Νίκος Κονιδάρης στον Prisma 91,6: “Οφείλουμε να κρατήσουμε το δημόσιο σχολείο ανοικτό. Λάθος κίνηση οι καταλήψεις την δεδομένη χρονική στιγμή.”


Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας  Νίκος Kονιδάρης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6  με αφορμή το κύμα καταλήψεων  σε σχολεία της Λευκάδας.

Όπως  ανέφερε, “η φετινή χρονιά   συγκριτικά από τις προηγούμενες είναι καλύτερη για το μουσικό σχολείο,  καθώς το  είναι πλήρως και επαρκώς στελεχωμένο  και από αυτή την εβδομάδα αν δεν υπήρχε αυτό το διήμερο των καταλήψεων θα μπορούσαμε να είχαμε κανονικά ωρολόγιο πρόγραμμα.

Είναι η πρώτη χρονιά που ύστερα από χρόνια που το σχολείο είναι στελεχωμένο εγκαίρως  με όλες τις ειδικότητες των καθηγητών.”

Κάνοντας ένα γενικότερο σχολιασμό για το θέμα των καταλήψεων, υπογράμμισε πως θεωρεί  η κίνηση των μαθητών ήταν λάθος. “Μετά το πέρας της κατάληψης του Μουσικού Σχολείου χθες το βράδυ, είχα μία συνάντηση με τους μαθητές και τους γονείς και είπαμε ορισμένα πράγματα, όμως θεωρώ πως ήταν μία λάθος κίνηση.

Γενικά οι καταλήψεις δεν είναι ο προσφορότερος τρόπος επίλυσης των θεμάτων, αλλά η συγκεκριμένη κατάληψη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν προσέφερε απολύτως τίποτα, απεναντίας ,μας πήγε πίσω γιατί είμαστε στην αρχή της χρονιάς, προβαίνουμε σε προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου, ωστόσο όλα αυτά θα δρομολογηθούν είναι λίγο το κακό, θεωρώ ότι ήταν μία άκαιρη κίνηση που δεν έπρεπε να γίνει.

Η κατάληψη του Μουσικού Σχολείου έληξε μετά από δύο μέρες και οφείλω να αναγνωρίσω την ωριμότητα των μαθητών γιατί προφανώς κατάλαβαν το λάθος τους και θεωρώ ότι ήταν μία σωστή κίνηση, υπό την έννοια ότι βρισκόμαστε σε ρυθμούς κανονικότητας.”

Σχολιάζοντας τις εύλογες αγωνίες των γονιών για το πόσο ασφαλή είναι τα μαθήματα όταν υπάρχουν 25 μαθητές σε μία τάξη, ανέφερε ότι είναι γεγονός πως τα πράγματα είναι δύσκολα και μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά. Προετοιμαζόμαστε για αυτό όμως οι καταστάσεις καμιά φορά μας ξεπερνούν, για αυτό κάνω δημόσια έκκληση όλοι να δείξουμε αυτοδιάθεση.

Εγώ πραγματικά χαίρομαι που τα δικά μας παιδιά έδειξαν μία αυτοσυγκράτηση και μία συγκατάβαση στα όσα ακούστηκαν και όσα είπαμε και χαίρομαι πραγματικά γιατί μπορούμε να ξεκινήσουμε σε μία νέα βάση.

Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας θα κρατήσουμε το δημόσιο σχολείο ανοιχτό λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε στο μεγαλύτερο βαθμό.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν οι καθαρίστριες να καθαρίζουν τα σχολεία όπως πρέπει, ανέφερε ότι υπήρξε μία χρονοκαθυστέρηση στην έναρξη των καθαριστριών, θέλω να είμαι ειλικρινής, θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο έγκαιρα, οι καθαρίστριες όμως αυτή τη στιγμή είναι στο σχολείο.

Δεν θα σας κρύψω ότι οι καθαρίστριες που μας έχουν διατεθεί δεν επαρκούν 100%, Συζητήσαμε αυτό το θέμα με τον δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο καλό που μας επισκέφθηκε χθες στην κατάληψη και δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε δύο καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, γιατί το σχολείο μας είναι μεγάλο και έχει πολλές απαιτήσεις.

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Μα επειδή είναι στελεχωμένο δεν θέλουν οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσει.
  Διότι δεν θα υπάρχει το άλλοθι των ελλείψεων για την ανακύκλωση εκάστοτε της κατάληψης με βάση το άλλοθι.
  Και πρόσθετα διότι και οι μαθητές κατανοούν ότι δεν χρειάζεται για την επιβίωση καμμία προσπάθεια στα μετέπειτα χρόνια μια και η επιδοματική πολιτική του κράτους θα εξασφαλίζει την διαβίωση μαζί με ελάχιστη απασχόλησιμότητα εποχιακόπεριστασιακά ( όπως το κράτος επιδιώκει).
  Σουβλατζίδιλκα, μπαρμπέρικα ( Barber rules τα λένε τώρα) καφετυροπιτάδικα, Deliverymen και deliverywoman κλπ κάτι θα υπάρξει για την απασχολησιμότητα.
  Είναι η μόδα και ροπή της εποχής.
  Και μεθοδεύεται και απ την Ευρώπη με τα επαγγέλματα εγγύτητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.