Μιχάλης Καρχιμάκης στον Prisma: Καμιά συνεργασία ΚΙΝΑΛ με δεξιά


Την Παρασκευή 8/2 καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” τηλεφωνικά ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο Μιχάλης Καρχιμακης είναι έμπειρο στέλεχος της κεντροαριστεράς, πρώην Βουλευτής και υπουργός. Διατέλεσε μέλος του ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του 70, και ειδικός σύμβουλος την δεκαετία του 90 του τότε πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης έχει διατελέσει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Καρχιμακης είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ. Συζητήσαμε μαζί του αναλυτικά για την πολιτική συγκυρία, την σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας αλλά και για την κεντροαριστερά και την συζήτηση που έχει ξεκινήσει και εντός ΚΙΝΑΛ ενόψει και του συνεδρίου του.

Ο κ. Καρχιμάκης ήταν αναλυτικός σε σχέση με την ιστορική αναδρομή της χώρας σε πολιτικό επίπεδο και κυβερνητικό επίπεδο στο πως φτάσαμε έως εδώ σήμερα. Πιο αναλυτικά στηλίτευσε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή που μας οδήγησε όπως χαρακτηριστικά ανάφερε στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή αλλά και το γεγονός της ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου που έπαιξε καταλυτικό ρόλο, και για τα περιβόητα ”Ζάππεια” που ακολούθησαν καθώς και την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο αν κάνουμε ορθή ιστορική αναδρομή και γνωρίζουμε όλες τις πτυχές των πραγμάτων λέγοντας πάντα την αλήθεια μπορούμε να ελπίζουμε.

Στο επίπεδο της οικονομικής πολιτικής ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι η αύξηση του κατώτερου μισθού είναι θετικό μέτρο αλλά είναι καλύτερο να είχε προκύψει από διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων( εργοδοσίας-εργοδοτών) και να συνοδεύεται από μέτρα ελάφρυνσης και για τους επιχειρηματίες.

Ο κ. Καρχιμάκης ήταν αναλυτικός και για το ζήτημα του επιτοκίου δανεισμού και για το αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου. Πιο συγκεκριμένα φέρνοντας ως επιχείρημα το επιτόκιο δανεισμού στο πρώτο μνημόνιο που ήταν χαμηλό ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τα σημερινά επιτόκια, παρόλαυτα είναι σημαντικό και θετικό η χώρα να σταθεί στα πόδια της.

Τέλος ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός για την πορεία της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας κλείνοντας λέγοντας μας ότι η σοσιαλδημοκρατία όπου συνεργάστηκε με την Ν.Δ υπέστησε παταγώδες ήττες. Επομένως ο στόχος είναι η ενδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ ως νέος πόλος με ορίζοντα και το συνέδριο του τον Μάρτιο οπού θα επιχειρηθεί και η ανασυγκρότηση ενόψει των εκλογικών μαχών.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.