Μαρία Χαντζιάρα στον Prisma 91,6: “Δημιουργείται και στην Λευκάδα πρωτοβουλία πολιτών κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων”


Με αφορμή την διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη έξω από τη Βουλή, με αίτημα των εξορύξεων σε Ήπειρο, δυτική Ελλάδα, ιόνιο και Κρήτη, η Μαίρη Χαντζιάρα, από την αντικαπιταλιστική αριστερά στα Ιόνια νησιά μίλησε στον Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε με αφορμή την εξόρυξη υδρογονανθράκων και στην περιοχή μας, δημιουργήθηκε μέσω μιας πρωτοβουλίας πολιτών στη Λευκάδα η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κίνημα αντίδρασης κατά των εξορύξεων και αυτό είναι πάρα πολύ λογικό, γιατί η όλη αυτή δραστηριότητα εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους.

Καταρχήν η ίδια η διαδικασία εξόρυξης  των υδρογονανθράκων  που σχεδιάζεται από τις πολυεθνικές εταιρείες, εγχώριες και μη, θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις και καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την υγεία, ζωή κατοίκων της περιοχής μας, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μία σεισμογενή περιοχή, καθώς θεωρούμε ότι στο γενικότερο ξεπούλημα της πολιτικής της Κυβέρνησης, του δημόσιου πλούτου, εντάσσεται και το ξεπούλημα του υπόγειου πλούτου, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία.

Οι πολυεθνικές φιλοδοξούν να αυξήσουν τα κέρδη τους και η εμπειρία δείχνει ότι αυτά τα κέρδη θα αυξηθούν, αλλά θα αφήσουν ένα κρανίου τόπο.

Εμείς σαν αντικαπιταλιστική αριστερά στα Ιόνια και με αφορμή το συλλαλητήριο της Πέμπτης καλούμε όλους τους πολίτες και όλο το λαό και της Λευκάδας, να πλαισιώσει αυτές τις πρωτοβουλίες αγώνα, γιατί κινδυνεύει όχι μόνο το περιβάλλον, η ζωή, υγεία, αλλά τα πάντα.

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Η περιοχή του Ιονίου Πελάγου δεν θα αρνηθεί να ενδυθεί το προμηθε’ι’κό τεχνολογικό φώς. Κάθε αναφορά που εμφαίνει στην καθαρότητα και στο αρχέγονο ,ίδιον της προσκολητικής στην συντήρηση , δεν είναι παρά το αντιαναπτυξιακό σκουριασμένο πρόταγμα της άρνησης της εξέλιξης και αισθητικά ,αρνούμενο τον εξελικτικό μετασχηματισμό που και η ίδια η τεχνολογική εργαλειακότητα – υπό την μορφή και εξέδρας άντλησης πετρελαίου και εν προκειμένω – πρωτε’ι’κά αναγκαιεί και δρομολογεί στα ανθρώπινα.
    Η καταφυγή στον ρομαντιμό και στην αισθησιακή πρωταρχικότητα ώς οικολογικές βόλτες μέσα στους δασικούς δρόμους με ενεργειοβόρα μεγάλα αυτοκινούμενα 4χ4 jeep & suv !! , δεν είναι παρά η απεξέργαστη και -μόνη – ύλη των νάρκισσων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.