Μανόλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Είναι γεγονός ότι ο Δήμαρχος κάνει διεύρυνση σε πρόσωπα εκτός κόμματος περισσότερο από άλλους υποψήφιους.”


Τις τοπικές εξελίξεις σχολίασε με παρέμβασή του στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανόλης Θερμός.

Σχετικά με το παζλ των υποψηφίων δημάρχων, μπορεί όπως ανέφερε να συμπληρώνεται, ωστόσο ακόμα δεν έχουμε ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις.

“Ακούμε μόνο αοριστολογίες και χιλιοειπωμένα πράγματα, ενώ συγκεκριμένες προτάσεις δεν έχουμε ακούσει.”

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή και τον απολογισμό έργων που έκανε για τη Λευκάδα, ο Μανόλης Θερμός ανέφερε ότι μεγαλώνει το ποσοστό των ανθρώπων που μιλάει καθημερινά και που βαφτίζουν τον ρεαλισμό απαισιοδοξία, αρνούμενοι να δουν γύρω τους και να κρίνουν.

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει μεγάλη δουλειά σε θέματα Υποδομών και δεν είναι ψέμα να ισχυριστούμε ότι κατά τη διάρκεια της πενταετίας του έχουμε γενικό σύνολο έργο που αγγίζει το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μισά από αυτά τα έργα είναι εκτελεσμένα η έχουν δημοπρατηθεί και τα περισσότερα είναι στην ύδρευση, καθώς πάντα είχα την ύδρευση ως παράδειγμα στην αυτοδιοίκηση.

Αυτά που ισχυρίζεται ο δήμαρχος δεν είναι ψέματα, ωστόσο αν οι εντυπώσεις αποκαθιστούν την πραγματικότητα, είναι κάτι άλλο.

Mε αφορμή τον ισχυρισμό του δημάρχου, ότι ο δήμος διεκδικεί δημόσιες εκτάσεις για να δημιουργήσει θέσεις πάρκινγκ για το νησί, ανέφερε ότι σε αυτόν τον τομέα πρέπει να διεκδικήσει λίγο παραπάνω, υπάρχει μία σχετική αβουλία στα θέματα του πάρκινγκ στο νησί και δεν ξέρω που οφείλεται.

Από την άλλη πλευρά όμως δεν έχει υπάρξει και καμία πρόταση από την αντιπολίτευση και αυτό είναι το εφιαλτικότερο στον σημερινό εφιάλτη που ζούμε.

Δεν είναι μόνο η αβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ή η ασυνέπεια σε κάποια πράγματα, αλλά ο κύριος εφιάλτης είναι η ολοκληρωτική ανυπαρξία αντιπροτάσης, με σοβαρό σχεδιασμό και ικανούς ανθρώπους να την πραγματώσουν.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Καλού, ανέφερε ότι το ζητούμενο για τον ίδιο μέσα στην γενικότερη κατάσταση είναι ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός.

Μάλιστα όπως επανέλαβε και στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου, οι τεχνολογικές καινοτομίες είναι η βάση της ανάπτυξης και της προόδου, αλλά η ύπαρξή τους είναι αδύνατη χωρίς τις κοινωνικές καινοτομίες.

Πρώτα πρέπει να καινοτομήσουμε κοινωνικά, να εκσυγχρονιστεί η κοινωνία και στη συνέχεια θα μπούμε στις τεχνολογικές καινοτομίες, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο.

Με την κοινωνία ακόμα να είναι όπως είναι, δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα.

Σχετικά με την επόμενη μέρα του δήμου, με το νέο εκλογικό νόμο, ανέφερε ότι ο δήμαρχος κάνει ένα άνοιγμα, μία διεύρυνση όπως λέει σε πρόσωπα εκτός κόμματος, περισσότερο από άλλους υποψηφίους δημάρχους.

Για να το πράξει αυτό σημαίνει ότι έχει την πειθώ και τον ακούν οι υποψήφιοι για να τον ακολουθήσουν στο ψηφοδέλτιο.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος εμφανίζει ελάχιστες ενδείξεις πολιτικής ωριμότητας, είναι διαλλακτικός, δεν έχει πεισματικές εμμονές, φανατισμό, σε αντίθεση με τα κόμματα που το αρνούνται αυτό.

Τα κόμματα αρνούνται κάθε μετριοπάθεια, κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης και αυτό συμβαίνει την ώρα που η καταστροφή της χώρας είναι κομματικό κακούργημα για μένα.

Κάποιοι μέσα σε αυτό τον παραλογισμό, πρέπει να πάρουν το ρίσκο της ειλικρίνειας, να μιλήσουν και ας είναι και έτοιμη να λοιδορήσουν πιθανότατα, καθώς είναι ανάγκη να ακουστεί η φωνή όσων πιστεύουν με ανιδιοτέλεια και να προτείνουν μία εναλλακτική πρόταση.

Κάποιος πρέπει να βροντοφωνάξει και στη Νέα Δημοκρατία το πόσο ζημιά της έχουν κάνει κάποιοι ηλεκτρονικοί ή έντυποι υπερασπιστές της, που ακόμα πιστεύουν ότι η πόλωση πουλάει. Να της πουν ότι αυτό το πείσμα στην ρήξη και apriori αντιπαλότητα δεν είναι καλό πράγμα.

Όποιος αναδυθεί αργότερα ως  δημοτική αρχή, θα αναδειχθεί εάν έχει πρόταση πραγματική και όχι διαχειριστική.

Μάλιστα οι υποψήφιοι θα πρέπει να τοποθετηθούν και για την κατάσταση στο Πόρτο Κατσίκι, καθώς υπάρχει αβουλία και ατολμία των παρελθόντων χρόνων.

“Πλέον δεν μπορούμε να ακούμε έκθεση ιδεών, αλλά να τρέξουν και να βάλουν το θέμα στο ατζέντα 21, όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο θα είναι αν πρόκειται για κρίση ή για παρακμή και αυτό είναι ένα ερώτημα Το οποίο θέτω σε όλους.

Εγώ βλέπω μία απεγνωσμένη προσπάθεια των πολιτικών να περισώσουν άθικτο το πελατειακό τους κράτος, δηλαδή Την αιτία όλων των συμφορών μας.]

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23669 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.