Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: “Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό χωρίς ονοματεπώνυμο”


Η  ΠΑΙΔΕΙΑ    ΕΙΝΑΙ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ   ΑΓΑΘΟ   ΧΩΡΙΣ   ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Η επιμονή   στις δοκιμασμένες  παλαιοκομματικές μεθόδους,  είναι  δείγμα του πως αντιλαμβάνονται το  επιτελικό  κράτος  και τη Δημόσια Διοίκηση  η ΝΔ και ο κ. βουλευτής Λευκάδας (όπως ο ίδιος ομολογεί ).

Πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που μας συνήθιζε ως τώρα,  της  «κατόπιν ενεργειών μου».

Δοκιμασμένη βέβαια στην πράξη για δεκαετίες και θεμέλιος λίθος ενός  κομματικού κράτους, που κυριαρχούσαν οι πολιτικάντηδες, οι  κουμπάροι … και που  οδήγησαν:   την Ελληνική κοινωνία  στον εκβιασμό για θεμελιώδη δικαιώματα  με αντάλλαγμα  την ψήφο  και τη χώρα στην καταστροφή

Όσο κι αν ενοχλεί η αλήθεια …

Τα κενά για να γίνουν οι διορισμοί καταγράφονται απ τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης , επικυρώνονται απ τις Περιφερειακές  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οριστικοποιούνται απ την Κεντρική Υπηρεσία.

Οι διορισμοί στην ΕΑΕ ξεκίνησαν το 2018(κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) με εγγραφή του κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2019. Έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη του 2019 αλλά η διαδικασία συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί, ελπίζουμε, μέσα στην άνοιξη του 2020.

Ξέχασε ο  κ. Βουλευτής ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει, με απόφαση υπουργικού συμβουλίου 10500 διορισμούς στη Γ.Α.Ε για το 2020 και το 2021 και η δική του τους ¨έπνιξε¨?

Μπορεί να ψεύδεται (το υπουργείο) ότι ξεκινάει μόνιμους διορισμούς στην ΓΑΕ αλλά εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2020, δεν υπάρχει. Και όπως είναι γνωστό, διορισμοί δεν γίνονται χωρίς δέσμευση κονδυλίου.

Ούτε λόγος βέβαια  για την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος(δια της πλαγίας οδού) , και την εξίσωση    των Πανεπιστημιακών τίτλων  με αυτά   των ιδιωτικών κολλεγίων.

Η  απένταξή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών   απ τους πίνακες για τρία(3) χρόνια, αν δεν αποδεχτούν τη θέση τους  είναι η «φροντίδα»  που τους επιφυλάσσουν,  ο  κ. Βουλευτής  και η κυβέρνησή του .

Πολιτική υπέρ των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, δεν περιμένουμε από μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

12 /2 / 2020

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.