Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης στον Prisma 91,6 για το μεγάλο στοίχημα της δημιουργίας γνωμοδοτικής επιτροπής τουρισμού στα Ιόνια Νησιά.


Για την γνωμοδοτική επιτροπή τουρισμού που συγκροτείται για πρώτη φορά στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο αντιπεριφερειάρχης Aλέξανδρος Αλεξάκης.

Όπως είπε,  “η γνωμοδοτική επιτροπή τουρισμού, σύμφωνα με μία δομή η οποία έγινε από την κεντρική πολιτική σκηνή και την κυβέρνηση, ξεκινώντας από το υπουργείο τουρισμού, σε συνδυασμό με τον ΕΟΤ,  είναι η τρίτη στη σειρά που  δημιουργήθηκε, στην οποία συμμετέχω, η οποία έχει τρέξει μόνο μία φορά, με την ουσιαστική συνεδρίαση της να είναι 27 Φεβρουαρίου.  Η κυβέρνηση  μάλιστα συμπεριέλαβε και τις ανάλογες γνωμοδοτικές επιτροπές, οι οποίες έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και απαρτίζουν τουριστικοί φορείς, και   στην ουσία θα κουμπώσει σε αυτή τη δομή ώστε κάποια στιγμή να αρχίσει όλο αυτό να δουλεύει σε ένα άλλο επίπεδο.”

“Το όνομά μου προτάθηκε ως προεδρεύων της επιτροπής αυτής, το αποδέχτηκα διότι είναι ένα κομμάτι το οποίο με ενδιαφέρει, καθώς είναι και το επαγγελματικό αντικείμενο, η σύστασή της επιτροπής δεν έχει ολοκληρωθεί, αναμένουμε να δούμε πως θα πάει.

Η επιτροπή αυτή θα είναι επτανησιακη και επιμέρους σε κάθε νησί του Ιονίου θα υπάρχει η ανάλογη επιτροπή σε τοπικό επίπεδο, όλα αυτά κάτω από μία ομπρέλα η οποία αν μπορέσει να λειτουργήσει υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα, το οποίο και ελπίζουμε.”

Στην επισήμανση ότι στη Λευκάδα συζητάμε για το αν έχει υπάρξει μία τουριστική μελέτη και κάποια τουριστικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο κύριος Αλεξάκης απάντησε ότι από μικρή ηλικία όντας το κομμάτι του τουρισμού, ακούει αυτή την επισήμανση και τίποτα ακόμα δεν έχει γίνει.

“Είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο είπατε και ευελπιστώ μήπως δούμε κάποια σημάδια στο άμεσο μέλλον, όπως για παράδειγμα το παρατηρητήριο τουρισμού το οποίο δεν υπάρχει και ευελπιστούμε να γίνει, ωστόσο δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες, γιατί είμαι άνθρωπος της αγοράς και όχι πολιτικός με τη κεφάλαιο.

Το παρατήριο τουρισμού σημαίνει καταγραφές, ανάλυση στοιχείων από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, ώστε να φτάσουμε στην επισήμανση σας και επίσης η δημιουργία φορέα διαχείρισης προορισμού.

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό που βλέπουμε  υπουργοί να έρχονται και παρέρχονται, με τον νέο Υπουργό να διαγράφει ότι έχει κάνει ο προηγούμενος, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια τουλάχιστον σωστά.

“Κάτι τέτοιο γίνεται και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο σε θέματα τουρισμού. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με τον νέο φορέα εφόσον συσταθεί, καθώς δεν θα απαρτίζεται μόνο από πολιτικά πρόσωπα και ίσως αφαιρεθεί η “πολιτική σκοπιμότητα” του κάθε πολιτικού, καθώς θα υπάρχουν επιστήμονες, καταρτισμένοι άνθρωποι με σπουδές και εμπειρία και θα υπάρχει και συνέχεια.

Δεν θα περιμένουμε να έρθει ο επόμενος να σβήσει ότι έκανε ο επόμενος, ούτε το αντίστροφο, οπότε αυτός ο φορέας θα έχει αρχή και και συνέχεια και νομίζω ότι αν το ψάξετε ξέχωρα σε αναπτυγμένες αυτό το μοντέλο δουλεύει.”

 

About Ομάδα Σύνταξης 28453 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.