά θέματα που αφορούν το ΚΙΝΑΛ.

” Τα πράγματα δεν πάνε καλά…”
” Τα δείγματα από τις πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις της νέας κυβέρνησης δεν είναι καλά…”

” Ουδείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση διανοήθηκε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό πεντακοσίων νοματέων μέσα στο γραφείο του”
” ..Ένα πολυδαίδαλο γραφείο, ένας προσωπικός μηχανισμός γιγαντιαίος…από μια κυβέρνηση που αναφέρει ότι θέλει να καταργήσει το υπερβολικό κράτος..”.

” Ο χώρος της κεντροαριστεράς στην κρίση εκμηδενίστηκε, διαχειρίστηκε την πολιτική κρίση λάθος…αλλά είχε απέναντι του τον λαικισμό του κ. Σαμαρά με τα Ζάπεια και τον κ. Τσίπρα που έφερε ένα τρίτο μνημόνιο.” ” Γίνανε λάθη…., κάνει μια αξιόλογη και αξιοπρεπή προσπάθεια ο χώρος να ξανασταθεί στα πόδια του, δεν θα είναι εύκολο..”.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26255 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.