Μήνυμα Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη, από την παγκόσμια κοινότητα, στις διεκδικήσεις των γυναικών για δικαιώματα και ευκαιρίες που συνεχίζονται και εξελίσσονται μαζί με την κοινωνία στον εργασιακό χώρο, στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και στην οικογενειακή ζωή.

 

Η 8η Μαρτίου μας θυμίζει ότι οι γυναίκες έχουμε καταφέρει πολλά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της οικονομίας. Μας θυμίζει όμως και πόσα μένει να γίνουν, για να υπερκεράσουμε όλες τις διακρίσεις που βαραίνουν ακόμη τις γυναίκες σε όλους τους χώρους, όπως επίσης και ότι οι γυναίκες είναι τα συνήθη θύματα όλων των μορφών της βίας.

 

Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα από όλες τις έρευνες ότι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων δεν αποτελεί μόνο ηθική υποχρέωση, αλλά και στόχο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η αξιοποίηση του γυναικείου δυναμικού στην παραγωγική διαδικασία, που παραμένει υποβαθμισμένη, θα συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ και στην συνοχή. Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, την Κύπρο και την Μάλτα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Δυτικής Ευρώπης, ως προς τους δείκτες ισότητας των φύλων. Αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την χώρα μας στην προσπάθεια ανάκαμψης κι ευημερίας.

 

Η Νέα Περιφερειακή Ιονίων Νήσων θα δώσει αποφασιστικό ρόλο στις γυναίκες και θα εφαρμόσει σύγχρονες ενεργητικές πολιτικές για να αποκτήσουν οι γυναίκες  δεξιότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα δώσει επίσης στοχευμένη υποστήριξη στις δημιουργικές πρωτοβουλίες τους και την ισχυροποίηση της θέσης τους στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά.

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25664 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.