Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Μεγαλύτερη η υποκρισία της ΝΔ για τις συντάξεις


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ  ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Όψιμο το ενδιαφέρον  της  ΝΔ και του  βουλευτή της  για τις συντάξεις.  Πρώτος υπογράφων  της ερώτησης   προς την Υπουργό  ο κ.Βρούτσης , ενώ το πλήρες όνομα – όταν υπογράφει συνταξιοδοτικά θέματα-  θα έπρεπε να είναι  Βρούτσης-Κουτρουμάνης.

Ως κακόγουστο αστείο ακούγεται να εγκαλείται η κυβέρνηση από τη ΝΔ για τις συντάξεις .

Νωπές οι μνήμες  από τη σύγχυση και την επιθυμία  της ΝΔ να μειωθούν.

Αξέχαστη και η μομφή προς τους θεσμούς γιατί δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα  και επιτρέπουν στους συνταξιούχους , μια  πιο αξιοπρεπή ζωή .

Αν ανατρέξουμε στην ειδησεογραφία  επί των ημερών της ΝΔ  βλέπουμε ότι έρχεται σε άλλη μία αντιπαράθεση με τα πεπραγμένα της :

«Τετάρτη, 07-Νοε-2012

…τη δραματική καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, περιέγραψε, με έγγραφό του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης . .. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες του 2012…Σήμερα εκδίδονται 800 αποφάσεις εφάπαξ βοηθήματος κατά μήνα…
Ειδικά για το Δημόσιο, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι από το 2010 και μετά έχει αυξηθεί η καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης,»

Για την αποκατάσταση της αλήθειας να παραθέσουμε τα παρακάτω:

-Σύμφωνα με το υπουργείου Εργασίας, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονταν σε 160.551.

-Έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα 430.000 κύριες συντάξεις, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε εκκρεμείς (δηλαδή απλήρωτες) 386.000 συντάξεις, εκ των οποίων οι κύριες συντάξεις έφθαναν τις 165.000.

– Καταβλήθηκαν  ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές και από προηγούμενα έτη .

 

Ας μην ξεχάσουμε ότι ενδεικτικό της ουσιαστικής διαφοράς όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς  είναι ότι  η ΝΔ κατάρτισε το πρόγραμμα της βασιζόμενη στις περικοπές  που η ίδια μεθόδευσε , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε απέναντι σε αντιλαϊκές λογικές και πολιτικές και κατάργησε τις περικοπές.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε  σε  ένδειξη  μάλλον αβροφροσύνης και πολιτικού  ρεαλισμού ,  είναι ότι  στα ερωτήματα που περιέχονται στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, μη εξαιρουμένου και του κ.Θ.Καββαδά, ζητούν να πληροφορηθούν τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, τους λόγους των καθυστερήσεων όχι  μόνο των τελευταίων ετών,  αλλά από το 2012,  και τις πιθανές επιπτώσεις  των όποιων καθυστερήσεων στη συνολική εκκαθάριση αυτών.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση στη Βουλή.

7 /2 /2019

Ν Ε   ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Ο Ασφαίστικός νόμος 4387/2016 θέλει από 01/01/2019 ενιοποίηση του ασφαλιστικού. Υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς νέων και παλιών συνταξιούχων, καιεμφάνιση της προσωπικής διαφοράς στα μηνιαία εκαθαριστικά συντάξεων από 01/01/2019.
  Και στις περιπτώσεις υπολογισμού με τον νέο τρόπο της σύνταξης ( νόμος 4387/2016), τα ποσοστά αναπλήρωσης συνταξιοδότησης αυξάνονται κατά ποσό ( όχι ποσοστό) σε όσους κατέβαλαν πάνω από 20% συνολικές εισφορές ( εργοδότη + εργαζομένου ) για τα πίσω χρόνια, για ορισμένες κατηγορίες συνυταξιούχων. Αυτό βέβαια βάει νόμου είναι με επιφύλαξη???
  Είναι απολύτως – όχι σχετικό- απολύτως απόλυτο ότι με κάθε τρόπο οι συντάξεις στο πλείστο θα μειωθούν και όπου επανυπολογιστικά η προσωπική διαφορά είναι θετική υπερ του συνταξιούχου η διαφορά θα αποδοθεί σταδιακά σε 5 χρόνια (20% το χρόνο).
  Ζητάει η κυβέρνηση να μην ΄εφαρμοστεί ο νόμος για να πάει σε εκλογές.
  Τρενάρει την έκδοση συντάξεων για να βγάζει ταμειακό πλεόνασμα.

 2. Εφ όσον η κυβέρνηση ψήφισε νόμο ( τον 4387/2016) ενοποίησης μάλιστα του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος από 01/01/2019 έπρεπε να τον εφαρμόσει.
  Η περίεργη άποψη που κυκλοφόρησε η ίδια η κυβέρνηση ότι , προκειμένου να κοπούν οι συντάξεις από τον Γενάρη του 2019 καλύτερα να κοπούν κάποιους μήνες αργότερα ( έστω και ώς προοπτική ) είναι επικίνδυνη και αντικοινοβουλευτική και αντικοινωνική.
  Διότι γιατί με την ίδια λογική θέτει ημερομηνίρς είσπραξης των φόρων και μάλισταε βαριά πρόστιμα ( 180-240% το χρόνο) αν κάποιος δεν πληρώσει την μηνιαία ρύθμιση φόρου??
  Πλέον ενεργοποιεί το κοινωνικό σώμα να μην εκλαμβάνει ώς εφαρμόσιμη την νομοθεσία και μάλιστα αυτό το κάνει παρελκυστικά προοπτικά ( βλέποντας και κάνοντας υποσχόμενη).
  Και ποιός δεν βλέπει την άποψη ότι η εφαρμογή του νόμου προοπτικά δεν θα έχει αναδρομική ισχύ ( μέσα στο ίδιο έτος δεν υπάρχει αντισυνταγματικότητα αναδρομικής ισχύος οικονομικού νόμου) και τον Σεπτέμβρη π.χ οι συνταξιούχοι να βρεθούν με αναδρομική μείωση των συντάξεων για 8 μήνες , και εξαπλωμένων των φόρων εισοδήματος και ενφια να βρεθούν σε αδιέξοδο καταβολής. Ή μήπως πρόςβαυτή την κατεύθυνση είναι ο σκληρός μεθοδευμένος κατασταλτικός σχεδιασμός και από την επιτροπεία της Ευρώπης .Και εδώ μπαίνουν και άλλες παράμετροι που φέρνουν το θέμα στην αρχή του 2015 και τις προεκλογικές και δημοψιφισματικές διακηρύξεις του κυβερνητικού κόμματος.
  Πλέον γιατί αφού στα χέρια της η κυβέρνηση από το 2016 τον Μάη υον γενικευμένο νόμο του ασφαλιστικού δεν επιτάχυν την λειτουργική διαδικασία απονομής και καταβολής συντάξεων σε 2-3 μήνες , αφού δεν υπάρχει έστω ώς άλλοθι η θεωρητική πολυνομοθεσία του ασφαλιστικού που μπορεί να έφερνε εμπόδιο στην ταχεία έκδοση των συντάξεων).
  Πλέον γιατί στον νόμο 4387/2016 αναφέρει την επιφύλαξη των ποσοστών σύνταξης σε περιπτώσεις αυξημένης σύνταξης σε εκείνους που πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές πλέον του 20% για όλα τα χρόνια.Και η επιφύλαξη αφορά το πρόσθετο ποσό σύνταξης που θα παίρνει αυτός που πλήρωνε τις συξημένες εισφορές !!!.Μήπωςβεδώ ετοιμάζεται η γενίκευση πρός τα κάτω
  σύνταξης και εξομείωσης όλων των συνταξιούχων ασχέτως τα ποσοστά εισφορών που πλήρωναν ώς εργαζόμενοι.??
  Πλέιν γιατί τα εκαθαριστικά συνταξιοδοτικά εκδλιδονται με επιφλυλαξη ώς γράφουν.??
  Πλέον όλη αυτή την παραπάνω μεθόδευση ( περί μη αναγκαιότητας μειώσεων των συντάξεων δηλαδή περί της μη αναγκαιότητας εφαρμογής του νόμου που η ίδια η κυβέρνηση ψληφισε )γιατί την ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 ταυτόχρονα με την φιλολογία περί του χρόνου εκλογών από την ίδια την κυβέρνηση.??
  Γνωρίζετε ότι σε ωρισμένους κλάδους συνταξιούχων που χρόνια πλήρωναν εισφορές ( με τον εργοδότη) μέχρι και 38% σε μέσο μικτό μισθό από το 2002 ύψους 3000 αντιστοιχεί σύνταξηωστα 35 χρόνια εργασίας ύψους ευρώ 2000 και πλέον ευρώ σύμφωνα με τον νόμο .
  4387/2016. Και το οικονομικό αέρα πατέρα επιτελελιο της κυβέρνησης δεν βλέπει καιβδεν καταλαβαίνει ότι η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να πληρώσει τα επόμενα χρόνια τέτοια ύψη συντάξεων και πλέον των επικουρικών συντάξεων. Τότε οι γαριδάτοι οικονομικοί εγκέφαλοι ( αυτοί που τρώνε γαρίδες Αμβρακικού Πρεβέζης τις πορτοκαλί χρώματος ) μήπως ούτε και γαρίδες ξέρουν να φάνε γιατί αν ξέρανε θα προτιμούσανε τος βαθυγαρίδες με το ανθρακί χρώμα που είναι ανώτερης ποιότητας.Αλλά μήπως είχανε δεί και φάει στην ζωή τους βαθυγαρίδες και ξέρανε.?? Όλο λούμπεν ερζάτς υποκατάστατα τρώγανε ( όπως είναι οι γαρίδες Αμβρακικού μπροστά στις ανθρακί Γαρίδες του Ιονίου).
  Και τι περίμενες απ αυτούς???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.