Νίκη Αραμπατζή στον Prisma 91,6: “Η Λευκάδα έχει ανεκμετάλευστη φυσική ομορφιά, χρειάζεται ωστόσο να αποκτήσει τουριστική συνείδηση”


Η γνωστή δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δ. Σ του Δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας, με καταγωγή από την Λευκάδα Νίκη Αραμπατζή, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Στο ερώτημα αν δίνεται η δυνατότητα σε έναν δημοτικό σύμβουλο να προσφέρει στα κοινά, απάντησε ότι πάντα πρώτα κάποιος που θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα, έχει το όραμα να μπορέσει να εκλεγεί για να προσφέρει στον τόπο του και συμπολίτες του, βεβαίως υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες όπως η λεγόμενη γραφειοκρατία που δυστυχώς στον δημόσιο τομέα πόσο μάλλον στις δημοτικές επιχειρήσεις είναι αρκετά αγκυλώδης που δεν μας δίνει πολλά περιθώρια.

“Βέβαια όταν έχουμε έναν ισχυρό δήμαρχο και μία πολύ μεγάλη πλειοψηφία και όταν έχουμε πάρει εντολή να κάνουμε μία αλλαγή, βεβαίως αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο στην αρχή αλλά τελικά γίνεται.”

Αναφορικά με το σύστημα της απλής και ενισχυμένης αναλογικής, επισήμανε ότι το κάθε σύστημα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, για αυτό και δεν μπορούμε να υπερθεματίσουμε αποκλειστικά και μόνο υπέρ ενός συστήματος και κατά του άλλου.

“Σαφώς η απλή αναλογική ήταν μία τομή για τα εκλογικά δεδομένα που βεβαίως το ήδη υπάρχον σύστημα το ταρακούνησε.

Μας έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και λίγο νοοτροπία, καθώς θα πρέπει ο εκάστοτε δήμαρχος να μπορεί να συνεργάζεται με τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί το ζητούμενο δεν είναι η κομματική επικράτηση, αλλά να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης με του οποίου το συνδυασμό είχα την τύχη να κατέβω σε αυτές τις εκλογές, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διδάξει τη συνεργασία, καθώς τόσο στο δήμο Καρπενησίου, όσο και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πολύ πριν την απλή αναλογική πολλές αποφάσεις παίρνονταν με ευρεία πλειοψηφία.”

Η Νίκη  Αραμπατζή έθεσε και τους στόχους του Δημοτικού ραδιοφώνου Αθήνα 984, λέγοντας πως η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει στον ρόλο που έχει αναλάβει στο δήμο της Αθήνας είναι τεράστια.

“Στόχος μου είναι να μπορέσουμε να τιμήσουμε τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, γιατί δεν θα ακούσετε από μένα ισχυρισμούς για “ καμμένη γη”, αλλά θα πρέπει να τον εκτοξεύσουμε.

Μας δίνεται μία ιστορική συγκυρία, καθώς ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης θέλει τον Αθήνα 984 να τον καταστήσει πρωταγωνιστή στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής και να κάνει κάποια πράγματα για την καθημερινότητα του πολίτη.

Εμάς η προσέγγισή μας πλέον θα είναι Αθηνοκεντρική, θα είναι ένα ραδιόφωνο πόλης που θα υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίον έχει ιδρυθεί.

Για εμάς δεν έχει νόημα να είναι ένας ανταγωνιστικός σταθμός απέναντι στα ιδιωτικά μέσα καθώς δεν έχουμε και τα μέσα και τους πόρους να το πράξουμε.

Οπότε θα πρέπει να επιτελέσουμε και το ρόλο μας, να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της Αθήνας, των δημοτών της, να υπάρχει η καθιερωμένη ώρα του Δημάρχου, στην οποία θα “λογοδοτεί” ο δήμαρχος στους συμπολίτες μας με παράλληλη παρουσία των αντιδημάρχων και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων θα έχουν την δυνατότητα να έρχονται και να “ απογυμνώνονται” μπροστά στους συμπολίτες μας, όμως δεν θα ευλογούμε μόνο τα γένια μας στο σταθμό θα έχουν συμμετοχή όλες οι παρατάξεις με βάση την εκλογική τους απόδοση.”

Είναι και Αραμπατζή εξέφρασε και την άποψη της για το τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει στη Λευκάδα, λέγοντας ότι η φυσική ομορφιά της Λευκάδας είναι ανεκτίμητη, ωστόσο είναι ανεκμετάλλευτη 100%.

“Το ότι άναρχα γίνονται τουριστικές επιχειρήσεις αυτό δεν σημαίνει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της ανάπτυξης, καθώς χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο και όχι η λογική που δυστυχώς έχουν κάποιοι συντοπίτες μας, να φτιάξουν ενοικιαζόμενα δωμάτια ή μία καφετέρια. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη γιατί κάποια στιγμή θα επέλθει ο υπερκορεσμός.”

Νομίζω ότι πρέπει να αναπτύξουμε την τουριστική παιδεία, σε αυτό πρέπει να συμβάλει και το κράτος καθώς είμαστε η μοναδική χώρα με τέτοιο φυσικό πλούτο που δεν έχουμε πανεπιστημιακή τουριστική σχολή και αυτό είναι από τα ανεκδιήγητα, επίσης θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα κομματικά στεγανά και όταν φεύγει μία διοίκηση να μπορεί να είναι σε μία συνεννόηση με τους επόμενους, για να υπάρχει μία συνέχεια στο έργο.

Αυτό που μου είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν ότι βρισκόμασταν στην Ανατολική παραλία και τρώγαμε με παρέα και φίλους μας και δεν μπορούσαμε να σταθούν από την οσμή των σκουπιδιών.

Δεν γίνεται να είσαι σε έναν τόπο με τέτοια τουριστική προβολή, τέτοια επισκεψιμότητα τουριστών και να μην έχουμε βρει μία ενθουσιώδη λύση στο θέμα των απορριμμάτων και για μένα αυτό ήταν το μείζον.

About Ομάδα Σύνταξης 27558 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.