Μανόλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Ο κύριος Σκιαδαρέσης είναι ατυχής θιγόμενος από τις δηλώσεις Τσελέντη.”


Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλης Θερμός, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, εκφράζοντας την άποψή του για το εξώδικο που απέστειλε το Επιμελητήριο Λευκάδας στον Άκη Τσελέντη.

Όπως ανέφερε η Ένωση Ξενοδόχων δεν είχε καμία γνώση για το εξώδικο που απέστειλε το Επιμελητήριο Λευκάδας, λέγοντας ότι ο πρόεδρος κύριος Σκιαδαρέσης είναι ατυχής θιγόμενος και δεν έχει τίποτα να πει επί του επιστημονικού πεδίου και κανένα επιστημονικό σφάλμα δεν έχει να υποδείξει από αυτά που είπε ο Άκης Τσελέντης, αλλά και σφάλματα να έκανε,  δεν νομίζω ότι ο κύριος Σκιαδαρέσης θα μπορούσε να τα δει και με άλλα μέσα επιχειρεί να ανταπεξέλθει κατά της αλήθειας, λέγοντας ότι δεν φταίει κανένας αλλά η φύση!!!

Στο ερώτημα αν τον προβληματίζουν οι προβλέψεις που κάνουν οι σεισμολόγοι στις τηλεοράσεις κι αν επηρεάζονται οι τουρίστες που θα έρθουν στην περιοχή, απάντησε ότι η τοποθέτηση του Άκη Τσελέντη δεν έχει αναγνωστεί σωστά καθώς κύριο μέλημά του είναι η προστασία, ωστόσο δεν πρέπει να αποσιωπούμε την αλήθεια.

“Τόσα χρόνια είμαστε αντιμέτωποι με σεισμούς και πάλι είχαν βγει σεισμολόγοι, εγώ δεν μπορώ να κρίνω.

Εγώ είμαι υπέρ της επιστημονικής άποψης και όχι της αποσιώπησης της αλήθειας και αυτό μπορεί να γίνει με πολλά μέσα επικοινωνίας, δεν χρειάζεται να είναι μέσα πανικού και δεν νομίζω ότι ο κύριος Τσελέντης χρησιμοποίησε κάτι τέτοιο, απλά είπε την αλήθεια.

Πάντα έχουμε τους σεισμούς στο μυαλό μας, όσον αφορά τους τουρίστες και το τι θα ακούσουν, δεν είπε ότι θα γίνει ο μεγαλύτερος σεισμός απλά να είμαστε προσεκτικοί σε ότι αφορά καταλύμματα που έχουν χτιστεί επάνω στην άμμο.

Η οποία ενημέρωση είχα εγώ ήταν από τα site και δεν είχα καμία επικοινωνία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.”

Στο ερώτημα αν επηρεάζονται οι κρατήσεις στα δωμάτια την τουριστική περίοδο, εκτίμησε πως όχι λέγοντας πως κάποιοι άλλοι ανησυχούν υπερβολικά κάποιοι άλλοι όχι.

Θέλει ψυχική αντοχή το να πεις την αληθεια αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο και αυτό το ξέρουν εκείνοι που το επιχειρούν.

Ο Μανόλης Θερμός ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, αναφέροντας   πως έχουμε μπει σε αυτό το δρόμο και θα δούμε αν θα καταλήξουμε εκεί.

Θα κατέβω με τον κύριο Γαλιατσάτο όμως η απόσταση μέχρι τις εκλογές είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο η προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ είπε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί όπως ακούστηκε.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι όλοι “κομματάνθρωποι” θέλουν να εξασφαλίσουν κάποιον παίκτη από την αγορά και συνήθως ποντάρουν στο ταλέντο του, όχι στις στοχοθεσίες και την ιδιοτέλεια.

Οποίος μιλάει Ελληνικά και αυτό είναι λίγο σπάνιο μπορεί να καταλάβει τι λέω.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποίησε η διοίκηση της Fraport με το κοινό, ξεδιπλώνοντας τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου του Ακτίου, είπε ότι για πολύ ώρα και με άνεση έγινε ουσιαστικος διάλογος για να παρουσιαστούν οι απόψεις και οι δικές του αλλά και του δημάρχου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε μία ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση του νησιού τουριστικά, ενώ απαντήθηκαν οι οποίες ερωτήσεις.

Στην ατζέντα μπήκαν ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα, λέγοντας ότι το πρόβλημα ειναι πολύ πολύπλοκο.

Αυτό που ζήτησαν από τον κύριο Αλεξάντερ είναι να αναβαθμιστεί θεσμικά η εκπροσώπηση από τις τοπικές ομάδες συμφερόντων και να προωθήσουμε την τουριστική μας πολιτική σε σύννενοηση πάντα με το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Ντίγκελ το αεροδρόμιο θα φέρει τα επάνω κάτω, καθώς περιμένουν μεγάλη αύξηση τουριστών.
Αν για παράδειγμα όλα αυτά τα χρόνια η άφιξη των τουριστών κυμαίνεται στις 500.000 στο αεροδρόμιο, αναμένεται πολλαπλάσιο νούμερο.

Εκεί ωστόσο υπάρχει ένα κενό στις αποφάσεις του αεροδρομίου και την Λευκάδα, καθώς πρέπει να έχουμε την αναγκαία σύνθεση και θέσεων και απόψεων όλων των ομάδων συμφερόντων που εμπλέκονται στην τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα υπάρξει ένα πρόβλημα το οποίο εντοπίσαμε, οτι αν έρθουν χιλιάδες τουρίστες θα υπάρχει θέμα κρεββατιών.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα, καθώς όπως ειπώθηκε εκτός από τις υποδομές του αεροδρομίου, θα πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση να αναβαθμίσει τις υποδομές της και να επενδύσουν σε αυτό, καθώς το αεροδρόμιο θα είναι ο πυρήνας μας μία πυξίδα, το σημείο αναφοράς.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25749 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Απ τις κρεμασμένες χρόνια με σανίδες σανεμόσκαλες στην σαθρή άμμο για τις παραλίες δεν υπήρχε κανένας θιγόμενος ? Ούτε υπάρχει ακόμα?
    Ή γιατί υπήρχε εμπορικό κέρδος??
    Η κάθε συντεχνία και επιμελητήριο καλά κάνει και υποστηρίζει τα συμφεροντά της.
    Αυτό όμως είναι διαφορετικό απ τα κοινωνικά συμφέροντα. Για τούτο εφευρέθηκε και ο όρος εταιρική κοινωνική ευθύνη. Και εξειδικευμένος είναι και , εμπορική κοινωνική ευθύνη.
    Το κοινωνικό συμφέρον ειναι η ασφάλεια πρώτιστα των πολιτών.Και συτό δεν είναι απαραίτητο ότι εξασφαλίζεται απ την εμπορική ή άλλες συντεχνίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.