Νέα ηλεκτρονική απάτη: Υποκλέπτουν στοιχεία και ζητούν εξόφληση οφειλόμενων


Μια νέα μορφή απάτης με ηλεκτρονικά μέσα εντόπισαν οι ειδικοί της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Αρχής, οι επιτήδειοι παραπλανούν χρήστες mail, προσπαθώντας να τους αποσπάσουν χρήματα υποδυόμενοι πιστωτές αυτών των χρηστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια του έργου της Αρχής διαπιστώνεται νέα μορφή απάτης με ηλεκτρονικά μέσα, με τα οποία οι δράστες υποκλέπτουν περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εν συνεχεία επικοινωνούν με τα θύματα εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φυσικών και νομικών προσώπων, με τα οποία το θύμα έχει συναλλαγές.

Στη συνέχεια ζητούν από αυτούς (σ.σ.: τα θύματα) να κατατεθούν οφειλόμενα σε άλλους λογαριασμούς από τους συνήθως χρησιμοποιούμενους, με αποτέλεσμα να αποστέλλουν τα θύματα μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, αντί σε εκείνον που πραγματικά οφείλουν τα χρήματα. Σημειώνεται η επικοινωνία μπορεί να γίνεται και με διακρατικούς διαύλους επικοινωνίας. Εφιστούμε την προσοχή του κοινού σε αυτή τη νέα μορφή ηλεκτρονικής απάτης».

 

About Ομάδα Σύνταξης 27426 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.