Μια οφειλόμενη απάντηση στον Θανάση Κασόλα και τους υπαινιγμούς του για το www.lefkadatoday.gr


Με ανάρτηση του στο Facebook ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΧΥΤΑ Παλαίρου Θανάσης Κασόλας απαντά στο σημερινό μας ρεπορτάζ,  βασιζόμενο στο δελτίο τύπου της παράταξης του.

Για να με κατηγορούν οι κατά αλλά εκλεκτοί γείτονες πάει να πει ότι χειρίζομαι σωστά και νόμιμα τα ζητήματα και τους ενοχλεί ….η’ είναι αντίθετα με τα συμφέροντα τους και υπέρ των δημοτών μου .
Ας ελπίσουμε το site αυτό να μη ξέχασε να αναφέρει ότι αυτά που γράφει είναι δελτίο τύπου του δήμου Λευκάδας ….και όχι απόψεις δημοσιογραφών .

Όπως  ήταν αναμενόμενο και σε αυτή την περίπτωση φταίει για άλλη μια φορά ο δημοσιογράφος και το τοπικό site που όπως αφήνει να εννοηθεί λειτουργεί σαν γραφείο τύπου της δημοτικής αρχής,  προφανώς γιατί δεν μας θεωρεί ικανούς να έχουμε κρίση και άποψη.

Αυτό είναι στενάχωρο γιατί ο κ. Κασόλας ως νέος άνθρωπος και πολιτικός θα έπρεπε να απαντήσει επί της ουσίας στους προβληματισμούς μας και να μας πει αν υιοθετεί την άποψη που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ότι “Δεν ήμασταν δουλοπάροικοι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε της Λευκάδας.”

Επίσης να μας απαντήσει αν επί δικής του θητείας στον ΦΟΣΔΑ αποφασίστηκε ομόφωνα και η ποσότητα και η τιμή των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν στιν ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Επειδή εμείς ως μέσον  δεν έχουμε με κανέναν τίποτα σε προσωπικό επίπεδο ούτε με τον κ. Κασόλα ,  ομολογούμε ότι  μας έκανε εντύπωση η μεταστροφή της ρητορικής του, ο οποίος επιλέγει να λαϊκίζει για να ικανοποιήσει το κομματικό του ακροατήριο,  όταν  εμείς για να κατανοήσουμε το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο δήμων είχαμε πάρει συνέντευξη μαζί του στις 20-11-2019 όπου ο κ. Κασόλας αναφέρθηκε στις δεσμευτικές προγραμματικές προγραμματικές συμβάσεις του του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας-Λευκάδας και Μεγανησίου για διαδημοτική συνεργασία στον τομέα των απορριμμάτων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτόνομη λύση δεν μπορεί να υπάρξει λόγω μη βιωσιμότητας της κάθε λύσης σε κάθε δήμο, μάλιστα τότε έκανε λόγο για ένα πλαίσιο αλληλεγγύης στο οξυμένο τότε πρόβλημα της χωματερής της Λευκάδας που είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν αυτές οι αποφάσεις, καθώς υπάρχουν οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι άμεσης συνεργασίας των Δημοτών των δύο δήμων.

Προφανώς την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν ένιωθε δουλοπάροικος.

Σας παραθέτουμε το κείμενο και το ηχητικό και επιτρέψτε μου να πω στον κ. Κασόλα πως εμείς σε όλη αυτή την πορεία που καταγράφουμε την επικαιρότητα και την αγωνία μας  για ένα καλύτερο αύριο,  δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πει πως θα κάνουμε την δουλειά μας, ούτε γράφουμε κείμενα κατόπιν υποδείξεων κανενός,  οπότε ο υπαινιγμός  του μας αδικεί. Επίσης όλα τα μέσα μας, καθώς και ο ραδιοφωνικός μας χρόνος είναι στην διάθεση του εφόσον πραγματικά επιθυμεί τον διάλογο από το να επιλέγει τις πύρινες ανακοινώσεις που εξυπηρετούν διχαστικές λογικές και διαχωρισμούς συμπολιτών από τους δυο δήμους.

Παναγιώτης Κουνιάκης…

Συνέντευξη στις 19-11-2019

Με αφορμή την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει την  δυνατότητα σε όμορους Δήμους θα συνεργαστούν σε θέματα διαχείρισης  απορριμμάτων, με δημιουργία κοινού ΦΟΣΔΑ, ο επικεφαλής  της αντιπολίτευσης στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ξηρομέρου Θανάσης Κασόλας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Όπως είπε,  με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε τέλος Οκτωβρίου υπάρχει  η δυνατότητα μεταξύ Δήμων όμορων Περιφερειών να κάνουν κοινή διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως διευκρίνισε υπάρχουν σε ισχύ δύο δημοτικές αποφάσεις η πρώτη είναι η 166 του 2017 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και η 356 του 2017 του δήμου Λευκάδας οι οποίες είναι εγκεκριμένες, υπάρχουν δεσμευτικές προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ τους, μαζί και με τον Δήμο Μεγανησίου και αποτελεί αντικείμενο αυτής της προγραμματική σύμβαση υλοποίηση διαδημοτική συνεργασία στον τομέα των απορριμμάτων.

Αυτό αφορά μία ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης η οποία προϋποθέτει και τις δύο μονάδες και την ΜΟΠΑΚ που θα δημιουργήσει ο Δήμος Λευκάδας, σε εύλογο χρονικό διάστημα και το ΧΥΤΑ που έχουμε εμείς στην Πάλαιρο και θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ.

Συμφωνώ με τον κύριο Κασόλα αναφορικά με την δημιουργία ΜΟΠΑΚ στην Λευκάδα θα υπάρχει ανάδοχος τις επόμενες είκοσι ημέρες.

Σχετικά με τον προβληματισμό που έχει ακουστεί ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και αυτόνομες λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων απάντησε ότι οι αυτόνομες λύσεις είναι λίγο δύσκολες και από τις δύο πλευρές και θα έπρεπε να έχουν γίνει σε προγενέστερο χρόνο περισσότερο από τη δική μας πλευρά και λιγότερο από τη Λευκάδα για τη Λευκάδα αυτή τη στιγμή θεωρητικά έχει ένα δημοπρατούμενο έργο.

Αυτόνομη λύση δεν μπορεί να υπάρξει λόγω μη βιωσιμότητας της κάθε λύσης.

About Ομάδα Σύνταξης 27877 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Δεν ήταν καλό και ωφέλιμο -κοινωφελές- στους μετέχοντες στις αρχές να απαγορεύνται τα Face book και οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις κάθε λογής , για να αποφεύγονται τα ντράβαλα είτε λόγω νεανικής ,είτε λόγω μεσόκοπης, είτε λόγω γεροντικής εξάψεως??
  Κάθε ένας δημοτικοάρχοντας ταυτίζει ιδιωτικό και δημόσιο πρόσωπο και αυτομπερδεύται.
  Μανιφέστα, δηλώσεις, αναρτήσεις, μεταδηλώσεις, πρωτολογίες, δευτερολογίες, τσιτάτα, ρήτρες, ενστάσεις,αντιδράσεις, λόγοι, λογίδρια, εκτιμήσεις, κριτικές, αναλύσεις, λαλιές, ντοπιολαλιές, θούριοι,κλπ κλπ κλπ και όλα τούτα και άλλα τέτοια και στην ατμόσφαιρα ρίχνουν λέξεις στον αέρα και νομίζουν ότι θα βγάλουν νόημα αν πέσουν στη γή.
  Έλεος.
  Οι δημοτικοί άρχοντες ίλων των βαθμίδων εκλέγονται για να λύνουν προβλήματα εν συνεργασία όχι να δημιουργούν.
  Αν έχουν τέτοια ταλέντα να πάνε στο Χόλυγουντ ή στο Μπόλυγουντ να φκιάχνουν σενάρια. Να πάρουν και βραβεία oscar και άλλα τέτοια και ναναι δημόσια γνωστά πρόσωπα και να απιλαμβάνουν την επιτυχία των και την μεγάλη καριέρα των.
  Τι κάθονται μές τις μικρές Ελληνικές επαρχίες και χάνεται το ταλέντο και τα προσόντα των !!

 2. Tι οφειλόμενη απάντηση χρειάζεται σε ένα διχαστικό λόγο ???
  Εφ όσον σε κάθε τέτοιο λόγο αποκαλύπτεται ή αυτοδηλούται η πηγή του διχαστικού λόγου, μην ασχολείστε δεν έχει σημασία .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.