Μοσχάρια στον Παράδεισο !*


Στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Καρυάς στις 12/12/2019 ο αντιδήμαρχος κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης, αρμόδιος για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, ενημέρωσε ότι, ουσιαστικά υπάρχουν δύο κατηγοριών ανεπιτήρητα βοοειδή : Ανεπιτήρητα σε άγρια μορφή που δεν ελέγχονται ούτε υπακούουν στο κάλεσμα του φερόμενου ως ιδιοκτήτης τους και τριάντα ζώα που ανταποκρινόμενα στο κάλεσμά του με τη βοήθεια του Δήμου περισυλλέγησαν πριν ένα-δυό μήνες και οδηγήθηκαν στις σταυλικές εγκαταστάσεις του ιδιοκτήτη τους από όπου όμως μετά από λίγες ημέρες … απέδρασαν γιατί όπως ενημέρωσε ο κ. αντιδήμαρχος δεν … συμβιβάζονται με το σταυλισμό τους.

Σχετικά με την εξήγηση της … απόδρασης και επειδή πάψαμε για το συγκεκριμένο θέμα να είμαστε ευκολόπιστοι, δεν θα αποκλείσουμε από την πλευρά μας και το ενδεχόμενο να τα … απέδρασε ο ιδιοκτήτης τους γιατί δεν … συμβιβάζεται με την εκτροφή τους με δικά του έξοδα.

Στο μεταξύ οι λιομαζοχτές πέραν των συνεχόμενων βροχοπτώσεων, του επίπονου έργου της συλλογής ελιών και της καταστροφής διχτυών και καλλιεργειών από τα ανεπιτήρητα, σύμφωνα με καταγγελίες αρκετών, τελευταία δέχονται και επιθέσεις από βοοειδή, όπως από τον, απαθανατιζόμενο στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, μαύρο ταύρο εν … λιοστασίω στην περιοχή του Αη Θανάση Σφακιωτών, που λήφθηκε πριν μια βδομάδα περίπου και όπου “δραστηριοποιείται” μέρες τώρα με άλλα δέκα ζώα περίπου.

Και βέβαια δεν λείπουν και οι … ρομαντικοί βραδινοί περίπατοι άλλης αγέλης βοοειδών σε παραλιακά οικόπεδα όπως, αυτά του Παραδείσου (της Λευκάδας φυσικά), όπου σχεδόν καθημερινά καλείται και σπεύσει περιπολικό της Αστυνομίας για να αποτρέψει το πέρασμά τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (τον παραλιακό δρόμο δίπλα ακριβώς στη θάλασσα) με ότι μπορεί να συνεπάγεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο για τους διερχόμενους ανέμελους οδηγούς !

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. αντιδημάρχου επίσης στις 31/12/2019 εκπνέει η προθεσμία που ο κ. Δήμαρχος έδωσε στον ιδιοκτήτη των ανεπιτήρητων ζώων ώστε να τα περισυλλέξει !

Να το δούμε κι αυτό … Θα περισυλλέξει τα τριάντα ζώα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του αλλά δεν δέχονται το σταυλισμό αλλά και τα μη ανταποκρινόμενα, άγρια που, σύμφωνα με πάγια επίκλησή του, στην εκδίκαση σχετικών υποθέσεων χρόνια τώρα στις δικαστικές αίθουσες, δεν είναι δικά του !

Και επειδή το προαναφερόμενο … δεν θα το δούμε, ας διατηρήσουμε την πίστη μας για το … θαύμα : O πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον ιδιοκτήτης των τριάντα τουλάχιστον βοοειδών που περισυλλέγησαν αλλά … απέδρασαν όπως περιγράψαμε παραπάνω, να συνεργασθεί για την περισυλλογή των συγκεκριμένων τουλάχιστον ζώων για λογαριασμό του Δήμου αυτή τη φορά ώστε να οδηγηθούν στη σταυλική εγκατάσταση του εργολάβου – ιδιώτη που θα αναλάβει την περισυλλογή τους το … 2020 !

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

Πρώην Δήμαρχος Καρυάς

Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.