Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: “Δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Νότια Λευκάδα”


ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Χρονικό προαναγγελθείσας καταστροφής ο κυκλώνας Ιανός  μιας και αναμενόταν αρκετές ημέρες πριν την εκδήλωσή του .

Δεν ήταν κάτι ξαφνικό ή έκτακτο.  Η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση η πολιτική προστασία όφειλαν να ήταν απόλυτα προετοιμασμένες .

Δυστυχώς, πρόκειται για μια καταστροφή για την οποία υπήρχαν ισχυρά σήματα από την πρόγνωση του καιρού στο  νότιο τμήμα της Λευκάδας και ιδιαίτερα στη Βασιλική και στο λιμάνι του Πόρου, αλλά καμία προετοιμασία δεν είχε γίνει.

Οι ευθύνες είναι προφανείς, σε σχέση με τον καθαρισμό των ρεμάτων , σε σχέση με  την συνεχίσει μελετών , έργων και το πως αντιμετωπίστηκε η κατάσταση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων.

Πρέπει γρήγορα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη ζωή των πολιτών να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων,  την καταγραφή των ζημιών στις  υποδομές και τις περιουσίες των πολιτών .

Άμεση κινητοποίηση από όλους τους φορείς, προκειμένου να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Να κηρυχθεί  σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης  η Δημοτική Ενότητα  Απολλωνίων, κάτι που θα επιταχύνει την ανακούφιση των πληγέντων  και την   αποκατάσταση των ζημιών  που έχουν γίνει .

Εκφράζουμε την συμπαράσταση  μας στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και  από την ολιγωρία των υπευθύνων.

 

Ν Ε   ΣΥΡΙΖΑ    ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Τα ηθικά συναισθήματα η λογική και η κοινωνική διακριτότητα και η διαχείρηση says:

  Και γιατί 5 χρόνια κυβέρνηση ο σύριζα , δεν άνοιξε με τους ιστοριοδίφες του και τους ιστορικούς ερευνητές του, τους φακέλους της πολεοδομίας για να ελέγξει με κρατικά συνεργία όλες τις παραβάσεις που γίνανε πολεοδομικά σε σούδες, χειμάρους, ποτάμια, λαγκάδια, πεζοδρόμια, δρόμους χωρίς υπονόμους ,πλαγές ανά νομό να δίνει στην δημοσιότητα τους υπευθύνους ιδιώτες οικιστές ή επιχειρηματίε, τους μηχανικούς που επέτρεψαν (επί αμοιβή μελέτη και επίβλεψη τήρησης των κανονισμών ) τις παραβάσεις, και τους πολεοδόμους του κράτους που ανέχτηκαν τις παραβάσεις , να ζητήσει ευθύνη και αποζημίωση απ αυτούς , για να μην πληρώνουν τώρα οι πολίτες εκείνοι που ήταν ” τα κορό’ι’δα” και πληρώναν και πληρώνουν και θα πληρώσουν την αποκατάσταση των ζημιών μέσω φόρων???
  Ο Σύριζα ώς αντιπολίτευση γιατί δεν ζητά τώρα ψήφιση νόμου που να είναι υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των ονομάτων των πολιτών που είχαν λάθρες παροχές νερού εν Ελλάδι ( και Λευκάδι ) και την σωρρευτική με πρόστιμα και τόκους καταβολή για την αρπαγή νερού ή την αποφυγή καταβολής τελών απ την ύπαρξη μιας παροχής σε περισσότερα του ενός σπίτια ?? Γιατί πάλι τα ” κορό’ι’δα” πλήρωναν παροχή και κατοικία ή εκμετάλευση , και οι έξυπνοι που έκλεβαν νερό και δημοτικά τέλη έπιναν γάργαρο νερό σε ποτήρια κρυστάλινα – τα καλύτερα είναι βοημίας τα χειροποίητα- είς υγείαν των κορό’ι’δων που πλήρωναν???
  Να ζητήσει ο σύριζα σήμερα την ψήφιση νόμου στην βουλή για την δημοσιοποίηση των ονομάτων πολιτών που έκλεβαν νερό- δημοτικά τέλη- και ας μην ψηφιστεί απ την κυβέρνηση ( της ηλεκτρονικής υπεροργάνωσης του κράτους σε μια νύχτα ) ο νόμος . Τουλάχιστον θα έχει το ηθικό πλεονέκτημα όπως θελει ιδεολογικά να έχει η αριστερά του σύριζα.
  Να δοθούν στην δημοσιότητα επί ποινή αποζημίωσης τα ονόματα των μηχανικών εκείνων που επ αμοιβή εκδόσεως οικοδομικής άδειας ( μελέτη και επίβλεψη ) επέτρεψαν τις οικοδομικές παραβάσεις παντός τύπου. Και των δημοσίων λειτουργών εκείνων που αποδέχτηκαν τις παραβάσεις αυτές, μη ελέγχονταν ώς ώφειλαν.
  Να κινητοποιήσει ο σύριζα Λευκάδος την δημοτική και πολεοδομική αρχή , να καθαρίσει όλα τα πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και πλατείες από τις εμπορικές χρήσεις , ( στα πεζοδρόμια και πεζοδρόμους δεν επιτρέπεται πολεοδομικά να υπάρχει τίποτα ) και αν χρειαστεί να ζητήσει και εδώ ψήφιση νόμου για την εν Ελλάδι εκκαθάριση , πάλι για να έχει το ηθικό και κοινωνικό πλεονέκτημα όπως θέλει .
  Να ζητήσει ο σύριζα απ την τροχαία και δημοτική αστυνομία το ξεκαθάρισμα των χώρων πάρκινγκ σε δρόμους , και να αστυνομεύσει ( ας μην αρέσει ο όρος στους σόσιαλ και φιλελεύθερους ιδεολόγους ) όλους τους χώρους , γιατί πάλι τα κορό’ι’δα οι πολίτες ώς πεζοί κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται .
  Τα κορό’ι’δα, αυτοί που δεν παραβίασαν πολεοδομικές διατάξεις, δεν έκλεισαν σούδες, παραλίες, χειμάρους, πλήρωσαν το νερό και τα δημοτικά τέλη , έφκιαξαν θέση πάρκινγκ για το οχημά των και αυτό τον χώρο δεν τον έκαναν ενοικιαζόμενο δωμάτιο, δεν καταλαμβάνουν πεζοδρόμια , αλλά πληρώνουν δημοτικά τέλη για να τα καταλαμβάνουν άλλοι, αυτά τα κορό’ι’δα ζητάνε δικαίωση , δηλαδή να πάψουν να πληρώνουν και να ονοματίζονται ώς κορό’ι’δα.
  Και αυτό είναι και πρέπει να είναι και πρόταγμα πολιτικό κοινωνικό οικονομικό ηθικό και της αριστεράς ( και του σύριζα και του κκε που προέρχονται απ την ίδια ιστορική κοινωνική ιδεολογική μήτρα ). Εφ όσον η δεξιά και το κέντρο δεν θέλουν να το αφουγκραστεί , ή αν δεν θέλουν.
  Και επ αυτού θα υπάρξει έτσι και συγκόληση της αριστεράς στην Ελλάδα σε όρους ιδεολογικής κοινωνικά μάλιστα συμφωνίας, μια και θα ζητήσουν από κοινού ( σύριζα και κκε ) την ηθική τακτοποίηση κοινωνικά με την μη διακριτότητα των ανθρώπων, που κατά το Μαρξιστικό πρότυπο και χριστιανικές απαιτήσεις όλοι είναι ίδιοι κοινωνικά και για τούτο – για νάναι ίδιοι- αγωνίζεται η αριστερά.
  Σε όποιον παραβίασε τους πολεοδομικούς κανόνες και έφκιαξε μεγαλύτερο σπίτι, η αριστερά ( κκε και σύριζα ) θα πρέπει να ζητήσει αναδρομική αποζημίωση για την ποσότητα ευημερίας που έζησε σε μεγαλύτερο σπίτι , και να γκρεμίσει και τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα αυτού του σπιτιού , ώστε από δώ και πέρα να μην απολαμβάνει μεγαλύτερη ποσότητα ευημερίας.

 2. Έχεις δίκιο σε όλα αλλά απευθύνεσαι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ τι νομίζεις ότι διαφέρουν σε νοοτροπία από τους κεντροδεξιόυς και κεντροαριστερός .το ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια στη Λευκάδα και ειδικά στην Βασιλική είδαμε τα έργα βιτρίνας χωρίς υποδομή με αποτέλεσμα η πλημμυρα .Αυτά φίλε άγνωστες από έναν επώνυμο κάτοικο Λευκαδας

 3. Η αριστερά να ζητήσει να ξεσκεπαστεί η κεντροδεξιά και κεντροαριστερή διαφθορά says:

  Η παραρήρηση του κου Γαζή εδώ είναι πρός την ορθή κατεύθυνση, αλλά το όλο πάνω σχόλιο αναφέρεται στο ” ή τέλος πάντων ” ότι μεταπολιτευτικά τα δύο κύρια κόμματα Νέα Δημοκρατία και Πασοκ κυριάρχησαν χρονικά κυβερνητικά και δή διεφθαρμένα, εφ όσο στο σχόλιο γίνεται αναφορά στην συνολική παρασπονδία. Είναι αποδεκτή η σημείωση για την μη διαφοροποίηση κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς.
  Αλλά ασφαλώς στο πλαίσιο της αυτόδιατυμπανισμένης ελπίδας εκ του ηθικού πλεονεκτήματος και πλεονάσματος της αριστεράς ( σύριζα) , και της αυτουποσχόμενης ελπίδας απ το μη συμμετέχων γενικότερα κκε ( συμμετείχε και αυτό ελάχιστα στην κυβέρνηση Τζανετάκη ) και κριτικά διακείμενο ( λόγω αυτουποσχόμενης ελπίδας ), ασφαλώς και θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα στο θέμα της κάθε παρασπονδίας η οποία παραγάγει την διακριτότητα μεταξύ των πολιτών.
  Δεν βλέπει κάποιος, γιατί και η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά και το κκε και ο σύριζα ( όλη η θάλασσα είναι αλμυρή ), δεν πρέπει να υποστηρίξουν την εκκαθάριση και την δημόσια αναφορά και τον οικονομικό κολασμό των όσων χρησιμοποιούσαν λάθρα νερό και δημοτικές υπηρεσίες?? Και λογικό είναι όλη αυτή την δημοσία αναφορά να επιζητεί πρώτα το κκε μια και ελάχιστα ή καθόλουείχε εμπλοκή με το τον κυβερνισμό τα χρόνια απ την μεταπολίτευση και δώ. Και συνέχεια ακολουθεί ο σύριζα που και αυτός κυβέρνησε μόνο 5 χρόνια, έναντι των άλλων ΝΔ και Πασόκ. Με αυτή την συλλογιστική στην βάση του ηθικής κοινωνικής διοικητικά διαχειρίσιμης υπαρκτότητας γίνεται το σχόλιο , που ασφαλώς συμπληρούται απ την πλατύτερη άποψη του κου Γαζή.
  Και εν τέλει , για να βρίσκωμε μια βάση αναφοράς περίπου κοινή , παρά του ότι η άποψη ” το νόμιμο είναι και ηθικό ” δεν έχει και σοβαρή κοινωνική και πολιτική και ιδεολογική έδραση, εν τούτοις αποτελεί μια ελάχιστην αναφορά αν η ηθική και η νομιμότητα προσδιορίζεται και απ την αρνητική πλευρά , δηλαδή αν το νόμιμο δεν είναι ηθικό τότε το παράνομο τι είναι ??? Το παράνομο με την έννοια της παραγωγής διακριτοτήτων πολιτών ( ο ένας να πίνει νερό τσάμπα και ο άλλος να το πληρώνει δηλαδή να πληρώνει και το νερό που πίνει ο τσάμπας ).
  Η αριστερά ( και το κκε και ο σύριζα όπως οι ίδιοι αυτοπροτείνονται ώς αριστερά και τελικά είναι αφού έτσι θέλουν οι ίδιοι στο μεταπολιτευτικό ) θα έπρεπε να προσεγγίζει θετικότερα τα θέματα εξάλειψης κοινωνικών και ατομικών διακριτοτήτων ιδιαίτερα που η διακριτότητα αυτή παράγεται απ την υπεξαίρεση αγαθών, .. αν δεχτούμε ότι αυτή η διακριτότητα λογω υπεξαίρεσης ήταν μια ποιό συνηθισμένη εφαρμοστικά κατάσταση στον μεταπολιτευτισμό κυβερνητισμό των της κερντροδεξιάς και κεντροαριστεράς.
  Βέβαια στην Ελλάδα όπου τα θέματα διαφάνειας και προφάνειας υπάγονται στις διαδικασίες της κοινωνικής εξατομικευμένης ανθρωπολογίας ( τι εννοείς ?? ), το να υπάρχει η αναφορά της αναγκαιότητας μιας οριζοντίου ευθυγραμμισμένης συνπεριφοράς απέναντι στα δημόσια ή ημιδημόσια αγαθά ώς κοινό κτήμα , είναι μπερδεμένη υπόθεση που εκλαμβάνεται ότι κινείται στα όρια της ανοχής, κοινώς δεν είναι κλοπή.
  Αλλά το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, όσο και να καταναλώσει τις δεν θα λείψει απ τον άλλον), αλλά μπορεί αν υπεξαιρέσει κάποιος νερό τότε λείπει από κάποιους άλλους. Και με την αναγωγή ότι πληρώνουν οι άλλοι το νερό που πίνει ο υπεξαιρών.
  Έτσι μπορεί η ίδια η αριστερά, με τις λιγότερες και αυτοπροσδιορισμένες απ την ίδια ώς λιγότερες ευθύνες, να ζητήσει να ξέρουν οι πολίτες που πληρώνουν ή πλήρωναν το νερό, ποιόν πολίτη πότιζαν ή του μεγάλωναν το μποστάνι , και αυτός , αυτοί έπιναν εις υγεία των κορό’ι’δων. Κοινώς ”γειά σας ‘η εις υγείαν ” , και σήκωναν το ποτήρι με το τζάμπα νερό ή τον μαστραπά γεμάτο νερό , για να χαιρετήσουν τα κορό’ι’δα.
  Το διεφθερμένο πολιτικό κυβερνητικό σύστημα ώς το 2015 ( που ανέλαβε η αριστερά του σύριζα ) ήταν σάπιο και σαπίλα θα κατένειμε ώς κοινωνική πρακτική. Αυτή η παρατήρηση είναι κοινά αποδεκτή ώς σημείωση και αναφορά.
  Αλλά σε όρους ελπίδας των πολιτών της ελάχιστης νομιμότητας που πλήρωναν ώς ελάχιστη ηθική , δεν έπρεπε και δεν πρέπει να περιμέναμε ή να περιμένουμε κάτι απ την αυτοαποδοχή του λιγότερου φθαρμένου ηθικού πλεονεκτήματος του σύριζα και του κκε??
  Και έουν και άλλοθι σε κάποιο βαθμό . Ο Σύριζα δεν πρόφτασε να εξαπλώσει όλα τα κριτήρια και τις πρακτικές του ηθικού πλεονεκτηματός του, και το κκε δεν έμπλεξε ποτέ. Αυτό βέβαια υπονοεί ότι η αριστερά ( κκε επισταμένα και σύριζα μετά ) θα ζητήσουν την αποκάλυψη των παρασπονδούντων ώς μέρος της συνολικής παρασπονδίας που υπεξαιρούσαν νερό και δημοτικά τέλη. Αλλέως πρόκειται για συγκάλυψη και αβαντάρισμα ( αέρα στα πανιά του μύλου, ή νερό στις φτερωτές του νερόμυλου ) της διακριτότητας των πολιτών. Που είνα και ο πυρήνας της ιδεολογίας της αριστεράς, για την μη εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Διότι τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα και ιδεολογήματα δεν αρνούνται και την διακριτότητα ανθρώπων στην βάση των ατομικών ή έστω κοινωνικών ικανοτήτων.
  Δεν είναι περίεργο ούτε αντικοινωνικό ούτε πρόκειται να προκληθεί τι αντικοινωνικό, απ το να μάθει ο τάδες δημότης ενός χωριού ή της πόλης , ποιόν δημότη όσο ποιο κοντά στην παροχή του πλήρωνε να πίνει νερό ή να ποτίζει το μποστάνι του ή του πλήρωνε τα δημοτικά τέλη καθαρισμού του πεζοδρομίου του. Διότι απ την ίδια κεντρική σωλήνα κατά κύριο λόγο σε μια γειτονιά θα τροφοδοτούνταν τα κοντινά οικοδομήματα και κήποι.
  Και αν πίνων τζάμπα νερό ή ποτίζων τζάμπα το μποστάνι ή δεν πληρώνει δημοτικά τέλη, λέει ότι είναι κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός τότε είναι διεφθαρμένος, Αν είναι ιδεολογικά αυτοονομαζ΄μενος αριστερός ( σύριζα, κκε ) τότε τι είναι ?? Μήπως είναι νόμιμος εφ όσον η ηθική δεν έχει σχέση με την νομιμότητα.??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.