Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Prisma 91,6: Αν το τίμημα απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι εκλογές τότε πρέπει να πληρωθεί!


Ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε στο απόγεματινο μαγκαζίνο του Prisma  91,6 και τον Παναγιώτη  Κουνιάκη για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο καθώς και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο αναπτυξιακός νόμος  είναι πάντα ένα σοβαρό νέο, αρκεί να είναι αναπτυξιακός  και βέβαια να έχει χρήματα.

Αυτός ο νόμος καταρχάς δεν έχει χρήματα, δεν δίνει πολλά λεφτά στις  επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν, όταν το βασικό ζητούμενο για να πάρει μπροστά οικονομία είναι εκτός από σταθερό οικονομικό περιβάλλον  και μια πιο εύκολη παροχή ρευστότητας από διάφορους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για να λειτουργήσουν επιχειρήσεις και  αυτό δεν επιτυγχάνεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο η προοπτική στο τέλος του 2014 για την ελληνική οικονομία είχε θετικό πρόσημο κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάει η αγορά, τα πράγματα πήγαιναν  κάπως καλύτερα και η προοπτική για το 2015 ήταν ακόμα καλύτερα το 2015, αν δεν γινόταν η αλλαγή που έγινε.

Άντ’ αυτού περάσαμε στην ύφεση και φυσικά όλη αυτή η αλλαγή πορείας έχει ονοματεπώνυμο,  είναι κυβέρνηση που ανέλαβε από το 2015 και μετά.

Στο τέλος του 2014 υπήρχαν και κάποιες μικρές φόρο ελαφρύνσεις, λίγο στον ειδικό φόρο κατανάλωσης  στο πετρέλαιο, λίγο στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης είχαν αρχίσει να αποκλιμακώνονται οι φόροι.

Επίσης, ανέφερε  υπήρχε ένας σχεδιασμός να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ,  αντ’ αυτού ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν μειώνεται, όχι μόνο δεν καταργήθηκε απ’ αυτούς που υποσχόταν ότι θα τον καταργήσουν, αλλά το μόνο που γνωρίζουμε μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου  είναι ότι θα τον έχουμε μέχρι το 2031.

Όσον αφορά το αίτημα για εκλογές, αυτό  πάντα ανέφερε αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τον κόσμο, γιατί ο κόσμος δεν θέλει εκλογές κάθε τρεις και λίγο.

Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη λογική που βάζει μπροστά ο Κυριακος Μητσοτάκης και η Νέα  Δημοκρατία. Λέμε πολύ συγκεκριμένα και πολύ κάθετα ότι το κόστος παραμονής αυτής κυβέρνησης στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης της που είναι η διεξαγωγή εκλογών.

Κάθε μέρα που περνάει με την συγκινημένη κυβέρνηση στην εξουσία προστίθενται περισσότερα προβλήματα, καθώς με όποιο κομμάτι έχουν καταπιαστεί,  από τα μεγάλα θέματα εξωτερικης πολιτικής, μέχρι τα ζητήματα της καθημερινότητας τα έχουν κάνει μούσκεμα.

Αν το τίμημα της απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης από την εξουσία είναι οι εκλογές τότε νομίζω ότι πρέπει να πληρωθεί και αυτό δεν ευχαριστεί ωστόσο κανέναν.

About Ομάδα Σύνταξης 28501 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.