Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Κυριακή 16/8/2020


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 217 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. 1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δύο θάνατοι – Στους 228 οι νεκροί

Δύο άνθρωποι κατέληξαν σήμερα Κυριακή από επιπλοκές του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν 71χρονο που νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής του ΑΧΕΠΑ και για μια 87χρονη που βρισκόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας. Και οι δυο αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας έφτασε στα 228.

Στην εντατική 17χρονη μαθήτρια

Στην Εντατική του ΑΧΕΠΑ παραμένει διασωληνωμένη 17χρονη. Η μαθήτρια νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Ένας ακόμη νέος άνθρωπος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι στην ηλιακή ομάδα από 18 έως 39 ετών.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της 17χρονης μαθήτριας που νοσηλεύεται στην Εντατική, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης  Βατόπουλος.

Ο καθηγητής τόνισε: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά», σημείωσε αναφερόμενος στο περιστατικό της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι «και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν»,  και πρόσθεσε πως αν θέλουν να κάνουν τεστ πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επωάσεως σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επωάσεως μιας εβδομάδας μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης», τόνισε.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.