Μέρα25: “Όνειδος στη Λευκάδα εν έτει 2020! Μαθητές εξακολουθούν να κάνουν ακόμα μάθημα σε …containers, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση σφυρίζει αδιάφορα!”


Όνειδος στη Λευκάδα εν έτει 2020! Μαθητές εξακολουθούν να κάνουν ακόμα μάθημα σε …containers, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση σφυρίζει αδιάφορα!

Έχουν περάσει ακριβώς τεσσερισήμισι χρόνια από το σεισμό του Νοεμβρίου του 2015 ο οποίος είχε προκαλέσει ζημιές στο Γυμνάσιο Βασιλικής Λευκάδας, και έκτοτε οι μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε containers!!! αφού δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στο εν λόγω σχολικό κτίριο. Παράλληλα, όλα αυτά τα 4,5 χρόνια, αγωνίζονται με συνεχείς παρεμβάσεις τους οι οποίες έχουν την αρωγή και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων τους, για την επίλυση του προβλήματος.

Κι ενώ υπάρχει όχι μόνο τόσο η έγκριση της χρηματοδότησης και της διάθεσης της σχετικής πίστωσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο «Επισκευές λόγω σεισμού στο Γυμνάσιο Βασιλικής» όσο και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας για τη δημοπράτηση του έργου, αλλά διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε μάλιστα και ο σχετικός ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου, εντούτοις γραφειοκρατικού χαρακτήρα κωλύματα και μετακύλιση ευθυνών μεταξύ των υπηρεσιών των ανωτέρω φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν οδηγήσει σε τραγικές νέες καθυστερήσεις που αποβαίνουν για άλλη μία φορά εις βάρος των μαθητών του Γυμνασίου Βασιλικής.

Ζητάμε λοιπόν από την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, να δώσει λύση και να μεριμνήσει ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους οι πολυπόθητες εργασίες αποκατάστασης στο εν λόγω σεισμόπληκτο σχολικό κτίριο.

Τομέας Νησιωτικότητας ΜέΡΑ25
Υγιή, βιώσιμα και αυτάρκη νησιά 365 μέρες τον χρόνο! 
Νησιώτες – ενεργοί πολίτες 365 μέρες τον χρόνο!

About Ομάδα Σύνταξης 28390 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Εσύ χρεωσες μωρέ αλήτη με 85 δις τον ελληνικό λαό και τώρα κουνιέσαι τιποτενιε ναρκισσε!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.