Μανώλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Δεν κατανοώ γιατί ο κ. Γράψας και η κ. Μίγκου επέλεξαν να κοινοποιήσουν ηλεκτρονικά την διαφωνία τους από την στιγμή που υπάρχει καταστατικό που υποδεικνύει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.”


Αντιπαράθεση υπήρξε τις τελευταίες ημέρες στον κόλπο της ένωσης ξενοδόχων Λευκάδας, με αφορμή την ανοικτή επιστολή προς την πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων  από τα μέλη του Δ.Σ., Νίκο Γράψα και Άννα Μίγκου, οι οποίοι κατήγγειλαν τον πρόεδρο της Ένωσης , Μανώλη Θερμό για αντικαταστατική συμπεριφορά αλλά και τις αυθαίρετες ενέργειές του σε ότι αφορά λειτουργίες της Ένωσης.

Στην απάντηση του στο Lefkada today ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλης θερμός είχε  αναφέρει ότι αδυνατεί να απαντήσει, πάντα σύμφωνα με τη λογική, σε ευφυολογήματα άνευ πρακτικού τινος λόγου.

Ο ίδιος μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι δεν κατανοεί γιατί ο κύριος Γράψας και κύρια Μίγκου επέλεξαν να κοινοποιήσουν στα ηλεκτρονικά μέσα την διαφωνία τους, όταν το καταστατικό της ένωσης υποδεικνύει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

“Υπάρχει και η νομική οδός, αν τόσο πολύ θέλουν τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν αλλά έχουμε εξηγήσει ότι στο διοικητικό συμβούλιο που είμαστε έξι, ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει, ωστόσο όπως έχουμε επαναλάβει δεν υπάρχει ενδιαφέρον και δεν φταίω εγώ για αυτή την κατάσταση.

Η ένωση ξενοδόχων έχει καταστατικό και θα γίνει ότι ορίζεται σε αυτό, πριν από το Σεπτέμβριο προσπαθώ να κάνω εκλογές, γιατί ούτε και εγώ διατίθεμαι πλέον να επωμίζομαι όλα τα έξοδα μιας Ένωσης, στην οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται τουλάχιστον προς το οικονομικό μέρος στήριξης και δεν έχω καταφέρει να βρω άνθρωπο έχοντας κάνει προτάσεις τουλάχιστον σε έξι άτομα.

Ανησυχούν τόσο πολύ για το ταμείο το οποίο είναι ανύπαρκτο, γνωρίζουν ακόμα από πριν τις εκλογές ότι ο λογαριασμός είναι ακίνητος και δεν κατανοώ για ποιο λόγο αναφέρονται αυτά τα πράγματα.”

Υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που για να πουν την άποψή τους χρειάζονται ένα τηλεβόα, που καταστά την αγκύλωση τους και την οργή τους σε ένα θέμα ηχηρό και η ηλεκτρονική δημοσιότητα χρησιμοποιείται κυρίως από τέτοια άτομα για να εκτονωθεί η ψυχολογική φόρτιση τους, η αντιπάθεια τους ή το μένος για κάποιο φορέα αντίθετης γνώμης ή διαφορετικής οπτικής.”

Αναφορικά με το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει τακτικά όπως λέει το καταστατικό, απάντησε   ότι “ο κύριος Γράψας μένει στην Πάτρα μόνιμα εδώ και τρία χρόνια και θέλει όποτε έρχεται για άλλες δουλειές να κάνουμε διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο οι ημερομηνίες δεν συμπίπτουν με τα άλλα μέλη.

Εγώ θεωρώ ντροπή να κάνουμε γενική συνέλευση με δύο άτομα, ωστόσο ο κύριος Γράψας μου είπε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα και με δύο, αυτά όμως εγώ δεν μπορώ να τα κατανοήσω.”

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις που βγάζει η ένωση ξενοδόχων και στην αναφορά ότι το καταστατικό ορίζει πως πρέπει να υπογράφονται και από τον γραμματέα, αλλά και την ενημέρωση που ζητάει ο ταμίας για να γνωρίζει τα οικονομικά της Ένωσης, αλλά και την συμμετοχή στις επιτροπές, απάντησε ότι στην τελευταία επιτροπή διαβούλευσης πήγε ο γραμματέας Γρηγόρης Βαγενάς και ο ίδιος  έχει  πάει μόνο σε μία.

“Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, καθώς ο κύριος Γράψας ξέρει πάρα πολύ καλά ότι το ταμείο είναι κλειστό, ο λογαριασμός είναι ακίνητος δεν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον στην ένωση, ότι πληρώνω είναι από την τσέπη μου και μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν τα ανακάλυψαν ξαφνικά μετά από δυόμισι χρόνια; Το Μάρτιο του 2017 έγιναν οι εκλογές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά υπάρχει ενώ υπάρχει διοικητικό συμβούλιο βγήκε αυτή η η επιστολή στα μέσα, μάλλον είναι η ανάγκη του κάθε ανθρώπου για ψυχολογική εκτόνωση.”

Εγώ συνεχώς μιλάω και λέω την άποψή μου και για τα τουριστικά δρώμενα και την οπτική που έχω και τον τουρισμό και νομίζω ότι έχω δώσει μία οντότητα στην ένωση τόσα χρόνια, δεν ασχολήθηκα με ευτελή πράγματα, προσπαθώ να δείξω ότι υπάρχουμε σαν Ένωση, όμως γενικώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξενοδόχους για την ένωση, αυτό δεν είναι τωρινό συμβαίνει από παλιά και αυτά είναι γνωστά δεν τα λέω για πρώτη φορά.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Οταν ένας άνθρωπος αναγκάζεται νε λέει συνεχώς ψέμματα για να καλύπτει την οκνηρία και τα λάθη του είναι για λύπηση. Μπορεί να κατοικώ στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια αλλά βρίσκομαι 2-3 φορές την εβδομάδα στην Λευκάδα για τις δραστηριότητες που έχω στο νησί και τον έχω παρακαλέσει επανειλημένα να ορίσει ΟΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΕΛΕΙ για να γίνει ΔΣ . Στα 3 χρόνια ΔΕΝ βρήκε ημερομηνία ….! Δυστυχώς εκμεταλλεύεται την ψήφο ανοχής που του παρείχαμε για να γίνει “περιφερόμενος τουριστικός παράγοντας” Επρεπε να έχουν γίνει πάνω από 30 συνεδριάσεις ΔΣ και δεν βρήκε ημερομηνία !!! Προσπαθεί λέιε να κάνει Γενική Συνέλευση αλλά δεν τα καταφέρνει……. Τα οικονομικά λέιε της Ενωσης τον έβαλαν μέσα… ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΧΕ η Ενωση επι προεδρίας του ?? Κατάφερε να κλείσει τα γραφεία που ήταν ανοικτά για πάνω απο 10 χρόνια με γραμματεα- υπάλληλο της Ενωσης να πληρώνονταν κανονικά και η ίδια και το ΙΚΑ. Πληρώναμε κανονικά τηλέφωνα και όποια άλλα έξοδα Συμμετείχαμε τα προηγούμενα χρόνια σε προγράμματα ( ΛΑΕΚ -ΤΟΠΕΚΟ – ΤΟΠΣΑ κλπ.) που έφερναν τα έσοδα που ισοσκέλιζαν τον προυπολογισμό μας. Του ζητάω ως ταμίας της Ενωσης να μου εξηγήσει τι έσοδα-έξοδα υπάρχουν για να τα καταθέσουμε στην Συνέλευση. ΑΡΝΗΣΗ , ΑΠΟΦΥΓΗ , ΕΙΡΩΝΙΕΣ . Ο χρόνος να περνάει για να δίνει συνεντέυξεις και να κάνει παρεμβάσεις ο “πρόεδρος” . ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ !!!!!!!!!!!

 2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον κ. Θερμό

  Κ. Κουνιάκη καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Διάβασα με ενδιαφέρον την απολογητική αλλά και προκλητική ταυτόχρονα συνέντευξη του κ. Θερμού. Ομολογουμένως το θράσος περισσεύει όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα και θέλουμε να κρύψουμε τις «πομπές» μας.
  Να τονίσω εξ αρχής ότι ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας ( κάπου το άκουσα κι αυτό) ούτε φιλοδοξώ κάτω από το όνομά μου να βάλω κάποιον τίτλο. Επίσης δεν έχω ούτε είχα ποτέ ανταγωνιστικά οικονομικά ή άλλα συμφέροντα με τον κ. Θερμό. Στα πρακτικά της Ένωσης θα διαβάσει κάποιος ότι τον έχω ψηφίσει 2 φορές για πρόεδρο ( στην προηγούμενη θητεία όταν παραιτήθηκα από το αξίωμα του προέδρου λόγω υποχρεώσεων μου εκτός Λευκάδας , αλλά και στην τρέχουσα θητεία του). Επομένως ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
  Υπερασπίζομαι το δικαίωμα να υπάρχει η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας και ταυτόχρονα να μην υποκλέπτει κανένας τον τίτλο της.
  Αναρωτιέται ο κ. Θερμός ΓΙΑΤΙ δημοσιοποιήσαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την επιστολή εγώ και η κ. Μίγκου . Μα για να αναγκαστεί να κάνει όσα ορίζει το καταστατικό της Ένωσης. Σύγκλιση ΔΣ , Συνέλευση και εκλογές.
  Αναφέρει ότι του ζητούσα να συνεδριάσει το ΔΣ « όταν με βόλευε» και βρισκόμουν στην Λευκάδα. Μα δεν ήμουν μόνον εγώ κι αυτός μέλη του ΔΣ . Τον προκαλώ να καταθέσει ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΔΣ σε αυτά τα 3 χρόνια που παριστάνει τον πρόεδρο . Τον προκαλώ να καταθέσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ Διοικητικού Συμβουλίου . Κ Α Ν Ε Ν Α ………………….
  Αναφέρει ότι του είπα τάχα να κάνει συνέλευση ακόμη και με δυο άτομα…. αλλά αυτός , γνωστός υπέρμαχος των συλλογικών διαδικασιών αρνήθηκε . Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς !!! Αγνοεί ότι το καταστατικό ΟΡΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ πως συγκαλείται η συνέλευση και πότε υπάρχει απαρτία. ( η πρώτη με ½ η δεύτερη με ¼ η τρίτη με όσα μέλη παρευρεθούν).
  Αναφέρει ότι έβαλε από την τσέπη του χιλιάδες ευρώ για έξοδα της Ένωσης . Επειδή αυτό μου το ανέφερε και στην τελευταία επικοινωνία μας , στην οποία του τόνισα ότι ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ να γίνει το ΔΣ για να μας καταθέσει τα έσοδα –έξοδα και να αναλάβει η Ένωση τα τυχόν έξοδα που έχει κάνει να του τα πληρώσει. Τώρα βέβαια , τι έξοδα μπορεί να έχει κάνει και μάλιστα «χιλιάδες ευρώ» , όταν ούτε έξοδα γραφείου , ούτε έξοδα υπαλλήλου , ούτε έξοδα παραστάσεων , εκδηλώσεων , εκθέσεων κλπ. κλπ. υπάρχουν , είναι ένα μυστήριο που εγώ ως ταμίας της Ένωσης αγνοώ .
  Ψηφίσαμε ως πρόεδρο τον κ. Θερμό για να διευρύνει τους ορίζοντες της Ένωσης , να φέρει σε καλύτερη επαφή τους ξενοδόχους με την Ένωση , να φέρει σε επαφή την Ένωση με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού . Αντίθετα ο κ. Θερμός απονεύρωσε όχι μόνον τους δεσμούς των ξενοδόχων με την Ένωση αλλά και τους δεσμούς των 6 μελών του ΔΣ μεταξύ τους. Η Ένωση λειτουργούσε ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ . ¨Ακουγε τις απόψεις ( πολλές φορές αντιθετικές) αλλά στο τέλος ο στόχος ήταν κοινός. Ήμουν μέλος του ΔΣ για πάνω από 10 χρόνια , επί προεδρίας Κονδυλάτου , Λιβιτσάνου , Ματαράγκα, Γράψα ( έχω διαβάσει τα πρακτικά επί προεδρίας Κατωπόδη , Νικοδήμου , Σκληρού ). Υπήρχε διάλογος , αντιθέσεις , κόντρες αλλά μέσα ΚΑΙ από αυτά η Ένωση βάδιζε , λειτουργούσε , καθόριζε εξελίξεις , πρωτοστατούσε σε θέματα προάσπισης συμφερόντων των ξενοδόχων αλλά και χάραξης της συνολικότερης τουριστικής πολιτικής στο νησί. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 0.
  ΚΑΤΑ την γνώμη μου ο πρόεδρος κ. Θερμός πρέπει ΑΜΕΣΑ να συγκαλέσει ένα τελευταίο ΔΣ για πρακτικούς λόγους , να καθορισθούν οι συνελεύσεις και οι εκλογές . Να αναλάβουμε όλα τα μέλη που ενδιαφέρονται για την Ένωση να ενημερώσουμε με κάθε τρόπο όλους . ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ Η ΕΝΩΣΗ ( ως συλλογικότητα προάσπισης των συμφερόντων τους ) ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ. Ίσως μια άλλη συλλογικότητα που θα περιλαμβάνει πέραν των ξενοδόχων , τους ιδιοκτήτες και παρόχους ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ είναι τότε καλύτερη και θα καλύψει το κενό.
  Η Λευκάδα είναι (δυστυχώς ) νησί με ποιότητα τουριστικού προϊόντος Β’ κατηγορίας . Όλες οι ευκολίες και τα πλούσια φυσικά και ανθρωπογενή προσόντα του νησιού , «συνωμότησαν» για να μας κρατήσουν δέσμιους και να μην ανοίξουμε ορίζοντες ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΟΥ. Επανάπαυση πάνω στα εύκολα και τα έτοιμα , που δυστυχώς ΔΕΝ είναι a priori και παντοτινά. Υπάρχουν πολλές υγιείς δυνάμεις που όμως ασχολούνται ήπια ή και δυναμικά , όμως δυστυχώς ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ. Τουριστική επιτροπή της Περιφέρειας , Τουριστική Επιτροπή του Δήμου , Τουριστική Επιτροπή του Επιμελητηρίου . Σε αυτά να προσθέσουμε δράσεις και απόψεις της Ένωσης ξενοδόχων , της Ένωσης Ενοικιαζομένων , δράσεις των καθενός ξεχωριστά των Τουριστικών Πρακτόρων. Προφανώς και υπάρχουν και αντικρουόμενα συμφέροντα , προφανώς και κάθε φορέας μπορεί να βλέπει διαφορετικά κάποιες πτυχές του τουρισμού. ΟΜΩΣ για να αναβαθμιστεί το παραγόμενο προϊόν και να δεχόμαστε πλέον ταξιδιώτες όλο τον χρόνο και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ τουρίστες καταναλωτές του τριμήνου απαιτείται συνένωση δυνάμεων « εγκεφάλων» και δράσεων. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. Με έχουν εντυπωσιάσει κατά καιρούς οι απόψεις για τον τουρισμό , του Παναγιώτη Σκληρού ,του Ζαχαρή Κατωπόδη , του Σπύρου Μικρώνη , του Κώστα Δρακονταειδή , του Σωτήρη Σκιαδαρέση , του Κώστα Γληγόρη . του Νότη Κατωπόδη και αρκετών , αρκετών άλλων . Είμαι σίγουρος ότι πολλοί νέοι επιχειρηματίες του χώρου , θέλουν να ακουστούν . Είμαι αισιόδοξος ότι η ιδέα της σύστασης της εταιρείας « ΛΕΥΚΑΔΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Α.Ε.» με μετόχους – μέλη επιχειρηματίες του τουρισμού , φορείς , συλλογικότητες και εργαζόμενους του χώρου , θα πάρει σάρκα και οστά. Οι παγκόσμιες εξελίξεις ( και στον χώρο του τουρισμού) είναι καταιγιστικές . Είμαστε μικροί και λίγοι για να μην ασχοληθούμε με όσα ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ το μέλλον μας .
  Σας ευχαριστώ Νίκος Γράψας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.