ΝΟ.Δ.Ε Λευκάδας: “Δεν υπήρξε ποτέ 13η σύνταξη .Με εκλογικό επίδομα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε το 2019 να εξαγοράσει ψήφους. “


Λευκάδα 03/03/2020

Δεν υπήρξε ποτέ 13η σύνταξη .

 Με εκλογικό επίδομα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε το 2019 να εξαγοράσει ψήφους.

 

Την ώρα που η πατρίδα δίνει τη μάχη της υπεράσπισης των εθνικών συνόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ της λογικής των ανοιχτών συνόρων και της μετατροπής της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι, υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και εκδίδει ανακοινώσεις για την υποτιθέμενη 13η σύνταξη.

Τα 970 εκατομμύρια ευρώ  που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές , ελπίζοντας να εξαγοράσει τους συνταξιούχους και να μην αποδοκιμαστεί στις κάλπες, ήταν στην πραγματικότητα εκλογικό επίδομα.

Μια πραγματική 13η σύνταξη, δηλαδή μία ολόκληρη επιπλέον σύνταξη το χρόνο για όλους τους συνταξιούχους, θα απαιτούσε 2,3 δις ευρώ – τα οποία ουδέποτε υπήρξαν.

Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν υπήρξε ποτέ 13η σύνταξη.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση  νομοθέτησε ανέξοδα για μια , υποτίθεται μόνιμη 13η σύνταξη, την οποία γνώριζε ότι ουδέποτε θα καλούνταν να εφαρμόσει, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις πριν από τις επερχόμενες εκλογές έδειχναν ότι θα ηττούνταν κατά κράτος.

Δεν πέτυχε ούτε το ένα ούτε το άλλο , η συντριβή του σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις το αποδεικνύει.

Το χειρότερο είναι ότι όσα χρήματα προορίζονταν για το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του 2019, τα έδωσαν για την δήθεν 13η σύνταξη λίγο πριν τις εκλογές.

Με τιτάνια προσπάθεια, μέσα από τη μείωση δαπανών και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και να δώσει κοινωνικό μέρισμα σε ένα εκατομμύριο  οικονομικά αδύναμους συμπατριώτες μας.

Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας  επιλέγει μάλιστα να προσωποποιήσει την επίθεση στην Κυβέρνηση με απαράδεκτους  χαρακτηρισμούς εναντίον του Βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά , επειδή έπραξε το αυτονόητο, υπερασπιζόμενος την πρώτη ασφαλιστική μεταρρύθμιση εδώ και δέκα χρόνια που φέρνει αυξήσεις στις συντάξεις, έχει ρεαλιστική προοπτική και βιωσιμότητα για πενήντα χρόνια , σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη  και κοινωνικό πρόσημο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί για μια ακόμη φορά, τη νοημοσύνη των πολιτών και θα αποδοκιμαστεί πάλι, όπως αποδοκιμάστηκε στις εκλογές του 2019 .  Αυτές τις δύσκολες ώρες που η πατρίδα αγωνίζεται ,  θα βρει απέναντί του  τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που στηρίζει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό .

Για αυτό κύριοι επειδή ο Ελληνικός Λαός επέλεξε αυτή την Κυβέρνηση για την επανόρθωση της χώρας μας , αφήστε κατά μέρος την στείρα αντιπολίτευση  .

Από την ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 28461 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Δεν υπήρξε ποτέ 13 συριζαία σύνταξη.
  Και το ότι το επικαλείται ο σύριζα κάνει κακό καιβστην ιδέα της Αριστεράς
  ( τέτοια δεν ήταν ο σύριζα 2015-2019) και στον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό. Τον διαφανή αναγκαία για τούτο κσι κοινοβουλευτισμό.
  Και το χειρότερο -για την αριστερά-είναι η τωρινή άποψη του σύριζα που θέλει να στηρίξει την ύπαρξη εξ απήνης προεκλογικού ώς 13ης σύνταξης , στο ότι δεν την θεσμοθέτησε η σημερινή κυβέρνηση. Ενώ στον σύριζα σηκώθηκαν ένα πρωί και ώς κύριοι των σημασιών σποφασίσανε προεκλογικά όμως ναωδώσουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι και να το ονομάσουν 13η σύνταξη !!!
  Και αυτή η λογική θέλει να νομίζει ότι θα θεσμοποιηθεί δτον χρόνο ώς πολιτειακός κομματικός κοινωνικός πυλώνας, νομίζοντας ότι η Ελληνική κοινωνία τρώει 13ο επιδοματικό προεκλογικό συνταξιοδοτικό σανό και αγριοκόκι!!!
  Αυτά λένε-για 13η σύνταξη το προεκλογικό 2019 – στους Σαββατιάτικους καφενοβειακούς διαλογισμούς της λαικής αγοράς της οδού Καλλιδρομίου ( τα λέγανε κάποιοι τύποι και το πρώην Σάββατο 29 Φεβρουαρίου πίνοντας καταμεσήμερο καπουτσίνο γάλα σαντιγύ με τρούφα σοκολάτα ο ένας και κανελομένον ο άλλος, σε μια παρέα 5-6 μαζεμένων).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.