Ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Πετρόπουλος στον Prisma 91,6: “Στην πράξη το νομοσχέδιο το οποίο έφερε η κυβέρνηση αναβιώνει χουντικό διάταγμα του 1971”


Την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 12 και 30 καλεσμένος τηλεφωνικά στην ενημερωτική εκπομπή ”Στο ίδιο έργο θεατές” του Χρήστου Τσούτση και στον Prisma radio 91.6 ήταν ο κ. Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος είναι Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Τύπου της ΑΔΕΔΥ, αναπληρωματικό μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εργαζομένων στο Δημόσιο(PSI) και μέλος της Ομάδας Εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.
Εργάζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για τις εξελίξεις που έρχονται με τις νέες νομοθετικές προτάσεις της κυβέρνησης γύρω από τις συγκεντρώσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος μας εξήγησε τους κινδύνους του περιορισμού του δικαιώματος στο ”συνέρχεστε” για συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς , εργασιακές ενώσεις και πρωτοβουλίες. Επίσης ακούσαμε το σχόλιο του για την κατάσταση που επικρατεί σε εργασιακούς χώρους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα την περίοδο του covid 19 αλλά και την σημερινή εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος.

” Στην πράξη το νομοσχέδιο το οποίο έφερε η κυβέρνηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αναβιώνει χουντικό διάταγμα του 1971…”

” Αυτά που ενσωματώνει και αναβιώνει, είχε τεθεί πρέπει να πούμε σε αχρηστία το διάταγμα του 1971.., δημιουργούν τέτοιου είδους προϋποθέσεις δυσχεραίνοντας τόσο πολύ τις συγκεντρώσεις που στην ουσία τις καταργεί ως νομοσχέδιο…”

” Οι συμμετέχοντας σ΄μία συγκέντρωση που δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις της αστυνομίας θα διώκονται με ιδιώνυμο αδίκημα που θα φτάνει ως και τα δύο χρόνια φυλάκιση…”

” Ένας αστυνομικός διαμεσολαβητής θα κρίνει αν θα μπορεί να γίνει μια συγκέντρωση ή όχι , αν θα μπορεί να περιοριστεί μια συγκέντρωση ή όχι…”

” Ο Δήμαρχος μιας πόλης θα μπορεί πλέον να ζητά να απαγορευτεί μια πορεία..”

” Όλο το πλέγμα των νέων ρυθμίσεων θέλει να περιορίσει ασφυκτικά την κοινωνική διαμαρτυρία έως να την απαγορεύσει…”

” Παραβιάζει θεμελιώδες συνταγματικές πρόνοιες κυρίως το δικαίωμα του Συνέρχεστε..”

”Ο Υπεύθυνος διαμεσολαβητής θα είναι αξιωματικός της αστυνομίας όπως αναφέρεται εντός νομοσχεδίου…”

” Ούτε καν δικαστικός…, δεν ξέρουμε με ποιο κριτήριο θα κρίνει π΄χ την παρακώλυση της κοινωνικής και εμπορικής ζωής μιας πόλης…” ” Υπάρχει μια προσπάθεια δημιουργίας fake news γύρω από αυτό το ζήτημα…” ” Μιλάμε για ένα ακροδεξιό νομοθέτημα της κυβέρνησης της Ν.Δ..” ” Η κυβέρνηση προσπαθεί να κολακεύσει τον συντηρητισμό ορισμένων εμπόρων…” ” Στην ουσία όσοι πραγματικά διαδηλώνουν δεν στρέφονται ενάντια στο μικρομεσαίο επιχειρηματία και μικρομαγαζάτορα…”

” H προσφυγή την δικαιοσύνη θα είναι μέσο εναντίωσης απέναντι σ’ αυτό το νομοσχέδιο…Πρέπει να καταργήσουμε αυτό το νομοσχέδιο όμως στην πράξη…” ” Οι κυβερνήσεις δεν θα έπρεπε να καταστείλουν την δίκαια κοινωνική οργή…, θα έπρεπε να πρωστατεύσουν το δικαίωμα στην διαμαρτυρία που είναι συνταγματικό δικαίωμα…” ” Μπαίνουμε σε βαθιά ύφεση…, παρά τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα…” ” Η κατάσταση είναι τραγική…”

” Η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει πόρους όμως σε μια παρασιτική ελίτ…”

” Η εικόνα της συνδικαλιστικής πυκνότητας δεν είναι καλή..όπως και η αξιοπιστία των συνδικάτων , χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΓΣΕΕ..”

About Ομάδα Σύνταξης 27876 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.