Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

 

Η επέτειος της  28ης Οκτωβρίου, είναι η μνήμη της εποποιίας της Ελλάδας,  είναι το  σύμβολο  της σταθερής πίστης των Ελλήνων στην εθνική αξιοπρέπεια και ελευθερία, όπως αυτό εκφράστηκε από το  ιστορικό ΟΧΙ στο φασιστικό τελεσίγραφο.

 

Η φράση του Ουινστον Τσώρτσιλ “οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες” εκφράζει όλο το ελληνικό μεγαλείο του 2ου Παγκοσμίου πολέμου.

 

Με συγκίνηση αποδίδουμε τιμή στους ήρωες και στα θύματα.

 

Υποσχόμεθα ότι δεν ξεχνάμε.

 

Οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες.

 

Νικήθηκε ο φασισμός και ο ναζισμός, αναδείχτηκε η δύναμη της ελευθερίας και του ανθρωπισμού, η ματαιότητα των πολέμων μεταξύ ευρωπαίων και από τα συντρίμμια γεννήθηκε η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.

 

Ογδόντα χρόνια μετά το ΟΧΙ των Ελλήνων οι ευρωπαίοι εμπέδωσαν και σταθεροποίησαν την δημοκρατία και την Ειρήνη μεταξύ τους.

 

Σήμερα ενωμένοι και αποφασισμένοι πρέπει να προστατεύσουν τα ιδανικά και τα κεκτημένα τους, προστατεύοντας όλα τα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας από εξωτερικούς κινδύνους και απειλές, όπως αυτές που απροκάλυπτα δέχεται η χώρα μας από την γειτονική Τουρκία.

 

Ζήτω η Ελλάδα.

 

Ζήτω η Ελευθερία.

 

Τα Ιόνια Νησιά γιορτάζουν την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με υπερηφάνεια και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 449 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.