Μία ανάσα πριν τη δημοπράτηση η διπλή οδική σύνδεση Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό

Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δημοπράτηση του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό. Το έργο που χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό οδικό έργο καθώς μέσω της Αμβρακίας Οδού η Λευκάδα θα έρθει πολύ πιο κοντά στην Ιόνια Οδό και στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας προς Νότο και Θεσσαλονίκη, Γιάννενα προς Βορράν.

Την πορεία των διαδικασιών για το οδικό έργο των αξόνων Βόνιτσα– Αγ. Νικόλαος -Λευκάδα και Άκτιο με τον άξονα Βόνιτσα–Λευκάδα, παρακολουθεί ο βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να μην προκύψουν νέες καθυστερήσεις και να γίνει το ταχύτερο δυνατό η δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ.ευρώ.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής στο ypodomes.com γίνονται προσπάθειες και πιέσεις για να τρέξει το έργο που είναι το σημαντικότερο για την περιοχή της Λευκάδας καθώς θα δώσει γρήγορη σύνδεση με το Αεροδρόμιο του Ακτίου που είναι και το κύριο αεροδρόμιο προσέλευσης τουριστών για το νησί, με την Αμβρακία Οδό και το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας ενώ στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή αγωγού ύδρευσης που θα δώσει στη Λευκάδα υδρευτική αυτάρκεια ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες ο φάκελος του έργου ελέγχεται ως προς την πληρότητά του από στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Πατρών, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, ενώ Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο φάκελος θα αποσταλεί στο Υπουργείο, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού.

Η αναλυτική χάραξη του οδικού έργου και του έργου κατασκευής τμήματος του αγωγού ύδρευσης που θα κατασκευαστεί ταυτόχρονα φαίνεται στο σχετικό χάρτη.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20617 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.