Μήνυμα συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για την Εργατική Πρωτομαγιά..


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ  ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ  ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

 

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.Εμπνεόμαστε  από  τους αγώνες των εργαζομένων που πάλεψαν πριν από εμάς, και τιμούμε, τους νεκρούς του Σικάγο, τους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, των 200 εκτελεσμένων στην Καισαριανή το Μάη του 44.

Τιμάμε τους συναδέλφους μας υγειονομικούς που πέσανε  στο πεδίο  της μάχης απέναντι στον «αόρατο» εχθρό, τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας. Πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν όμως να είχαν σωθεί αν τα συστήματα υγείας ήταν προσανατολισμένα να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, αν δεν ήταν ξεχαρβαλωμένα από τα εκατ. των περικοπών στη δημόσια υγεία, αν η υγεία δεν ήταν εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται !!!

 Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε θα της χαριστεί !!

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε νέες δυσκολίες.Πολύ γρήγορα το αφήγημα της κυβέρνησης, για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη «για όλους»,καταρρέει με πάταγο από τους αδυσώπητους σιδερένιους νόμους του καπιταλισμού, οι «ατομικές ευκαιρίες που όλοι θα είχαμε τη δική μας»,μετατράπηκαν στη σημερινή αβεβαιότητα.

Μας λένε ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε πλούσιους και φτωχούς. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μέτοχοι των επιχειρηματικών ομίλων,  θα πεινάσουν? Ή μήπως απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές στην υγεία με όλους εμάς, τα λαϊκά  στρώματα?

Όλοι αυτοί οι οικονομικά ισχυροί που τα κέρδη τους είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης  της εργατικής τάξης και των εργαζομένων έχουν λύσει τα προβλήματά τους, έχουν γεμάτα τα σεντούκια τους.   Έχουν τις πλάτες των κυβερνήσεων. Έχουν εξασφαλισμένα κρεβάτια ΜΕΘ αν αρρωστήσουν, προσωπικούς γιατρούς, βίλες για να μείνουν και να  απομονώνονται για να προστατευτούν . Και φυσικά δεν έχουν κανένα άγχος για την επόμενη μέρα. Η μόνη σκέψη τους είναι πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους, τις επενδύσεις τους!!!

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι,   οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομαγαζάτορες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, η νεολαία  δεν ξέρουμε  τι μας  ξημερώνει μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση που έρχεται….και που σημάδια ύφεσης στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη υπήρχαν πριν την πανδημία  και απλά η υγειονομική κρίση την επιτάχυνε !!!Αυτό έδειξε και η προηγουμένη οικονομική κρίση!

Την 1η Μάη συνεχίζουμε αγωνιστικά, μαχητικά, δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Η προστασία της υγείας μας, των παιδιών μας, είναι αδιαπραγμάτευτη!

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη».Τα   αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας δεν πρέπει να  γίνουν η «κουρτίνα»που θα κρύψει τις δικές της ευθύνες για το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα, τις ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, τον ανεπαρκή αριθμό ΜΕΘ κ.ά.

Η πανδημία αποκάλυψε και στον πιο δύσπιστο ότι η εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα του συστήματος υγείαςθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία του λαού μας.Η κατάρρευσή του, ακόμη και στη «μητρόπολη» του  καπιταλισμού, στις ΗΠΑ, με τις εκατόμβες νεκρών παρά τον ηρωισμό των εργαζομένων σε αυτό, αποδεικνύει ότι η «υγεία-εμπόρευμα»είναι επικίνδυνη για τους λαούς.

 Αναδεικνύεται ακόμη ότι δεν μπορεί να συνυπάρχει δημόσιος και   ιδιωτικός τομέας υγείαςγιατί πάντα τα ιδιωτικά συμφέροντα θα υποσκάπτουν την ανάπτυξη και το σχεδιασμό  για ένα  δημόσιο συστήματος υγείας.Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα μπροστά στην  πανδημία, όπου ο ιδιωτικός τομέας επιδοτήθηκε ποικιλοτρόπως από την κυβέρνηση και κέρδισε  εκατ. από την αναστολή   των τακτικών χειρουργείων, εργαστηρίων, ιατρείων των δημόσιων νοσοκομείων και από τα  test για τον ιό που στα δημόσια νοσοκομεία δεν γίνονταν κατ’ εντολή των «ειδικών» αλλά την ίδια ώρα  «μοσχοπουλιούνταν» από τους κλινικάρχες με «προτροπή» κυβερνητικών παραγόντων.

Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή μπήκαμε μπροστά στη μάχη για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών απαιτώντας:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομική προστασίας στους υγειονομικούς αλλά και σε όλο τον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Να ενισχυθούν και να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό.
  • Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και να ενταχθεί στο συνολικό κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του «αόρατου» εχθρού ώστε να μην αισχροκερδεί από τον ανθρώπινο πόνο.

Την 1η Μάη ανοίγουμε καινούργια σελίδα αγώνων ! 

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναματώσουμε για να σωθούν τα κέρδη των λίγων!

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία.  Συναντιόμαστε ξανά. Η προηγούμενη 10ετής κρίση μας βρήκε πολλές φορές σε κοινή δράση. Αυτή η πείρα είναι πολύτιμη για το επόμενο διάστημα.

Ο  ΟΡΑΤΟΣ  ΕΧΘΡΟΣ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ

ΤΟ  ΑΔΙΚΟ   &  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

 ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΛΑΟΥΣ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΤΟΥ  ΚΕΡΔΟΥΣ

Συμμετέχουμε στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και  στη  συμβολική  εκδήλωση στις 10:30 πμ  στο Διοικητήριο μαζί μα τα άλλα σωματεία του δημοσίου  λαμβάνοντας  όλα τα απαραίτητα  μέτρα  προστασίας της υγείας.

Το  ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.