Μικρά προβλήματα σε σχολικά κτίρια και παλιές οικίες από τον σεισμό – Ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης στον Prisma 91,6


Τα προβλήματα που άφησε ο σεισμός 5,2 R που έγινε στις 4.26 τα ξημερώματα εξετάζουν και καταγράφουν οι υπηρεσίες του δήμου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας μιλώντας στον Prisma 91,6 από το πρωί τα κλιμάκια του Δήμου ελέγχουν αρχικά τα τα σχολεία και τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερες ζημιές εκτός από το τεχνικό λύκειο στο οποίο θα πρέπει άμεσα να γίνει αποκατάσταση των ζημιών σε σοβάδες και ψευδοροφές. Όπως τόνισε ο δήμαρχος ωστόσο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας.

Ο Δήμαρχος σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο ανέφερε ότι δεν είχαμε ευτυχώς τραυματίες,μέχρι στιγμής ‘έχουν γίνει μόνο 2 αναφορές για προβλήματα σε οικίες, ωστόσο προφανώς θα υπάρχουν και άλλα σπίτια τόσο στον ιστό όσο και στα χωριά που πιθανών έχουν υποστεί ζημιές.

Όπως τόνισε ο κ Μπαίλης σε επικοινωνία που είχε με τον σεισμολόγο κ Λέκκα του ανέφερε ότι η μετασεισμική πορεία φαίνεται κανονική. “θέλω να πιστεύω ότι ήταν ο κύριος σεισμός” κατέληξε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η παραλιακή ζώνη στην Καστροσυκιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη σημειώθηκαν πτώσεις βράχων σε δρόμους και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για την απομάκρυνσή τους.

Μέσα στην Πρέβεζα σημειώθηκαν πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια ενώ κάποια μαγαζιά και σούπερ μάρκετ δεν έχουν ανοίξει μέχρι αυτή την στιγμή αφού τα είδη που έχουν πέσει στο πάτωμα. Ένα παλιό σπίτι στην οδό Μεσολογγίου κατέρρευσε ενώ πτώσεις σοβάδων είχαμε και σε άλλες κατοικίες.

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.