Με 153 βουλευτές δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής η κυβέρνηση στην ονομαστική ψηφοφορία. Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές. Οι 153 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ 136 αρνήθηκαν.

Η κυβέρνηση βγαίνει ενισχυμένη από την τριήμερη διαδικασία αφού την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρείχε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης.

Την κυβέρνηση υπερψήφισαν επίσης ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές του κόμματος, Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Η ψήφος του Ιωάννη Σαρίδη

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς το γεγονός ότι από την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης η κυβερνητική πλειοψηφία βγαίνει ενισχυμένη κατά 2 ψήφους, καθώς, τόσο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως αναμενόταν, όσο και ο Ιωάννης Σαρίδης ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαρίδης είχε ψηφίσει «ΝΑΙ» και στον προϋπολογισμό του 2019 τον περασμένο Δεκέμβριο προκαλώντας την οργή του κ. Λεβέντη.

Πάντως άγνωστο παραμένει το αν ο Ιωάννης Σαρίδης έχει αποφασίσει ότι έφτασε η ώρα για το πολιτικό διαζύγο με την Ένωση Κεντρώων και οδεύει προς την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ή απλώς κάνει επαναστατική γυμναστική, γνωρίζοντας ότι η διαγραφή του από την Ένωση Κεντρώων θα οδηγήσει στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, άρα η θέση του είναι εξαιρετικά δυσχερής.

Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε συμβεί και τον περασμένο Δεκέμβριο με τον κ. Λεβέντη να δικαιολογεί την απόφασή του για συνέχιση της συνεργασίας τους με το επιχείρημα ότι ο ίδιος ειναι κατά των διαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος, μιλώντας χθες, Πέμπτη, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι δεν θα γκρεμίσει το κόμμα που του έδωσε τη δυνατότητα να μπει στο κοινοβούλιο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23669 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.