Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Όταν το ΣτΕ ταυτίζει το «επιτελικό» με το «Μητσοτακικό» κράτος!


Το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά τις παταγώδεις αποτυχίες του να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις με την ανικανότητά του, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα αξιοπιστίας και από τη Δικαιοσύνη.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την 174/2020 γνωμοδότησή του κρίνει ως αντισυνταγματική την εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Προεδρία της Κυβέρνησης που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δικαιώσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.ότι το υδροκέφαλο υπερσυγκεντρωτικό «επιτελικό» κράτος είναι κατ’ ουσία «Μητσοτακικό» κράτος, που επιχειρεί  αντισυνταγματικά να φορέσει κυβερνητικό κορσέ στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, την ώρα που οι κατάπτυστες λίστες Πέτσα στα ιδιωτικά ΜΜΕ, διαδέχονται η μια την άλλη στην απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης.

Και επιβάλλεται να αναφέρουμε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη κυβέρνηση (εκλεγμένη βέβαια) που να επεδίωξε, τόσο ξεδιάντροπα, τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της χώρας, θα σεβαστεί τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, ανθα σεβαστεί το ίδιο το Σύνταγμα και θα επανέλθει στις βασικές αρχές του κράτους δικαίου.

Σε ότι αφορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τα ψέματα και τη αποπροσανατολιστική-ξεφτισμένη τακτική του «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», του συνιστούμε ψυχραιμία. Κατανοούμε την αγωνία του, αφού είναι ο υπουργός που έχει αδειάσει ο Μητσοτάκης περισσότερες φορές από οποιονδήποτε, όμως δεν μπορεί να αλλάξει τη σκληρή για τις «μέρες και τα έργα» της ΝΔγνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης ο κ. Πέτσας υποχρεούται να εξηγήσει για τις νομικές ακροβασίες, που εντόπισε το ΣτΕ και αφορούν τη στελέχωση της ΠτΚ με στρατιά ημέτερων μετακλητών που προσκρούει στο αρ. 103 του Συντάγματος, όσο και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος που αυτή επιφέρει, αφού από τον Ιούλιο 2019 μέχρι σήμερα υπάρχει μια αύξηση προσλήψεων κατά 69% η οποία συνεχίζεται με τους γνωστούς ρυθμούς… γαλάζιου βολέματος!!!

Είναι γεγονός ότι το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη και οι εμπνευστές του, υπέστησαν μια συντριπτική ήττα νομικά και πολιτικά που δεν κρύβεται. Γι’ αυτό να αφήσουν την αλαζονεία και να ευθυγραμμιστούν με τις επιταγές του ΣτΕ, όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Η εξουσία με το ύφος «νομίμων ιδιοκτητών της χώρας»,όσο θίγει τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού, θα βρίσκει απέναντί της τις θεσμικές και πολιτικές αντιστάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ –Π. Σ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

22/10/2020

 

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Και σεις ώς κυβέρνηση δεν ταυτίσατε την κυβέρνηση με το επιδοματικό κράτος και το ψευτοσυνταξιοδοτικό προεκλογικό κράτος ??
  Την Παρασκευή 24/05/2019 δεν δώσατε προκαταβολικά τις συντάξεις του Ιουνίου 2019 μήπως και πάρετε ψήφους στις Ευρωεκλογές της Κυριακής 26/05/2019??
  Τον Μά’ι’ο του 2019 δεν τσαμπουνήσατε για 13η σύνταξη , που δεν ήταν σύνταξη ώς ποσά και δεν ήταν ούτε επιδόματα γιατί φορολογούνταν.
  Δηλαδή δεν υπαγάγατε την κρατική τακτική λειτουργία και εννοιολογία ( συντάξεις στο τέλος ακριβώς του μήνα και 13η δήθεν σύνταξη ) στις κυβερνητικές αποφάσεις κομματικές προσδιορισμένες προεκλογικά ??
  Και εφ όσον είχατε την δυνατότητα να παρεμβαίνετε λειτουργικά στο κράτος και στην μηχανιστική του, γιατί δεν φκιάξατε τα εκδιδόμενα σήμερα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και κύρωση εξουσιοδοτήσεων ηλεκτρονικά και κάθε άλλη ηλεκτρονική ευκολία που απετόλμησε και λειτουργούν η παρούσα κυβέρνηση την οποία κατηγορείται???
  Έχετε χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία ώς κυβερνητική διαδρομή , και αυτό δεν έκαμε καλό και στους πολίτες , για τούτο την χάσατε.
  Γιατί αν την κερδίζατε τότε θα ήταν θετικό και για τους πολίτες .
  Οι πολίτες βρέθηκαν και βγήκαν χαμένοι απ την κυβερνητική πορεία σας. Για τούτο και δεν ανανέωσαν την εμπιστοσύνη με τα εκλογικά κουκιά σε σας. Όσο και αν προσπαθησατε να μαυλίσετε αυτά τα κουκιά με την προσαρμογή της κρατικής λειτουργίας στις κομματικές επιδιώξεις σας μέσω διακυβένησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.