Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Πέμπτη 6/8/2020 [διαγράμματα]


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 153, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5123 (ημερήσια μεταβολή +3.1%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. 1 Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Δεκατρία κρούσματα στη Λάρισα σε γιατρούς και νοσηλευτές – Ήταν ασυμπτωματικοί

Ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19. Δεκατρία είναι συνολικά τα κρούσματα σε υγειονομικούς από δύο νοσοκομεία της πόλης. Τα πρώτα 7 κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας επιβεβαιώθηκαν χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον είναι 9 (γιατροί), ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ελαφρώς θετικά τέσσερα ακόμη άτομα (1 γιατρός και 3 νοσηλεύτριες).

Τα τέσσερα ασθενώς θετικά δείγματα θα επανεξεταστούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή 7 Αυγούστου. Τα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Ο κ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε ότι «οι γιατροί δεν μολύνθηκαν από ασθενείς» και πως η ενδονοσοκομειακή διασπορά προήλθε από γιατρούς που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική.

Δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου στο Astra tv

«Ήταν ασυμπτωματικοί. Είναι οι πιο επικίνδυνοι φορείς, καθώς δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα», προσέθεσε. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισήμανε ότι όλα δείχνουν πως «τα κρούσματα θα αυξηθούν» και πως γι’ αυτό «το σημαντικότερο είναι να γίνουν όσο πιο γρήγορα ιχνηλατήσεις και να βγουν το συντομότερο τα αποτελέσματα. Όταν κάποιος δεν διαγιγνώσκεται για μια ημέρα, τότε μπορεί να διασπείρει». Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ζήτησε να ενισχυθούν σε προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Γλέντι γάμου στον Τύρναβο παρά τα μέτρα

Γλέντι παρά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού διοργάνωσε ένα νιόπαντρο ζευγάρι στον Τύρναβο Λάρισας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής που μίλησε στο Open, οι τοπικές Αρχές ενημερώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου πως διοργανώθηκε δεξίωση στην περιοχή με αφορμή έναν γάμο, κόντρα στα μέτρα που ορίζουν την παρουσία μέχρι 100 καλεσμένους. Ο Γιάννης Κόκουρας καταδίκασε τη στάση αυτή λέγοντας πώς οι Αρχές δεν μπορούν να είναι σε κάθε εκδήλωση μετρώντας κάθε καλεσμένο και έκανε έκκληση για ατομική ευθύνη.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για το ζευγάρι αλλά τώρα προέχει η υγεία. Πρέπει να καταλάβουμε πώς οφείλουμε να προστατέψουμε τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς μας που θα έρθουν σε μια τέτοια στιγμή» είπε ο δήμαρχος.

Αμπελώνας: Ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ μετά από τρία κρούσματα

Η εμφάνιση τριών κρουσμάτων στην περιοχή του Αμπελώνα Λάρισας, με το τρίτο να επιβεβαιώνεται το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, προκάλεσε προβληματισμό στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ιχνηλάτηση σε συγκεκριμένα άτομα που αποτελούν κοντινές ή μακρινές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Οι ιχνηλατήσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του γηπέδου του Αμπελώνα και ελήφθησαν δείγματα από 17 άτομα. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες τουλάχιστον τα δύο από τα τρία κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στον Αμπελώνα έχουν παρουσία σε γάμο που πραγματοποιήθηκε πριν από 10 – 11 ημέρες στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν επιβεβαιωθεί στη Λάρισα πάνω από 10 κρούσματα Covid-19 που συνδέονταν με άλλο γάμο στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27426 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.