Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι επιδεικτικές δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Λευκάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΡΓΟ RE.CO.RD “EΔΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ”

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι επιδεικτικές δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Λευκάδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επιδεικτικές δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Λευκάδας, που πραγματοποιήθηκαν στις 7 και 8 Αυγούστου στις παραλίες Κάθισμα, Άγιος Νικήτας και Πόρτο Κατσίκι στο πλαίσιο του Έργου RE.CO.RD.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε ένα γιορτινό και μουσικό κλίμα, με την ευρεία συμμετοχή κατοίκων αλλά και επισκεπτών του νησιού, όλων των ηλικιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες στήριξαν έμπρακτα τη πρωτοβουλία του Δήμου και μετέφεραν το μήνυμα της σημασίας της ανακύκλωσης και την ανάγκη για μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Και στις τρεις παραλίες, οι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν ανακυκλώσιμα απορρίμματα, πολλά από τα οποία εμφανίζονται συχνά στις παράκτιες περιοχές, όπως συσκευασίες από χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση μεταφέρθηκαν από το τμήμα καθαρισμού του Δήμου Λευκάδας στο κέντρο διαλογής των Ιωαννίνων, όπου και θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός τους.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στην παραλία Κάθισμα, όπου εγκαταστάθηκαν τρεις ξύλινοι κάδοι ανακύκλωσης και πιο συγκεκριμένα, ένας για πλαστικά απορρίμματα, ένας για χάρτινα και ένας για απορρίμματα από αλουμίνιο. Επιπλέον, υπήρχε διαθέσιμο επικοινωνιακό και προωθητικό υλικό, όπως ενημερωτικά φυλλάδια και οικολογικές τσάντες. Στην παραλία Κάθισμα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μάρκος Νικητάκης, ο οποίος έκανε την απονομή του συμβολικού δώρου στον πρώτο νικητή του διαγωνισμού στο Facebook με τίτλο «ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ RE.CO.RD: εδώ ανακυκλώνουμε». Την ίδια ημέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αντίστοιχα και η δεύτερη δράση ανακύκλωσης στην παραλία του Αγ. Νικήτα.

Στις 8 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία δράση ανακύκλωσης στο Πόρτο-Κατσίκι, όπου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κατηφόρης, καθώς επίσης και ο νέος Δήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Καλός, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου.

Tο κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους εναλλακτικούς τρόπους ανακύκλωσης, τα οφέλη και τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς του τόπου.

Το Έργο, μέσα από τη στρατηγική διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας, στοχεύει στο να προωθήσει, αλλά και να διευκολύνει την καθιέρωση φιλικών προς το περιβάλλον, βιώσιμων τεχνολογιών και διαδικασιών για τη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων, δίνοντας έμφαση παράλληλα στην ευαισθητοποίηση και δράση του πληθυσμού σε θέματα ανακύκλωσης και αειφόρου περιβαλλοντικής διαχείρισης.

 

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στο  Έργο RE.CO.RD, με στόχο τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης στις παράκτιες περιοχές και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών για την ανακύκλωση πλαστικών υλικών. Το Έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.