Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Σάββατο 18/7/2020


Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που εξεδόθη το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρεται:

Σήμερα, 18/7/2020, δηλώθηκαν 19 κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων,
  • ένα (1) κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Αρνητικά όλα τα τεστ τουριστών από Βρετανία

Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ σε τουρίστες από τη Βρετανία που διεξήχθησαν τις πρώτες ημέρες από την επανέναρξη των πτήσεων, δηλαδή από τις 15 Ιουλίου.

Στο διάστημα αυτό, έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας και στις 16 Ιουλίου 1.437 τεστ. Και τα δύο δείγματα ήταν αρνητικά. Μεταξύ των δρομολογίων βρίσκονται και απευθείας πτήσεις από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ – περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Ωστόσο, σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Στις περιπτώσεις αυτές, οι επαφές έχουν ιχνηλατηθεί και οι φορείς τέθηκαν σε απομόνωση.

Κορονοϊός: Αρνητικά όλα τα τεστ τουριστών από Βρετανία

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 596.742 ανθρώπους παγκοσμίως, από τα τέλη Δεκεμβρίου. Περισσότερα από 14.074.520 κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας, ενώ 7.708.100 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί. Την Παρασκευή καταγράφηκαν 6.587 νέοι θάνατοι και 245.508 νέα κρούσματα σε όλον τον κόσμο. Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους μέσα σε 24 ώρες είναι η Βραζιλία (1.163), η Χιλή (1.057) και οι ΗΠΑ (927). Οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων με 139.266 θανάτους και 3.647.715 κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πρόβλημα με τα πάρτι

Ενώ οι λοιμοξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορονοϊού κάποιοι αγνοούν επιδεικτικά τις οδηγίες και τα μέτρα και επιμένουν να συναθροίζονται και εξακολουθούν να μην λαμβάνουν σοβαρά τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το eviathema.gr το βράδυ της Παρασκευής, νεαροί συνωστίστηκαν εντός νυχτερινού καταστήματος στον Ωρωπό, όπου πραγματοποιούσε live εμφάνιση γνωστός ράπερ καλλιτέχνης. Οι νεαροί χόρευαν ασταμάτητα μέχρι πρωίας αγνοώντας τα μέτρα.

Την ίδια ώρα σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Χαλκίδας, όπως βλέπουμε και στο βίντεο επικρατούν οι ίδιες σκηνές. Οι νεαροί χόρευαν ασταμάτητα μέχρι πρωίας αγνοώντας τα μέτρα. Και στην Πάτρα, όμως, είχαμε ανάλογες σκηνές, καθώς νεαροί έκαναν πάρτι σε ταράτσα με dj, αγνοώντας τις συστάσεις και τα μέτρα.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27436 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.