Νίκος Φίλιππας στον Prisma 91,6:” Η αστυνομία πρέπει να αφαιρεί τις πινακίδες στα αυτοκίνητα που παρανομούν. Ζητώ αστυνόμευση εδώ και πέντε χρόνια.”


Για το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Άγιο Νικήτα που είχε σαν αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε περιστατικό με Άγγλο ασθενή μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Φίλιππας.

Όπως ανέφερε σε καθημερινή βάση ο Άγιος Νικήτας δέχεται τα δύο πέμπτα ακόμα και περισσότερα τουριστών στη Λευκάδα. Έχω 5 χρόνια που φωνάζω καθώς ακόμα κι αν εκδηλωθεί μία πυρκαγιά δεν θα μπορεί κανένα πυροσβεστικό όχημα να περάσει, έχουμε βάλει πινακίδες αλλά δεν κάνουν τίποτα αν δεν υπάρχει αστυνόμευση.

Καθημερινά παρκάρουν όπως τους βολεύει δεν υπάρχει λογική στο παρκάρισμα.

Αναφορικά με το περιστατικό ο κύριος Φίλιππας είπε ότι  το ασθενοφόρο προσπαθούσε να περάσει από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στις βίλες και εκεί καθυστέρησε, βέβαια το περιστατικό ήταν οξύ και δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί, ωστόσο αυτό δεν είναι άλλοθι για να μην μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά τα αυτοκίνητα.

Μόνο η αστυνόμευση μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, ο Άγιος Νικήτας έχει ένα αδιέξοδο που βγαίνει στην παραλία και κανονικά σε αυτό το δρόμο δεν έπρεπε να υπάρχει τίποτα, το βράδυ δεν μπορεί ούτε πεζός να κυκλοφορήσει από τα τραπεζοκαθίσματα.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα στην κοινότητα ζήτησα από το δήμο επιπρόσθετη αστυνόμευση, πήγα και σε αστυνομία αλλά δεν γίνεται τίποτα. Στον Άγιο Νικήτα πρέπει να υπάρχει αστυνομικός όλο το εικοσιτετράωρο.

Η αστυνομία πρέπει να παίρνει τις πινακίδες καθώς υπάρχουν σήματα που λένε ότι απαγορεύεται να παρκάρουν, καθώς δεν παρκάρουν μόνο πουθενά μέρος, αλλά και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε κομφούζιο.

Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν αφαιρεί πινακίδες, ενώ στα αιτήματά του για αστυνόμευση, παίρνει την απάντηση ότι δεν υπάρχει προσωπικό και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον.

Όλοι οι ξένοι που μπαίνουν μέσα στον πεζόδρομο γνωρίζουν ότι δεν πληρώνουν τις κλήσεις που παίρνουν, αν πάρουν πινακίδες θα συνετιστούν θα το μάθουν, καθώς δεν υπολογίζουν ακόμα και την πινακίδα που λέει ότι τα αυτοκίνητα θα τα πάρει γερανός.

Χρειάζεται ένας αστυνομικός την ημέρα οπωσδήποτε και πρέπει όλοι να φωνάξουμε για να αντιμετωπιστεί το θέμα.

Μάλιστα έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί μία μπάρα να μην μπαίνει οποιαδήποτε στιγμή θέλει ο καθένας με το αυτοκίνητό του, ακόμα και οι προμηθευτές λες και δεν τρέχει τίποτα, ωστόσο και αυτό το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε.

Το πρόβλημα των πάρκινγκ είναι τεράστιο η δημοτική αρχή είχε ζητήσει να εκμισθώσει χωράφια ωστόσο δεν τα δίνουν, αλλά και πάλι είναι τόσο πολλά τα αυτοκίνητα ο ΚΕΠ Αρκεί να βρούμε δεν θα κάνουμε τίποτα, η κίνηση είναι τεράστια, καθώς από στη Λευκάδα μέχρι το Πόρτο Κατσίκι όλα τα αυτοκίνητα περνάνε από εμάς, για αυτό το λόγο και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει αστυνόμευση.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25720 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

5 Comments

 1. Είδε κανείς πουθενά τροχαία ή αστυνομία στην Λευκάδα ?.
  Από το Σάβατο 3/8 έως σημερα 5/8 πουθενά δεν υπήρχε τέτοιο είδος.
  Ούτε σε χωριά ούτε στην πόλη.
  Ο κυβερνητικός βουλευτής να πάρει σοβαρά ώς αρμόζει τον ρόλο του.Το ίδιο και η Δημοτική αρχή.Και η περιφέρεια.Και το επιμελητήριο επαγγελμάτων.

 2. Πρίν φωνάξει κανείς επί 5 ή 10 χρόνια , ο κάθε κσνείςε αναφορά σε όσους διαχειρίστηκαν την οικιστικο τουριστική δομή του Άι Νικήτα εδώ και χρόνια, πρίν φωνάξουν κάποιοι καλά είμαι οι όσοι κάποιοι να χητούσαν χρόνια απ την πολιτεία την εφαρμογή νόμων οικιστικού με σχέση δωμάτιο και θέση porking καθορισμένη.Όχι Σπίτι και θέση parking αλλά δωμάτιο κσι θέση parking.
  Η ελεεινότητα της διαχείρησης της περιοχής εξελισόμενη όμως βρήκε ώς σήμα του τουριστικού οράματος τα υποχρεωτικά κίτρινα κεραμίδια για την δήθεν παραδοσιακότητα της πλάκας και του καλαμπουριού της περιοχής.Μαζί και το ψευτολιθόστροτο της χύμα τοποθέτησης τραπεζιών φαγητού, ώστε η σκόνη απ τα πόδια των επισκεπτών να φτάνει ώς το πιάτο φαγητού ανθρώπων ξετροχιασμένων και λολών, που εκλαμβάνονται πορτοφολιακά ώς τουρίστες για την ψευτοκονόμα της ψιλοαρπαχτής – γιατί τέτοια είναι-.
  Γιατί τι είδους τουρισμό περιμένει ένα σημείο χωρίς ουσιαστικά πρόσβασιμότητα αν τέτοια θεωρείται καιβεκλαμβάνεται η εξυπηρέτηση κίνησης των μέσων στην ταυτοχρονία κίνησης.
  Η περιοχή αυτή είναι μία παρωχημένη και υβριστική τουριστική περιοχή σε όρους συγχρονίας, που δεν ήταν τα χρόνια που Αι Νικήτας ήταν χωρίς οδική πρόσβαση ψαροχώρι και ξεμόνιο γοα το μάζεμα ελιών. Η κσθε εποχή ώς αναγκαιότητα αναζητά και τα μέσα ερμηνείας της.
  Ή μήπως η παραλία της κατεστραμένη πλέον άγρια σε χαλίκι και χωρίς χωρητικότητα λουομένων μαζί με τα κάθε λογής επαγγελματικό ιδιωτικά σκάφη εκλαμβάνεται ώς παραλία μπάνιου??
  Μόνο τα αποτσίγαρα ανάμεσα στα αγριοχάλικα αποτελούν στοιχείο ρυπαρό και ενδεικτικό της αντιτουριστικής κουλτούρας της περιοχής.
  Πολύ εύκολα από παλαιότερα -όταν έγινε η γέφυρα της Λευκάδος-ωρισμένοι τότε άσχετοι με τον τουρισμό γίνανε και από επιστήμονες και από γεωργοί και από ψαράδες, ταβερνιάρηδες και ψήστες και “”επιχειρηματίες”” του τουρισμού.
  Και πολύ εύκολα το όλο τουριστικό kitsch οργανώθηκε δήθεν στην βάση της οδικής αεροπροσβασιμότητας ( οι δρόμοι στην άμμο στα πρανή που κόβονται σε κάθε βροχή ή σεισοο ή αυτοκατρακυλούν οι πέτρες καθιστώντας προβληματική την πρόσβαση έως και επικίνδυνη. Ή ξεχάστηκε τοβσυμβάν του σεισμού του 2003 με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που γίνανε φυσούνες από τα βράχια που έπεσαν στην Λαγκάδα. Καικατά πόσον ακόμα η όλη περιοχή θα παίζει μπαρμπούτι και λόττο με την ώρα που θα εκδηλωθεί ο σεισμός ή η κατρακύλα βράχων ή υποχώρηση εδάφους ?? Γιατί στις 8 ώρα το πρωί έγινε ο σεισμός το 2003 και τον Νοέμβριο το 2015.
  Η χαριά στο τουριστικό μπαρμπούτι της περιοχής δεν βγήκε και ο στυχος τουρίστας πέθανε γιατί δεν ασθένησε την κατάλληλη ώρα και λεπτό της ημέρας για να μπορεί να περάσει το ασθενοφόρο σπ τα διπλοπαρκαρίσμστα τβν συτοκινήτων!! ”Σοβαρή διαφημιστική είδηση” για την πρριοχή !!
  Κατά τα άλλα άλλα φταίει και το οξύ επεισόδιο σσθενείας , για να προφυλαχτεί η τουριστική αθλιότητα, από φωνασκούντες για να καλύψουν αμαρτίες χρόνων και την ίδια την τουριστική αθλιότητα που κοστίζουν ζωές ανθρώπων.
  Παγκοσμίως όταν ξοδεύονται και επενδύουν για να φκιάξουν τουριστικές ασφαλείς υποδομές είναι βλάκες.!!
  Και έξυπνοι είναι κάτι κατσαπλιάδες και πονηροχωριάτες καφενόβιοι του τουριστικού μπαρμπουτιού που πάνω στα τραπέζια του μπαρμπουτοκαφενέ πέφτουν οι μύγες απ την απλησιά.

 3. Χάνουν τα τουριστικά καλούδια οι τουρίστες που δεν φκιάχνετε η Λαγκάδα ! says:

  Γιατί δεν ρίχνουν μια μπαρμπουτιά για να έρθει 6άρες -απ τις πολλές ριξιές θα έρθειπου θα πάει-ναωφκιάξουν και την Λαγκάδα -καρμανιόλα βράχων κσι κατολισθήσεων- για να φτάνουν τα 5/5 του τουρισμού στην περιοχή ??
  Μπορεί να αποκόβεις τους τουρίστες από τέτοια τουριστικά καλούδια ??

 4. Παραίτηση εκ του δημοτικού διαμερίσματος εκπροσώπου δεν θα υπάρξει και είναι σίγουρο.
  Ούτε η τροχαία θα ξέρει τίποτα.
  Ούτε η δημοτική αρχή με τον αροδιο αντιδήμσρχο, αν υπάρχει ρόλος συγκοινωνιών σε αντιδήμαρχο.
  Τότε την ευθύνη φέρει ακέραοα ο δήμαρχος.
  Η τροχαία και η αστυνομία ώς κρατική αρχή δεν έχει ευθύνη. Μόνο που είμαστε σε κοινοβουλευτισμό για να ασκείται ο κοινωνικός έλεγχος.Και αυτό να μη παρακάμπτεται για τις σχέσεις κρατικών αρχών και πολιτών. Γιατί και οι ελέγχοντες ελέγχονται στον κοινοβουλευτισμό από το 1974 και ένθεν.
  Η κάλυψη της αθλιότητας έγινε: ” με την αναφορά στο οξύ περιστατικό !!””.
  Η κουλτούρα είναι σαφής. Να μην αγωνιστεί ο άνθρωπος μέχρι τέλους αφού το τέλος υπό μορφή οξέως επεισοδίου, ήταν δεδομένο.
  Δεν ήταν καλύτερα να μη πάει ασθενοφόρο, για να μην αντιμετωπίσει διπλοπαρκάρισμα , για να μην ινει κσι θέμα.Αφού με το οξύ επεισόδιο-κατά την σήμανση φωνασκούντων- θα πέθαινε ο άνθρωπος !
  Και γιατί να υπάρχει ΕΚΑΒ θα αντιπρότεινε κάποιος σ αυτή την λογική σήμανση του οξέως επεισοδίου. Το ΕΚΑΒ ξοδεύει χρήματα , έναντι των τουριστών που φέρουν χρήματα.
  Και η εν λόγω περιοχή κσι πιάνει πολλά χρήματα απ τους τουρίστε, χωρίς κόστος. Για τούτο κσι δεν έχουν πάρκινγκ για μα αποτρέπει τονδιπλο παρκάρισμα.Διότι τα parking κοστίζουν

 5. Μέσα στην Λευκάδα // στα Ιόνια Νησιά// υπάρχει μια περιοχή// του τουριστικού γιαμπανά.
  Φέρει το όνομα Αγίου // παλιό αποκλεισμένο ψαροχώρι // και ξεμόνιο με καλύβες// ώς και μικρο ελαιοχώρι.
  Μαζεύονται χύμα ώς τουρίστες// κάθε λογής ξετροχιασμένοι // και οι ντόπιοι με την κονόμα // είναι τρελαμένοι.
  Χύμα τραπέζια παντού // και δήθεν ψαρογαστρομία // το όλο σκηνικό είναι // σκέτη τουριστικοφαρσοκομωδία .
  Και μια μικροπαραλία // που γίνεται του χαμού // σκάφη άνθρωποι κσι αποτίγαρα μαζί // του κακού καιρού.
  Πάρκινγκ δεν υπσρχει // η πρόσβαση είναι προβληματική // παρκάρουν όπου βρούν// και ότι ήθελε βγεί.
  Οι ντόπιοι τους περιμένουν // την τσέπη να τους κουμπουριάσουν //να τα οικονομήσουν με μιας // να τα αρπάξουν.
  Τους πουλάνε δήθεν τοπίο // και χωριό παραδοδιακό // όλο και όλο έναν ψευτοδρόμο έχει // και αυτόν ψευτοκεντρικό.
  Κάτι σπίτια στριμωγμένα / έχει για καταλύματα // που τα νοικιάζουν πανάκριβα // ώς τουριστικά ψευτοκαταλύμστα.
  Καλά κάνουν οι μάγκες // και κονομάνε // αφού μπορούν και αέρα πατέρα
  Ψευτο τουρισμό / χύμα μπαγιάτικο πουλάνε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.