Μανώλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Η κατάσταση στο νέο νοσοκομείο είναι οριακή. Οι περισσότερες κλινικές δεν λειτουργούν.”


Την εκτίμηση ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των προβλημάτων του νησιού, ανέφερε με συνέντευξη του στον Prisma 91.6 ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλη Θερμός.

“Με αυτό δεν εννοώ μόνο τα σκουπίδια που είναι το μέγιστο, υπάρχουν πολλά προβλήματα  και η προσμονή του κόσμου στην αντιμετώπισή τους από τη Νέα δημοτική αρχή δεν δημιουργήθηκε λόγω των προσώπων, αλλά γιατί έχουμε φτάσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.”

Αναφορικά με την κίνηση τον Αύγουστο, εκτίμησε ότι ήταν περίπου 10% πάνω από την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο η πόλη δεν σηκώνει τόσο κόσμο και εμείς φέτος κουραστήκαμε πάρα πολύ από αυτό το χάος που επικρατούσε, καθώς ήταν τα πάντα ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Θερμό, το εγχείρημα του νέου δημάρχου απαιτεί πολλή δουλειά καθώς ο τόπος έχει φτάσει στα κόκκινα, βρισκόμαστε στο σημείο που ή θα τα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Μανώλης Θερμός και στην κατάσταση που επικρατεί με το νέο νοσοκομείο Λευκάδας, καθώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι περισσότερες κλινικές είναι κλειστές.

Ο μαστογράφος κλειστός, η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι κλειστή, το ίδιο και το οφθαλμολογικό, η παιδιατρική κλειστή, τίποτα δεν λειτουργεί, διοικητικό προσωπικό δεν υπάρχει, πινακίδες δεν γνωρίζω αν έχουν μπει, οταν ιδιώτης μπαίνει στη διαδικασία να αλλάξει την διεύθυνση στους χάρτες της Google θα πρέπει όλο αυτό να μας προβληματίσει.

Στο ερώτημα σε πόσο καιρό πρέπει να κρίνουμε τη νέα δημοτική αρχή, απάντησε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να μπει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά ο δήμαρχος θα κριθεί από τα δρώμενα.

“Κρίνοντας από την εμπειρία μου εκτιμώ ότι ο νέος δήμαρχος είναι ρεαλιστής και έχει επίγνωση της πραγματικότητας στο νησί.

Νομίζω ότι και ο ίδιος έχει καταλάβει πως οι ανάγκες μας αρέσει έχουν πλέον αλλάξει, δεν είναι πια καταναλωτικές ανάγκες του τόπου, αλλά ανάγκες επιβίωσης πρωτίστως για τους λόγους που αναλύσαμε λίγο πριν.

Ωστόσο πρέπει όλοι να έχουμε μία αισιοδοξία και μία καλή διάθεση, όλοι μαζί, καθώς αν προσπαθήσουμε και τρέξουμε όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.”

About Ομάδα Σύνταξης 27480 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.