Μάρκος Νικητάκης στον Prisma 91,6:Παραπληροφορούν σκόπιμα όσοι μεταφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να κλείσει τα καταστήματα στις 2 την νύχτα. Είμαστε στο πλευρό τους.


Τις φήμες που θέλουν την  πρόθεση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει το νυχτερινό ωράριο και τα καταστήματα να βάζουν λουκέτο στις δύο το βράδυ, διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στον Prisma 91,6 o  Αντιδήμαρχος Μάρκος Νικητάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πραγματικά δεν καταλαβαίνει αυτό που ακούγεται,  υπογραμμίζοντας  ότι σαν δημοτική αρχή επιθυμούν να έχουν εντελώς ξεκάθαρη σχέση με τους πολίτες, είμαστε μια μικρή κοινωνία πρέπει να έχουμε καθαρές σχέσεις τόσο η δημοτική αρχή όσο και πολίτες, ανέφερε.

Η δημοτική αρχή έχει εισηγηθεί έναν κανονισμό μουσικής,  αυτό και τίποτα άλλο,  υπογράμμισε.

Αυτό σημαίνει ότι μαζεύει όλες τις διατάξεις που υπάρχουν γύρω από τη μουσική, τις βάζει  σε δέκα με είκοσι σελίδες,  σε μία σειρά και εξηγεί στους πολίτες με ποια διαδικασία ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πάρει άδεια μουσικής η παράταση.

Δεν υπάρχει καμία σχέση της άδειας μουσικής, η της πιθανής παράτασης μουσικής με το κλείσιμο των καταστημάτων, καθώς το ωράριο των καταστημάτων είναι ένα άσχετο πράγμα και όσοι αυτά τα διαδίδουν παραπληροφορούν εσκεμμένα, κατέληξε.

Ο κύριος Νικητάκης ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες του δήμου δεν φτάνουν στο να κλείνει τα  καταστήματα μέσω ωραρίου καθώς αυτό είναι θέμα υπουργείου,  θυμίζοντας και τον περιβόητο νόμο Παπαθεμελή, λέγοντας ότι το ωράριο μουσικής είναι συγκεκριμένο η παράταση είναι συγκεκριμένη και είναι στη βούληση πια της δημοτικής αρχής αν θα την δώσει.

Πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή μεταξύ των επαγγελματιών και των κατοίκων, ανέφερε, το επιχειρείν πρέπει να μπορεί να συνάδει και να συνυπάρχει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων,  αυτό είναι όλο με τον ίδιο να υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν καμία αντιπαράθεση με τους επαγγελματίες, είναι σαφές,  το έχουν δηλώσει,  οφείλουν όμως να βρουν την χρυσή τομή,  αυτή που θα διευκολύνει και τους επαγγελματίες και δεν θα ενοχλεί, δεν θα επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο κύριος Νικητάκης σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που σέβονται και το νόμο και τους συμπολίτες τους, έχουν χαλάσει πολλά λεφτά για να φτιάξουν ηχομόνωση στο μαγαζί τους, δεν ενοχλούν κανέναν, δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν και γι’ αυτό το λόγο δε τους ενόχλησε ποτέ κανένας,  καμιά αρχή, ούτε ο δήμος ούτε αστυνομία όποια ώρα και αν έπαιζαν μουσική, γιατί ένα κλειστό μαγαζί που δεν ενοχλεί δε νομίζω ότι κάποιος θα το γράψει,  ανέφερε.

Αυτοί οι άνθρωποι όμως ξόδεψαν πολλά χρήματα για να κάνουν  μια σωστή ηχομόνωση και έρχονται αντιμέτωποι, με κάποιους άλλους επιτηδευματίες συναδέλφους τους, οι οποίοι χωρίς ηχομόνωση προσπαθούν στη διαπασών τη μουσική να μην αφήσουν σε ησυχία μια ολόκληρη περιοχή, δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες ίδιοι να μην τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι, ανέφερε.

Ένα κατάστημα που έχει την σωστή ηχομόνωση, που δεν ενοχλεί κανέναν αν είχα τη δυνατότητα εγώ προσωπικά όχι μόνο μέχρι τις τρεις θα του έδινα άδεια, αλλά μέχρι τις επτά το πρωί, είπε.

Ο ίδιος εξήγησε  ότι ο δήμος έχει συζητήσει πολλάκις τόσο με τους επιχειρηματίες όσο με τους πολίτες, ενώ υπενθύμισε ότι επί δύο μήνες βρισκόταν σε διαβούλευση ο κανονισμός μουσικής, ακόμα η δημοτική αρχή συζητάει και επεξεργάζεται πράγματα, ενώ είναι δεκτικοί στο να ακούσουν γνώμες, με την δυσκολία τ να βρίσκεται στο να συγκεράσουν  τους σωστούς εγκληματίες με τους άλλους και οποίοι δε σέβονται.

About Ομάδα Σύνταξης 27443 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.