Μερόπη Τζουφη στον Prisma 91,6: Έχουμε απόλυτη επίγνωση των μέτρων. Είμαστε στην έξοδο από τα Μνημόνια


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Αναφερόμενη  στην σύσκεψη των χωρών της Αδριατικής και του Ιονίου,  με την συμμετοχή τεσσάρων χωρών που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τεσσάρων υπό ένταξη, με την παρουσία τόσο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κ. Χαρίτση, αλλά και εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου, αλλά και υπουργούς και άλλων χωρών της Αδριατικής και συζητούν, πως μπορεί να εξελιχθεί στο κομμάτι το αναπτυξιακό, επικοινωνιών, σημαντικών έργων, καθώς μέσα από αυτή την διαδικασία είναι και η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, αλλά και πως θα βελτιώσουμε το λιμάνι της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, να συνδεθούμε  με την Ανδριατική και Τεργέστη σε πολύ σημαντικούς τομείς όπως η Γαλάζια αναπτυξη, πολιτισμός, τουρισμός, λέγοντας ότι σε αυτή την σημαντική συνάντηση είναι και οι επιχειρήσεις που προσπαθούν να αναπτύξουν αλληλεπιδράσεις και δίκτυα.

Αναφερόμενη στην ψήφιση των νέων μέτρων που πρόκειται να ψηφιστούν στα πλαίσια τη συμπληρωματικής συμφωνίας, είπε  ότι έχουμε απόλυτη επίγνωση των μέτρων, καθώς αυτή η συμφωνία μας έδωσε μια δυνατότητα να συζητάμε για σταθεροποίηση της οικονομίας, που ήταν αποτέλεσμα και του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που μας έδωσε την δυνατότητα να διαπραγματευτούμε στο Ευρωπαϊκό επίπεδο και να έχουμε σημαντικά πράγματα όπως, μια διετία χωρίς νέα μέτρα, καθώς και μερικά νέα που επιβλήθηκαν με το σκεπτικό ότι θα παραμείνει το ΔΝΤ, το οποίο ζητάει να ψηφισθούν ή τουλάχιστον να περιγραφούν με σαφή τρόπο τα μέτρα για το χρέος.

Από την μια μεριά έχουμε το ΔΝΤ που μιλάει για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όταν θα βγει από τα Μνημόνια τα οποία τελειώνουν το 2018.

Επίσης, ανέφερε έχουμε και άλλα στοιχεία που μας επιτρέπουν να έχουμε μια αισιοδοξία για την συνέχεια, καθώς την διαρκή πτώση των ομολόγων, που μας δίνουν την δυνατότητα να αγοράζουνε από τις αγορές, καθώς η Κομισιόν αποφάσισε την άρση του υπερβολικού ελλείμματος για την χώρα μας, καθώς και το πολύ σημαντικό ζήτημα της ανεργίας, καθώς είχαμε για πρώτη φορά έφτασαν στο 54% η μόνιμη απασχόληση σε σχέση με την περιστασιακή που στο παρελθόν είχε φτάσει στο 60%.

Φαίνεται ότι με βάση αυτό το πλαίσιο για να ξεκινήσει μετά το 2018 μια διαδικασία να βγούμε από τα Μνημόνια και να μπούμε στην αναπτυξιακή διαδικασία, δεχτήκαμε την παραμονή του ΔΝΤ η οποία πήγαινε πακέτο με τα μέτρα που ζητούσε, και ήταν ύψους 4 δις, με την κυβέρνηση να καταφέρνει να τα ελαττώσει αλλά επιπλέον για κάθε 1% του ΑΕΠ που ζητούσε να ελαττώνεται θα υπάρχουν αντιμέτρα που αφορούν την εργασία, το κοινωνικό κράτος και μια δυνατότητα να μπορέσει να αντιμετωπίσει κανείς την μείωση του αφορολογήτου, που είναι σκληρά μέτρα, δεν τα επιθυμούσαμε, ούτε βεβαίως το θέμα της ελάττωσης της προσωπικής διαφοράς που αφορά το 1/3 των συνταξιούχων.

Συμφωνήσαμε και σε αυτά μέτρα, ωστόσο με τα αντίμετρα να θεωρούνται ότι δεν πλήττουν το εισόδημα του Έλληνα πολίτη.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26351 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.