Μήνυμα Δημάρχου Χαράλαμπου Καλού για την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων


Σήμερα γιορτάζουμε με υπερηφάνεια, χαρά αλλά και ευθύνη την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ένα ιστορικό γεγονός απότοκο πνευματικών,κοινωνικών και πολιτικών ζυμώσεων και μακρώναγώνων των προγόνων μας για αυτοδιάθεση, εθνική ενότητα και ομοψυχία.

156 χρόνια πριν, σαν σήμερα, στο φρούριο της Αγίας Μαύρας υψωνόταν πανηγυρικά η Ελληνική σημαία στη θέση της μέχρι πρότινος Αγγλικής και οι Άγγλοι αποχωρούσαν από τα Επτάνησα. Χρειάστηκαν αιώνες για να δικαιωθεί ο αγώνας των Επτανήσιων, η θέρμη των προγόνων μας για κοινωνική δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

«Μεγαλύτερη καταφρόνεσι δια το πλάσμα του Θεού δεν είναι παρά να υπόκειται εις ξένους και εις αλλοφίλους», έγραφε ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης απευθυνόμενος προς τους Λευκαδίτες. Τα λόγια του παραμένουν ακόμη επίκαιρα καθώς η ελευθερία και η αυτοδιάθεση παραμένουν ζητούμενα για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας ενώ για τα έθνη που απολαμβάνουν αυτά τα αγαθά αποτελεί χρέος συλλογικό και ατομικό η διαφύλαξή τους.

Λαμπρή η σημερινή ημέρα και για την Χριστιανοσύνη που τιμά τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εύχομαι του χρόνου να μπορέσουμενα εορτάσουμε στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα με κάθε λαμπρότητα και να μπορέσουμε να χαρούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα χωρίς να μας χωρίζει καμία απόσταση και κανένας φόβος.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας

 

Χαράλαμπος Δ. Καλός

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.