Νώντας Κοντοπρίας στον Prisma 91,6: “Η κυβέρνηση ποντάρει στον φόβο των εργαζομένων για να περάσει ότι αντιδραστικό νομοσχέδιο δεν είχε περάσει το τελευταίο διάστημα.”


Με αφορμή το κάλεσμα το σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία εστιατόρια και συναφή επαγγέλματα για απεργία στις 26 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Νώντας Κοντοπρίας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

“Αυτή τη στιγμή ή πανδημία έχει επιταχύνει την καπιταλιστική κρίση, η οποία με βάση τις προβλέψεις διεθνών οίκων για την παγκόσμια οικονομία έδειχνε ότι θα ξεσπάσει κάποια στιγμή και χτύπησε στη χώρα μας στον κλάδο του τουρισμού, με αποτέλεσμα το πρόσφατο καλοκαίρι που βιώσαμε η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου αναφορικά με την εργοδοτική αυθαιρεσία και γενικότερα ένα συνολικότερο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όπως καταλαβαίνετε πρέπει οι εργαζόμενοι να δώσουν μία απάντηση, γιατί παρόλο την κατάσταση την οποία υπάρχει ο τουρισμός άνοιξε κανονικά με υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έγιναν λάστιχο σε σχέση με ότι χρειαζόταν η καπιταλιστική κερδοσκοπία για να ανακάμψει και μάλιστα αυτή η κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη για έναν κλάδο τον οποίον ονόμαζαν ως ατμομηχανή της οικονομίας κάνοντας λόγο για τουριστικό θαύμα, το οποίο χτίστηκε επάνω στην πλάτη των εργαζομένων και εκμεταλλεύτηκε το κομμάτι της πανδημίας, ώστε να περάσει αντεργατικά μέτρα και νομοθεσίες που ετοιμάζεται να περάσει που τσάκισαν κάθε εργατικό δικαίωμα όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με βάση αυτό το φόντο όλα τα εργατικά κέντρα και το δικό μας στη Λευκάδα, αλλά και το δικό μας σωματείο στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισαν να κατέβουν σε πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου.

Όσοι εργαζόμενοι καλέστηκαν από το ΠΑΜΕ και τα εργατικά κέντρα και τα ταξικά σωματεία πήραν όλα τα μέτρα προστασίας αναφορικά με την υγεία των εργαζομένων, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Αυτή η απεργία έρχεται λίγο πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου,  που περιλαμβάνει και το νέο συνδικαλιστικό νόμο, που στην κυριολεξία θα τσακίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, κάτι που ουσιαστικά είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και όπως αντιλαμβάνεστε χρειάζεται μία απάντηση.

Αντιλαμβάνομαι το φόβο του κόσμου, για τις αποστάσεις, όμως ο κόσμος πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι αυτός είναι ο φόβος που εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση και έρχεται να περάσει ότι αντιδραστικό νομοσχέδιο δεν είχε περάσει το τελευταίο διάστημα.

Η κυβέρνηση θέλει τους εργαζόμενους και φοβισμένους και να μην απαντάνε, αλλά ταυτοχρόνως να τους κουνάει το δάχτυλο και για την ατομική ευθύνη, από τη στιγμή που υπάρχουν πολλοί μεγαλύτερες κρατικές ευθύνες.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28391 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.