Μέχρι τις 15.00 και κατόπιν ραντεβού η προσέλευση πολιτών στα ΚΕΠ


Κατόπιν ραντεβού θα γίνονται από αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου οι επισκέψεις στα ΚΕΠ, σε υλοποίηση των έκτακτων κατεπειγόντων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Στόχος της κίνησης των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών είναι η προστασία υπαλλήλων και πολιτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από αύριο, 16 Μαρτίου 2020, και μέχρι νεωτέρας τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο 7.30 πμ έως 15.00 μμ.  Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας, μέσω των οποίων μπορούν να καλούν οι πολίτες για προσυνεννόηση ή πληροφορίες θα αναρτηθούν στην είσοδο των καταστημάτων ΚΕΠ και στις ιστοσελίδες των Δήμων, ενώ οι διευθυντές θα έχουν την ευθύνη της χρονικής ιεράρχησης για τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και εγκυκλίου λειτουργίας, έπειτα από συνεννόηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.  Παράλληλα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή περαιτέρω ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην πύλη “ΕΡΜΗΣ” (ermis.gov.gr), με στόχο την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση προσέλευσής τους στα ΚΕΠ.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28451 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.