Μανώλης Θερμός: “Υπάρχει απροθυμία γιατρών να υπογράψουν συμφωνία με τουριστικό κατάλυμα που αποδίδω σε συνδικαλιστική δράση!!”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6  μίλησε ο Πρόεδρος της  Ένωσης ξενοδόχων Μανώλης Θερμός.

 Σχολιάζοντας  την επόμενη μέρα  της Λευκάδας στον τουριστικό χάρτη  είπε ότι από δω και πέρα πρέπει όλοι οι θεσμικοί,  αλλά και επιστημονικοί φορείς που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική ανάπτυξη  να βάλουν ένα κοινό στόχο.  Πρέπει να σκεφτούμε  το μέλλον.

 Σχολιάζοντας τις εικόνες ντροπής  που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας στο Πόρτο Κατσίκι,  από τις αυθαιρεσίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια,  επανέλαβε ότι για αυτό το “φαινόμενο”  που λέγεται Πόρτο Κατσίκι έχουμε μιλήσει πολλές φορές  και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε,  καθώς δεν είναι μόνο το χθεσινό συμβάν,  αλλά και όσα παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια.

“Το περιστατικό πήρε διάσταση επειδή  ήταν ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής,  τόσα χρόνια όμως υπάρχουν και πολλοί ανώνυμοι που κακοποιούνται  και φεύγουν με τις  χειρότερες εντυπώσεις από το νησί  και προφανώς η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα  και έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια.

Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία  με την κρίση  του κορονοϊού  και την κρίσιμη καμπή που ζούμε  ότι όλα μας υποχρεώνουν να αφυπνιστούμε  και να τολμήσουμε κάποια πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν,  να αφήσουμε τις εντυπώσεις και να πάμε σε λογικό έλεγχο,  γιατί αν ξαναγίνει το ίδιο περιστατικό φέτος  βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια και εγώ αυτό δεν θα το  επιτρέψω.”

Αναλύοντας την διαδικασία  σε ενδεχόμενο  περιστατικού  και στο νησί μας,  απάντησε ότι πρόκειται για μία απλή διαδικασία,  είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος, καθώς  ο ξενοδόχος εκτός από το να τηρήσει  τις χρήσεις  μέσα από μάσκες  γάντια και τα απαραίτητα υλικά  δεν κάνει κάτι άλλο.

Σε περίπτωση  κρούσματος πρέπει να έρθει ο γιατρός στο κατάλυμα και ο ασθενής να μεταφερθεί με ένα όχημα  στο νοσοκομείο  με το γιατρό, ωστόσο εκεί θα βάλω  αστερίσκο.

Τα ονόματα των γιατρών μπορεί να δόθηκαν στη δημοσιότητα όμως βλέπω μία  συνδικαλιστική προσπάθεια.

Αν τα συμπτώματα είναι ήπια  περιμένουμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο,  εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη νοσηλείας  και παρουσιάζεται μία σοβαρή κλινική εικόνα  μεταφέρεται με το αυτοκίνητό του,  ή εμείς φορώντας  όλα τα προστατευτικά.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα  στο δικό μας νοσοκομείο  αυτοί γνωρίζουν  τι θα κάνουν και θα το μεταφέρουν μέσω ΕΚΑΒ στην Πάτρα ή στα Γιάννενα.

 Ο υγειονομικός υπεύθυνος του ξενοδοχείου ο οποίος έχει οριστεί  πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον ΕΟΔΥ  στον αριθμό 1135   για να δηλώσουμε το κρούσμα.

Ο Μανώλης Θερμός ανέφερε  ότι υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς,  γιατί πολλοί γιατροί δεν θέλουν να υπογράψουν σύμβαση  με τα ξενοδοχεία,  γιατί προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να έρθουν όποια ώρα του ζητηθεί,  γιατί αν υπογράψεις σύμβαση πρέπει να είσαι στο ξενοδοχείο που θα υπάρξει κρούσμα  όποια ώρα και στιγμή.

“Τώρα υπάρχει μία υπαναχώρηση  από την συζήτηση που είχαμε  στο Επιμελητήριο με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου  και βλέπουμε ότι κάποιοι γιατροί  που είναι στη λίστα δεν  επιθυμούν να υπογράψουν τη σύμβαση.

Αυτό δεν έχει λυθεί ακόμα έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου,  είπε ότι θα ενημερωθεί από τους συναδέλφους του που είναι στη λίστα  και ακόμα περιμένουμε την απάντηση.

 Ωστόσο υπάρχει μία δυστοκία διακρίνω μία συνδικαλιστική δράση,  θέλουν να επωφεληθούν οικονομικά,  δεν γνωρίζω τι θα γίνει.”

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Αν οριστεί μια καλή αμοιβή για τον γιατρό , σε έκτακτες αποχές τα κοινωνικά κοστολόγια αυξάνουν,τότε και λογικό θα είναι να υπάρχει Ιατρική προσφορά.
  Αυτή είναι η λογική , και οίσω απ αυτή την λογική της αυξημένης ζήτησης καλοκαίρι το σουβλάκι γύρο πίτα το 2019 κόστιζε 3 ευρώ στην Λευκάδα.
  Και το parking σε ορισμένα σημεία του νησιού την ώρα της ζήτησης ανέβαινε από 3 ευρώ σε 5 ευρώ.
  Για κάθε μήνα σύμβασης με ιατρό το κάθε ξενοδοχείο αν ορίσει αμοιβή 5000,00 -10000,00 ευρώ τότε θα υπάρξει προσφορά ιατρών.
  Υγεία και δή προληπτική και άμεση χωρίς κόστος δεν γίνεται και ούτε πρέπει ο κάθε ιατρός νάναι στάντ Μπά’ι’ μερόνυχτο δεσμευμένος χωρίς πιθανότητα αμοιβής.
  Διότι την ώρα που θα χρειαστεί ( απευκταίον ) πρέπει να αφήσει την δουλειά του άμεσα και να τρέξει σε όποιο σημείο της Νήσου κληθεί.
  Και τα ξενοδοχεία βγάζουν χρήματα το καλοκαίρι πολλά και καλώς τα βγάζουν.
  Αλλά η διαχείρηση μιας ρπιχειρήσεως έχει και έκτακτα κόστη , παγκοσμίως.
  Σε κάθε περίπτωση σς αναλογισθεί τις ποια θα έπρεπε να είναι η αμοιβή επαγγελματία ο οποίος θα υπέγραφε δεσμευτική σύμβαση εργασίας για ένα μήνα μερόνυχτα ανελιπώς. Και δή στο κλάδο σχετιζόμενο με την υγεία ανθρώπων και ας μην ήταν εποχή αυξημένης ζήτησης των υπηρεσιών λου ζητιούνται.
  Τα δωμάτοα των ξενοδοχείων που τον χειμώνα έχουν 50 ευρώ τήν βραδυά, το καλοκαίρι έχουν 120-180 ευρώ την βραδυά.
  Η επιχιρηση που θέλει να διατηρήσει το brand name αναδέχεται τα κόστη έστω και έκτακτα.
  Αν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία της.Μια και η επιχειρηματικότητα έχει συνέχεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.