Νέος Πτωχευτικός κώδικας…όπως Νέα Δημοκρατία *


Εισήχθη στη Βουλή ο πτωχευτικός κώδικας. Ένας κώδικας που έχει ολοφάνερο ταξικό χαρακτήρα κι ένα ξεκάθαρο αρνητικό κοινωνικό πρόσημο!

Αντί για την προστασία της Α΄ κατοικίας, στην ουσία μετά από 12 έτη το αργότερο, αυτή θα δωρίζεται στο κτηματομεσιτικό κεφάλαιο, ντόπιο ή ξένο!

Από τον Γενάρη του 2021, καταργείται ότι ως σήμερα προστάτευε την πρώτη κατοικία των πολιτών που δεν μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν στα χρέη τους.

Άνθρωποι που από τη μια στιγμή στην άλλη, λόγω των μνημονίων 2010-2014, έχασαν είτε σημαντικό μέρος των απολαβών τους, είτε την εργασία τους, μ’ αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις ή ν΄ αναγκάζονται να υπερχρεωθούν για να επιβιώσουν.

Στην ουσία ο πτωχευτικός νόμος Μητσοτάκη, απελευθερώνει πλήρως τους πλειστηριασμούς , για να βγει στο σφυρί ΟΧΙ ΜΟΝΟ η πρώτη κατοικία, αλλά το ΣΥΝΟΛΟ της περιουσία του ευάλωτου πλέον δανειολήπτη! Μια ιδιωτική εταιρεία , θα φτιάξει ένα χαρτοφυλάκιο, όπου το σπίτι θα μεταβιβαστεί αναγκαστικά και ταυτόχρονα ο πρώην ιδιοκτήτης θα πληρώνει ενοίκιο στην πρώην περιουσία του!

Αντί λοιπόν , να δοθεί η ευκαιρία ν’ αγοραστεί το σπίτι στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, σύμφωνα και με τα εισοδήματα των δανειοληπτών, λένε στους συμπολίτες μας «ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΝΟΙΚΙΟ» και «ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ», αφού μετά τα 12 χρόνια ( η φάκα είναι αυτό), που θα μένει επί ενοικίω στο πρώην σπίτι του, ο νυν ενοικιαστής, ή θα το εγκαταλείπει στα νύχια της εταιρίας ή θα πρέπει να βρει τα χρήματα (πως άραγε;) να ξαναγοράσει απ την αρχή το περιουσιακό του στοιχείο, στην τότε τρέχουσα τιμή.

 

Μάλιστα η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση μας, που θα προστάτευε τη χαμηλή και μεσαία τάξη, δεν αφαιρεί καν, από τα έξοδα της επαναγοράς, τα επί 12ετία πληρωμένα ενοίκια!!! Τ

όση πολλή αγάπη, δεν αντέχεται! Αυτός ο νόμος που εισήχθη στη Βουλή, πρέπει να μην περάσει , με κάθε κόστος και μέσο! . Είναι μια νέα, με τη βούλα του νόμου, περίπτωση ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ, βάρβαρη και απάνθρωπη, όπως αυτές που πολύ καλά γνωρίζουν να κάνουν οι νεοφιλελεδες!

Αν έχει απομείνει φύλο συκής, σε κυβερνητικούς βουλευτές, αυτοί οι ίδιοι πρέπει να αρνηθούν να το ψηφίσουν… Τα υπόλοιπα κόμματα, , οφείλουν άμεσα να πάρουν ξεκάθαρη αρνητική θέση. Οφείλουν να κινητοποιήσουν τον κόσμο. Αυτή η κυβέρνηση, μεθοδικά και με σχέδιο, οδηγεί στην πτώχευση και την ανέχεια, ακόμα μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού. Μεγαλύτερο κι από αυτό των μνημονίων!

 

Αν δε κάποιος, προσθέσει και τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, που σκοπίμως δεν έκανε κάτι για ν’ αποτρέψει η να μειώσει, δραστικά κι αποτελεσματικά τις οικονομικές συνέπειες, τότε οι προβλέψεις είναι καταστροφικές!
Οι χαμηλόμισθες οικογένειες θα πληρώνουν δυσανάλογα των απολαβών τους ποσά, για το σπίτι τους.

Για δε τους ανέργους , δεν προβλέπεται καμία βοήθεια. Αν εδώ προσθέσουμε και την «περίφημη» στοχοθεσία τους, για μισθούς ,όχι χαμηλότερους των 200€, τότε οι μέρες που έρχονται , μόνο ως μαύρες θα μπορούν να χαρακτηριστούν!

Καλώ τον βουλευτή Λευκάδας, τον κ. Καββαδα Αθανάσιο(ΝΔ), το …καλό παιδί, όπως αυτοαποκαλεσθηκε, να σταθεί έστω και μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, να καταψηφίσει το νόμο της κυβέρνησης του, ώστε να μπορεί ν ανταποκριθεί στον … «τίτλο» του και για πρώτη φορά, δικαιολογημένα, να βγάλει δελτίο τύπου, με το περίφημο… «κατόπιν ενεργειών μου» . Σώστε τα σπίτια του κοσμάκη, κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης!

Επίσης οι δικαστές, οφείλουν να αρθούν για μια ακόμα φορά, στο ύψος τούτων των δύσκολων περιστάσεων και να συνοδεψουν. την υπέροχη, ιστορική απόφαση τους για τη Χ.Α, με τις θετικές για τον κόσμο αποφάσεις τους , με το νόμο Κατσέλη και να δικαιώσουν όσους πολίτες κατέστησαν ευάλωτοι λόγω των μνημονίων, όσο είναι ακόμα σε ισχύ, αυτός ο νόμος!

Το στεγαστικό ζήτημα, δείχνει την αναλγησία, των νεοφιλελελε τύπων , που βρίσκονται στην εξουσία της χώρας, και πρέπει να μπει ΑΜΕΣΑ και ΕΝΤΟΝΑ , στην ατζέντα των συζητήσεων και των δράσεων! Εδώ θα κριθεί και η στάση των ΜΜΕ, για μια ακόμα φορά!

Εδώ απαιτείται η ξεκάθαρη αρνητική τοποθέτηση του κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης αλλά και η παρουσίαση προτάσεων από μέρους τους! Ευχής έργο θα ήταν να υπάρξει μια συνολική αντιπρόταση της αντιπολίτευσης, γι’ άλλον νόμο , περί προστασίας της πρώτης κατοικίας και της συνολικότερης περιουσίας των ευάλωτων πολιτών.

Οι επίδοξοι νέοι κυβερνήτες, πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα , ότι θα καταργήσουν αυτό το Μινωταυρικό έκτρωμα νόμου, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ταυτόχρονη αναδρομική ισχύ του νέου νόμου, που θα προτείνουν, όπου αναγκαστικά θ’ ανακαλούνται οι πράξεις που θα έχουν ως τότε γίνει, αν συμφωνούν και οι θιγόμενοι!

Επειδή ξέρω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τα κότσια να παραιτηθεί, ένα πράγμα πρέπει να επιδιωχθεί: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της. Είναι επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα!

 

Σπύρος Πολίτης

About Ομάδα Σύνταξης 27851 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.