ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου


Το ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, εκφράζει την συμπαράσταση του στον λαό του Λιβάνου που ζει μια ακόμα τραγωδία λόγω της πολύνεκρης έκρηξης στο λιμάνι που προκάλεσε και την καταστροφή μεγάλου μέρους της πόλης της Βηρυτού. Είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στο διεφθαρμένο και εκμεταλλευτικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας, που οδήγησε τον λαό της σε μία ακόμη χρεοκοπία και νέα ανείπωτα δεινά.

Ως ΝΑΡ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στις δράσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιβάνου (LCP) που κινητοποιείται αυτή τη στιγμή για την προσφορά βοήθειας στον λαό της πόλης και του Λιβάνου, δηλώνοντας την διάθεση στήριξης για οτιδήποτε είναι εφικτό την επόμενη περίοδο. Καλούμε σωματεία και λαϊκές συλλογικότητες στην Ελλάδα να στηρίξουν ενεργά τον λιβανέζικο λαό που βίωνε και πριν την έκρηξη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας με έλλειψη βασικών αγαθών και τροφίμων.

Ο λιβανέζικος και ο ελληνικός λαός δίνουν κοινούς αγώνες ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οι στόχοι των διαδηλωτών που βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους μετά τις 17 Οκτώβρη του 2019 είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να δικαιωθούν. Οι ανάγκες του λαού του Λιβάνου για κοινωνική δικαιοσύνη και απελευθέρωση αποκτούν πλέον μια άμεση απαίτηση για ικανοποίηση καθώς το υπάρχον πολιτικό και οικονομικό σύστημα αδυνατεί να τις καλύψει. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.Αντιθέτως, η έλευση του ΔΝΤ στη χώρα μόνο ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή θα φέρει, όπως συνέβη και στην Ελλάδα. Το ίδιο και η προσπάθεια των «ισχυρών» της Μέσης Ανατολής να εκμεταλλευτούν τη νέα κρίση για να αυξήσουν την επιρροή τους στον Λίβανο.

Η αλληλεγγύη σε όλους όσοι έχουν σήμερα ανάγκη για βοήθεια συναντιέται με την λαϊκή εξέγερση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο λαός ενωμένος στο δρόμο του αγώνα είναι ο μόνος που μπορεί να συμπαρασταθεί στα θύματα, να αποκαταστήσει τις ζημιές, να επουλώσει τα τραύματα ολόκληρης της χώρας.

· Νίκη στη λαϊκή εξέγερση για ένα Λίβανο χωρίς δυνάστες και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χωρίς το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, χωρίς θρησκευτικούς σεχταρισμούς.

· Ειρήνη και δικαιοσύνη για να νικήσει ο λαός

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οργάνωση Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 27525 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο Λιβανέζικος λαός και ο λαός της Βυρητού τι τα θέλανε τα νίτρα και τα εκρηκτικά αποθηκευμένα ή γιατί τα ανεχόνταν??
  Η απάντηση είναι ότι αοό τα αοουηκευμένα νίτρα και μπαρούτια προέκυπταν καιβτσεοικά συνολικά ωφέλη για τον λαό. Διότι τα κεφάλαια που διακινούνται διεθνώς για αυτές τις δουλειές είναι όχι απλά παλλά αλλά απροσδιόριστα πολλά και γενάνε περισσότερα ακόμα.
  Αν δεν ήθελε ο λαός νίτρα εκρηκτικά και μπαρούτια ( καπνικά ή άκαπνα) σεν θα υπήρχαν στην Βηρυτό για να σκάσουν
  Απλά η αποθήκευση στην εν λόγω πρωτεύουσα εξυπηρετούσε όλο τον λαό της χώρας . Και κάθε επιλογή έχει και το κοστος της.
  Αν δεν ήταν αποθηκευμένα εκεί θα έλλειπε χρήμα συνολικά απ την χώρα και άρα και απ τους πολίτες.
  Όχι διπλά στάνταρς , όταν βολεύει μια συνθήκη αυτή την κατάκτησε ο λαός , και όταν δεν βολεύει μια άλλη συνθήκη αυτή την επεδίωξε η ηγεσία ερήμην δήθεν του λαού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.