ΝΑΡ Λευκάδας: “Για μια ζωή όπως μας αξίζει..”


ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές για τη λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση και  είναι φανερό ότι οποιαδήποτε αντιπαράθεση αν και όποτε υπάρξει δεν θα γίνει στο έδαφος των πραγματικών προβλημάτων της νεολαίας και των εργαζομένων του νησιού.

Και δεν θα μπορούσε αλλιώς γιατί σε τελευταία ανάλυση όλοι οι επικεφαλής αλλά και σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι  έβαζαν και βάζουν λιθαράκι στις συγκεκριμένες  αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονταν και εφαρμόζουν στον τόπο.

Με λίγα λόγια μοιάζουν πολύ και σε όλα, γι’ αυτό είναι εύκολη κάθε μετακίνηση υποψηφίων από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο!!!

Ποιος αλήθεια θα μιλήσει για τους εργαζόμενους στο τουρισμό που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας ή τους εργαζόμενους που αμείβονται για 500 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα (επιδόματα, δώρα κλπ. Που αναγκάζονται  να τα επιστρέφουν στον εργοδότη, κάτω από την απειλή της απόλυσης και της τρομοκρατίας;), για τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία κλπ;

Ποιος θα μιλήσει για τον αγρότη, τον μικροεπαγγελματία, τον μικρομαγαζάτορα, που ασφυκτιά κάτω από την οικονομική πολιτική  που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση των μνημονίων αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Καμιά συζήτηση για την εγκατάλειψη της ορεινής Λευκάδας και τα αποτελέσματα  της εφαρμογής του Καποδίστρια και του Καλλικράτη , καμιά κουβέντα για την εξαφάνιση κάθε παραγωγικής βάσης στο νησί!!!.

Ολοι βέβαια συμφωνούν στην ανάπτυξη!!! Αλλά ανάπτυξη για ποιον;   Και τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή στην οποία ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι;

Οι θεσμικές αλλαγές που εισάγονται με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι», στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, και αποτελούν συνέχεια και «εκσυγχρονισμό» όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη». Οι δήμοι και οι περιφέρειες ολοκληρώνονται σε ένα τοπικό κράτος που θωρακίζεται και θεσμικά, ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων. Η λιτότητα, η ιδιωτικοποίηση/ανταποδοτικότητα υπηρεσιών και η διάλυση του κοινωνικού κράτους έχουν και τη σφραγίδα και των δημοτικών αρχών (έμμεσα ή άμεσα).

Πέντε χρόνια τώρακανένας από τους επίδοξους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου, δεν άρθρωσε ουσιαστική φωνή αντιπολίτευσης για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Κι ίσως ο σημερινός δήμαρχος να είναι ο μόνος που αν και ταυτίστηκε με μια μνημονιακήαντιλαική πολιτική, «έτυχε» ευνοικήςμεταχείρησης  από όλους τους «αντιπολιτευόμενους» συνδυασμούς.

ΆΡΑΓΕ ΓΙΑΤΊ; Μήπως όλοι συμφωνούν στην κατεύθυνση και το σχεδιασμό που υπάρχει για το Δήμο και η διαφωνία είναι στο ποιος θα τον υλοποιήσει;

Μόνος  δρόμος για μια αξιοβίωτη ζωή είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα κατοίκων και εργαζομένωνγια να επιβάλουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, προσωπικό με σταθερή εργασία για τις ανάγκες όλων των κατοίκων, δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τη δημόσια υγεία,ενάντια στις εξορύξεις ανοιχτά σχολειά για όλα τα παιδιά, ελεύθερους από το κέρδος δημόσιους χώρους και δραστηριότητες, για να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Είναι ο δρόμος, της συνολικής ρήξης και σύγκρουσης τόσο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και με κάθε επίδοξο διαχειριστή της κυρίαρχης πολιτικής, (ΝΔ, ΚινΑλ και της ακροδεξιάς – φασιστικής Χρυσής Αυγής), όσο και στην αποδυνάμωση των τοπικών εκπροσώπων της, στην κατάργηση του «Κλεισθένη» και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση/κράτος.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργάνωση βάσης Λευκάδας

συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23184 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.