Με αντεγκλίσεις η συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΜΟΠΑΚ ύστερα από εντοπισμό λάθους.


????????????????????????????????????

Το θέμα της ΜΟΠΑΚ θα συνεχίζει να μονοπωλεί προεκλογικά, καθώς όσο μετράμε αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές το δημοτικό συμβούλιο θα μετρατρέπεται σε προεκλογικό βήμα.

Έτσι και στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης και με αφορμή την συζήτηση για τον προϋπολογισμό της μελέτης τευχών δημοπράτισης της ΜΟΠΑΚ υπήρχαν αντεγκλίσεις και αντιδράσεις.

Στο κατεπείγον θέμα που συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα ο εισηγητής Στάθης Βλάχος ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την δημοπράτηση της μονάδας.

“Απαιτούνται πολλές διαδικασίες, υπάρχει μία συνεργασία ανάμεσα στις υπηρεσίες του δήμου, τον προγραμματισμό, τεχνικές υπηρεσίες και στο υπουργείο που έχει την ευθύνη της δημοπράτησης.”

Σύμφωνα με τον κύριο Βλάχο προέκυψε πρόβλημα ότι ο προϋπολογισμός που ψήφισαν στις 9 του Γενάρη είναι διαφοροποιημένος από το ύψος της έγκρισης του έργου κατά 100.000 ευρώ.

“Ο λόγος που είναι παραπάνω ο δικός μας προϋπολογισμός, έχει να κάνει με το γεγονός ότι χρειάστηκε πάντα με τη συνεργασία του Υπουργείου να βελτιωθούν κάποια μηχανήματα του εργοστασίου.”

“Υπήρχαν δύο πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε, η να γίνει αίτηση για τροποποίηση της ένταξης, που αυτή η διαδικασία δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει, η να διορθώσουμε τον προϋπολογισμό κόβοντας 100.000 από κάπου αλλού.

Εμείς κόψαμε 100.000 από την τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία, για να μπορέσουμε να σου στείλει σου με τα νούμερα πάντα σε συμφωνία με τον υπεύθυνο του έργου.

Επειδή μέχρι την Τρίτη πρέπει να αναρτηθεί, κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει αυτή την τροποποίηση, ζητώντας συγνώμη ότι ενώ πριν δύο μήνες ψηφίστηκε το συγκεκριμένο ερχόμαστε ξανά, αλλά είναι τόσο πολύ σύνθετο έργο που δεν γίνεται διαφορετικά.”

Στην αρχική τοποθέτησή της η Μαριάννα Καρφάκη, εκτίμησε ότι προσθέτουν απαιτήσεις “υποτίθεται” για βελτίωση της λειτουργίας της ΜΟΠΑΚ, ωστόσο κάποιος από το δήμο που παρακολουθεί το έργο θα πρέπει να τα αντιλαμβάνεται αυτά και δεν μπορούν να το κάνουν οι αντιδήμαρχοι.

“Κάτι υπάρχει από εδώ που δεν προσαρμόζεται, οι ίδιοι κάνουν συνέχεια προσαρμογής απαιτήσεις, αλλά και εμείς κάπου δεν ανταποκρινόμαστε από πλευράς αυτών που συντάσσουν προϋπολογισμούς και προϋποθέσεις.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του θέματος το ψηφίζουμε.

Ο κύριος Ζουριδάκης ευχήθηκε επιτέλους να τελειώσει αυτό το θέμα και να πάρει το δρόμο του, να υλοποιηθεί αυτό το εργοστάσιο γιατί από το 2014 έχουν περάσει πέντε χρόνια.

“Συγκεκριμένα έχει γίνει ένα λάθος, δεν θα πάρουμε το πιστόλι να σκοτώσουμε κανέναν, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει ένα λάθος ύψους 100.000 στον προϋπολογισμό του έργου, ερχόμαστε τώρα να το διορθώσουμε και εύχομαι αυτό το έργο να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει η δημοπρασία του, για να τελειώνει επιτέλους ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα απασχολήσει την επόμενη δημοτική αρχή και από αυτό το καλοκαίρι τα σκουπίδια.

Τα επόμενα τρία χρόνια που θα χρειαστούν μέχρι να υλοποιηθεί το έργο, καθώς και το χρόνο που θα μας πάρει για να δημοπρατηθεί θα φτάσουμε τα τέσσερα χρόνια και η επόμενη δημοτική αρχή όποια κι αν είναι θα κληθεί να διαχειριστεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του δήμου.

Στην τοποθέτησή του ο Θωμάς Καββαδάς είπε ότι κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς σαν παράταξη έχουμε δείξει μεγάλη ανοχή στο θέμα των σκουπιδιών, προσπαθήσαμε πέρα και από τις δικές μας δυνάμεις, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτό το πράγμα που είναι σαν ατομική βόμβα μέσα στην πόλη μας για να τελειώσει.

Πολύ φοβόμαστε ότι θα έχουμε προβλήματα, γιατί αφήνουν κάθε Δήμο να λύσει το πρόβλημα, βγάζουν από πάνω τους την ευθύνη, δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός για το πώς θα γίνουν τα πράγματα, πώς θα υλοποιηθούν, μπαίνουν μέσα εργολάβοι, το κέρδος και όλα όσα έχουμε επαναλάβει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Εμείς σε αυτό το θέμα κάνουμε πως δεν βλέπουμε, ελπίζοντας ότι θα τελειώσουμε κάποια στιγμή, το συζητάμε 30 χρόνια.

Το βασικό πρόβλημα δεν νομίζω ότι είναι το λάθος των 100 χιλιάδων ευρώ, αλλά για το τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι, που σημαίνει επειδή το εργοστάσιο θα κάνει χρόνια να φτιαχτεί, αν φτιαχτεί πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τα σκουπίδια.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που ταλανίζει όλη την επαρχία, γιατί δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός.

Πρέπει να ρίξετε και να ρίξουμε Όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό, να μη γίνει αυτό το πρόβλημά καρκίνωμα, βραχνά σε τον κόσμο.

Απευθυνόμενος στον Στάθη Βλάχο, είπε ότι και σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια έχετε δεσμευτεί, ότι θα κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του το εργοστάσιο.

Κάθε θέμα που βγαίνει περνάει σε διότι, αναγκαστήκαμε να δώσουμε τον δεματοποιητή σε ιδιώτη, πολύ φοβάμαι ότι και αυτό θα είναι πεδίο κερδοφορίας, μακάρι να διαψευστώ.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26176 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.