Μεγάλη αποδοχή των θέσεων του Χαράλαμπου Καλού και της “Σύγχρονης Λευκάδας”


Οι προτάσεις του Χ. Καλού και της «Σύγχρονης Λευκάδας» κέρδισαν τους Σφακισάνους

 

Τα χωριά των Σφακιωτών επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Σύγχρονης Λευκάδας» την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

«Τι μας προσφέρει εμάς η πολιτεία για να παραμείνουμε στα χωριά μας; Τι διεξόδους έχουν τα παιδιά μας;», ήταν μια από τις πολλές ερωτήσεις που δέχτηκε ο Χαράλαμπος Καλός. Η απογοήτευση των κατοίκων για την παρούσα κατάσταση και η ανησυχία τους για το μέλλον, ήταν έκδηλη σε όλα τα χωριά του πρώην δήμου Σφακιωτών.

Ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Λευκάδας» στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία των Λαζαράτων, αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή των Σφακιωτών και στο τι προτείνει η «Σύγχρονη Λευκάδα» για την επίλυσή τους και την ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας, απαντώντας και στα ερωτήματα των πολιτών. Μάλιστα, ο κ. Καλός είπε ότι όταν τον Οκτώβριο ξεκίνησε τις επαφές με τους προέδρους των χωριών της Λευκάδας για την καταγραφή των αναγκών και τον σχεδιασμό των προτάσεων της «Σύγχρονης Λευκάδας», η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στα Λαζαράτα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καλός αναφέρθηκε στην ολιγωρία της δημοτικής αρχής Δρακονταειδή να εντάξει τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του δρόμου της Λαγκάδας που παραμένει ακόμα κλειστός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Σφακιωτών στην καθημερινότητά τους, όπως η καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων. Η πρόταση της «Σύγχρονης Λευκάδας» είναι να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήμου και στην καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού καθώς και στις απαραίτητες συνεργασίες, αν κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να επιτευχθεί η επίλυση των προβλημάτων. «Εμείς δεν θα οχυρωθούμε πίσω από την έλλειψη προσωπικού ούτε από το θέμα της γραφειοκρατίας για τις προσλήψεις. Το ζήτημα είναι να λύσουμε το πρόβλημα, να έχουμε μια καθαρή Λευκάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων που επικρατεί σχεδόν σε όλο το νησί εξαιτίας της μείωσης της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα, της ερημοποίησης των χωριών και της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού, η πρόταση της «Σύγχρονης Λευκάδας» είναι στις περιοχές Σφακιωτών και Καρυάς να υπάρχουν μόνιμα δυο εργάτες και δυο μηχανήματα για να μπορούν να γίνονται οι απαραίτητες καθημερινές παρεμβάσεις.

Σχετικά με το μεγάλο ζήτημα των ανεπιτήρητων ζώων ανέφερε ότι έχει κάνει μια σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκρίνοντας την αναγκαιότητα όσοι αποτελούν μέρος του προβλήματος να αποτελέσουν και μέρος της λύσης, μέσω συνεργασιών που θα προωθηθούν από την πολιτική βούληση του επόμενου δημάρχου και των δυνατοτήτων που θα έχει ο δήμος προχωρώντας στην άμεση δημιουργία σταβλικής εγκατάστασης.

Ο κ. Χαράλαμπος Καλός παρουσίασε τις προτάσεις της «Σύγχρονης Λευκάδας» για μια ισόρροπη ανάπτυξη. «Μιλάμε για όλα τα υπόλοιπα και μόνο για την ανάπτυξη δεν μιλάμε. Στην ορεινή Λευκάδα όπου και να πάμε μιας πιάνει μια θλίψη. Ερήμωση, εγκατάλειψη, μόνο ηλικιωμένοι άνθρωποι. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε ενέργειες έτσι ώστε να αναστρέψουμε την φθίνουσα πορεία αυτού του τόπου».

Μίλησε για την καίρια θέση στην οποία βρίσκονται οι Σφακιώτες και την ανάπτυξη δικτύου προσβασιμότητας που θα συνδέει τον ορεινό όγκο με τον ανατολικό άξονα (από Καρυώτες-Βράχα-Λαζαράτα, Επίσκοπο-Ακόνη-Λαζαράτα και Λυγιά-Κατούνα-Μαντόνα-Λαζαράτα) και τον δυτικό (από Λαγκάδα). Παρουσίασε την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει η «Σύγχρονη Λευκάδα» για τη διάνοιξη και πιστοποίηση παλιών μονοπατιών, χαρακτηρίζοντας ως ντροπή την εικόνα εγκατάλειψης του φαραγγιού της Μέλισσας και του δρόμου που οδηγεί σε αυτό, ένα μονοπάτι που πρέπει να διευρυνθεί και να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης.

Ο κ. Καλός δεσμεύτηκε για την άμεση αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου του νέου δημαρχείου Σφακιωτών, ώστε να αποτελέσει πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Επιπροσθέτως, πρότεινε τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τη διασύνδεση με τον τριτογενή μέσω της ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων διατηρήθηκε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας, αποδεικνύοντας ότι ο μεστός και ουσιαστικός λόγος του κ. Χαράλαμπου Καλού αξιολογείται μόνο θετικά και κάνει τη διαφορά.

 

 

Μεγάλη αποδοχή των θέσεων του Χαράλαμπου Καλού από τους κατοίκους του Νυδριού

 

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, μίλησε στο Νυδρί ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Λευκάδας» στο ξεκίνημα της ομιλίας του έκανε μια εκτενή αναφορά για τον σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει και πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει στο εγγύς μέλλον η ευρύτερη περιοχή του Νυδριού. Συγκεκριμένα, περιέγραψε την διαμορφωθείσα κατάσταση κατά μήκος του θαλάσσιου μετώπου από το Περιγιάλι μέχρι το Μεγάλο Αυλάκι, όπου αναπτύσσονται άναρχα και ευκαιριακά διάφορες λειτουργίες και δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες η περιοχή να παρουσιάζει μια εικόνα υποβάθμισης. Υπερθεμάτισε της σπουδαιότητας της δρομολογημένης κατασκευής του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί από την ΠΙΝ, καθώς τα οφέλη θα είναι άμεσα και σημαντικά, μιας και θα υπάρξει εισροή κεφαλαίων, τόνωση της εμπορικής και τουριστικής κίνησης, αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά και έμμεσα, καθώς θα αποσυμφορηθεί η παραλιακή περιοχή του Νυδριού, θα αναδιοργανωθούν οι υπόλοιπες λιμενικές εγκαταστάσεις και η περιοχή θα είναι περιβαλλοντικά περισσότερο προστατευμένη.

Ο κ. Καλός αναφέρθηκε και στα σημαντικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και παρουσίασε τις προτάσεις της «Σύγχρονης Λευκάδας» για την επίλυσή τους. Ο κ. Καλός έπεισε με τις προτάσεις του και τους κατοίκους του Νυδριού, που παρά την έναρξη της τουριστικής σεζόν παραβρέθηκαν για να ακούσουν την ομιλία. Στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Ελλομένου.

 Έπεισε και τους κατοίκους της Βασιλικής ο Χαράλαμπος Καλός και η «Σύγχρονη Λευκάδα»

 

Παρουσία δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Λευκάδας, κ. Χαράλαμπου Καλού, στη Βασιλική την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019.

Στην ομιλία του ο κ. Καλός αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής, όπως αυτά της καθημερινότητας, του παραλιακού δρόμου Βασιλική-Πόντη, του δρόμου προς τα Κολυβάτα, την απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη, ζητήματα πυρασφάλειας, το πολύ σημαντικό ζήτημα της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και του περιφερειακού δρόμου, την αναγκαιότητα συνέχισης των αντιπλημμυρικών έργων, την ολοκλήρωση των πλακοστρώσεων στο λιμάνι.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο μεγάλο θέμα του Αγκυροβολίου που δεν έχει παραδοθεί παρότι έχουν δοθεί επτά παρατάσεις, ενώ συζητήθηκε και το πολύ σημαντικό υποέργο της κατασκευής της ράμπας για την πρόσδεση του ferry boat της γραμμής Λευκάδας-Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Ο κ. Καλός αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη του αγροτικού τομέα και στα προβλήματα άρδευσης που υπάρχουν στον κάμπο της Βασιλικής.

Στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Απολλωνίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Λευκάδας» είναι ο μοναδικός από τους υποψηφίους δημάρχους που μίλησε σε ανοιχτό χώρο στη Βασιλική. Πριν την ομιλία ο κ. Καλός και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Σύγχρονης Λευκάδας» επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Βασιλικής και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βασιλικής που εδρεύει στην Κοντάραινα.

About Ομάδα Σύνταξης 27473 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.