Μανώλης Κοττάκης στον Prisma 91,6: Tο ελληνικό κοινοβούλιο στέλνει με την εκλογή Σακελλαροπούλου ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και προς τα μέσα και προς τα έξω”


Την Τετάρτη 22/1 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή ήταν ο Μανώλης Κoττάκης.

Ο Μανώλης Κοττάκης είναι γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος , διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, αρθρογράφος της Εφημερίδας Δημοκρατίας και ραδιοφωνικός παραγωγός στον REAL FM.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην δημόσια τηλεόραση ( ΕΡΤ), στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος και Καθημερινή καθώς και στο πρώην ραδιόφωνο του NEWS 24/7.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την εκλογή της νέας προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επίσης και για τα ελληνοτουρκικά.

Τέλος ακούσαμε το έμπειρο σχόλιο του το εμπεριστατωμένο σχόλιο του για τις εξελίξεις στην Λιβύη μετά την συνάντηση του Βερολίνου.

” Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι αποστέλλεται και στην Άγκυρα ένα μήνυμα ενότητας με την εκλογή της νέας προέδρου, όταν ειδικά βλέπουμε την Δεξιά με την Αριστερά στην χώρα μας να συμπίπτουν σε ένα τέτοιο πρόσωπο.”

” Συμβαίνει δεύτερη φορά σε εκλογή Προέδρου, είναι ένα κέρδος για την πατρίδα μας”.

” Αντιλαμβάνονται επομένως και οι Τούρκοι ότι δεν είμαστε σκορποχώρι , υπάρχει μια συνεννόηση και με την πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός και με την στάση που κράτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.”

” Η κα. Σακελλαροπούλου άλλωστε είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και από τον χώρο της Αριστεράς.Ήταν μέλος του Ρήγα Φεραίου, συνδέεται με φιλία με την κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Βούτση και την γνωρίζουν καλά ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Καλογήρου.”.

” Το θετικό είναι ότι το ελληνικό κοινοβούλιο στέλνει με αυτή την εκλογή ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και προς τα μέσα και προς τα έξω.”

” Το πρόσωπο βέβαια θα κριθεί κατά τη θητεία του…”

” Είναι προφανές ότι δεν θα υπηρετήσει η κα. Σακελλαροπούλου το ίδιο μοντέλο που υπηρέτησε ο κ. Παυλόπουλος, και δεν είναι κάτι που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης.”

” Θα είναι και η ίδια θεωρώ στην αρχή μια πρόεδρος Εσωτερικού περισσότερο. Τις λείπουν οι διεθνές επαφές, δεν θα μπορεί να κάνει στην αρχή αυτά που έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος ο κ. Παυλόπουλος.”

” Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το σύμφωνο μεταξύ κυβέρνηση της Τρίπολης και Τουρκίας δεν έχει πρωτοκολληθεί στον ΟΗΕ , διότι ο ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με τον Πορτογάλο ομόλογο του Σόουζα , ο οποίος είναι επιστήθιος φίλος του Γ. Γραμματέα του ΟΗΕ επίσης Πορτογάλου Γκουτιέρες, έτσι το εν λόγω σύμφωνο βρίσκεται ακόμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ.” ” Αυτό το τηλέφωνο προφανώς η κα. Σακελλαροπούλου δεν θα μπορούσε να ο σηκώσει και να το κάνει.”

” Στην σκέψη του πρωθυπουργού κυριάρχησε το πρόσωπο του νέου Προέδρου να είναι γυναίκα, άτομο εκτός Ν.Δ, κερδίζοντας την μεγαλύτερη συναίνεση. ”

” Η επιστολή Πομπεό κρύβει μεγάλα μυστικά..”

”Επιστολή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε Έλληνα ομόλογο και κυβέρνηση της χώρα μας είχαμε να δούμε από την εποχή του Κίσινγκερ προς την κυβέρνηση Καραμανλή. ”

About Ομάδα Σύνταξης 28438 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.