Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη όσων ακούστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Λευκάδας την Δευτέρα 13 ΑπρίληΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Καταδικάζουμε  απερίφραστα τα όσα ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  του Δήμου Λευκάδας τη Δευτέρα 13 Απρίλη ανεξαρτήτως του ποιος το είπε, αν και σε ποιον απευθυνόταν.

Τέτοιες συμπεριφορές στερούν από τον δημόσιο διάλογο το ήθος, την ευπρέπεια  και το σεβασμό,   απαραίτητα συστατικά στοιχεία της σύνθεσης ,  της δημιουργικότητας και της αποτελεσματικότητας του για την επίλυση των  δύσκολων και πολύπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Πιστεύουμε ότι τέτοια περιστατικά είναι καταδικαστέα από τη συντριπτική πλειοψηφία του Λευκαδίτικου Λαού  όπως και των αιρετών  συμμετεχόντων στα κοινά.

Η διαλεύκανση του γεγονότος και  η ειλικρινής συγγνώμη θα είναι προς όφελος όλων και σίγουρα θα αποτελέσει θετικό παράδειγμα   ειλικρίνειας και ευπρέπειας στο μέλλον.

15/4/2020

Ν Ε  ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Εαυτός , ώς η αυθύπαρξη του πολιτικού , και η φθοροποιός, του εαυτού, συμμετοχή says:

  Να μην καταστεί το Δημοτικό συμβούλιο τόπος νομιμοποίησης του υβρίζει, γιατί επέρχεται ο συταρχισμός, τον οποίο έχουν πληρώσει οι πολίτες χρόνια.
  Και αν πρόκειται ο υβρισμός και η διαδικασία ανίχνευσης του να αποτελέσουν θέμα διαβούλευσης και απασχολησιμότητας μελών του Δημοτικού συμβουλίου ή της ολομελείσς του , τότε η μη συμμετοχή μέχρι κσι η αποχώρηση οριστική απ τα κοινά του παρόντος πολιτικού χρονικού 4ετούς Δημοτικού κύκλου, είναι προτιμότερη αν όχι επιβεβλημένη.
  Διότι έτσι δεν θα νομιμοποθηθεί ( με πράξεις ή παραλήψεις) πολιτειακά η υβριστική αθλιότητα ώς μέρος του πολιτειακού οργανωτικού και πολιτικού διαχειριστικού κοινοβουλευτισμού.
  Και η συμμετοχή στον πολιτικό διαχειρισμό και η αποχώρηση απ αυτόν κσι η μη συμμετοχή , είναι στοιχεία συτόβουλα της τομής της επιμέλειας του κάθε εγώ με το κοινωνικό οργανωτικό στοιχείο. Δηλαδή συγκροτούν τον εαυτό ώς πολιτική υπαρκτότητα.
  Κσι η πολιτική αρχίζει με την επιμέλεια του εγώ.
  Η συγκρότηση και η απασχόληση ώς συνεδρία Δημοτικού οργάνου στην βάση ύβρεων σοοτελεί κοινωνική μάζωξη. Δεν αποτελεί πολιτική συνεδρία που ώς τέτοια συγκροτείται και λειτουργεί το Δημοτικό συμβούλιο.
  Στην βάση της αυθύπαρξης εαυτού ( ώς πολιτική) δεν μπορεί να γίνει κατανοητή ακόμα και η πσρουσία του καθε εαυτού , σε κοινωνικές διεργασίες χωρίς πολιτική σημασία. Διότι εκεί φθείρεται το εγώ μόνο και μόνο με την συμμετοχή.

 2. Ελέω ποιάς κυρωτικά νομιμοποιητικής κοινωνικής βάσης, οι Δημότες-πολίτες μπορούν να αναδέχονται αποφάσεις τοιούτων-αυτών των Δημοτικών συμβουλίων??
  Αν ενας γονέας πήγαινε με το τέκνο του στην ανοιχτή θεσμικά δημοτική συνεδρία, τι θα απεκόμιζε το τέκνο ώςωσυλλογική διοικητική θεσμική διεργασία, και τι θα εξηγούσε ο γονέσς σε τυχούσες απορίες του τέκνου??
  Η τρέχουσα Δημοτική περίοδος καλά είναι να σημανθεί στην ιστορική συλλογική μνήμη με τα τρέχοντα συμβάντα.
  Και όσοι συμμετέχουν με πράξεις ή παραλείψεις σε όλη αυτή την εξαχρειωτική και εξαχρειωμένη κατάσταση και συμβεβηκός , καλά ειναι να γνωρίζουν ότι έφθειραν και φθείρουν τον τρίο σπουδαιότερο συλλογικό θεσμό της πολιτειακής κοινοβουλευτικής οργάνωσης της ιστορίας της χώρας. Μετά την συγκρότηση του κοινοβουλίου, και την συγκρότηση των περιφερειακών συμβουλίων, ο επόμενος ανώτατος θεσμός είναι τα Δημοτικά συμβούλια.
  Η πολιτεία πλέον με τα θεσμικά της όργανα, για την τήρηση της θεσμικής και κοινωνικής διαβίωτικής τάξης, θα πρέπει να προστατέψει τους πολίτες-Δημότες στην εν λόγω περίπτωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.