Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: ” Στο Πόρτο Κατσίκι αβαντάρουν καταστάσεις..Η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια.”


Για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του Πόρτο Κατσίκι, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο Μάκης Μελάς,ο οποίος αναφερόμενος στην εκμίσθωση της παραλίας με ξαπλώστρες έκανε λόγο ότι η σύμβαση ενώ προβλέπει συνολικά περίπου 39 ζευγάρια με ξαπλώστρες, αυτή την στιγμή έχουν αναπτυχθεί 260 μετρημένες, με τον εκμισθωτή να έχει καταλάβει όλη την παραλία, δεν έχει αφήσει κανένα κενό διάστημα, ενώ έχει καταρρεύσει και η διαχωριστική γραμμή «Λέκκα» δηλαδή κάτι σίδερα και ένα σκοινί, ώστε να μην πηγαίνουν οι λουόμενοι στην άκρη στην παραλία επειδή υπάρχει κίνδυνος κάποιας κατάπτωσης όπως έχει συμβεί κι στο παρελθόν.
Μάλιστα υπάρχει μια πινακίδα με αρχική τιμή δέκα ευρώ η οποία σταδιακά ανεβαίνει, ανάλογα τις ορέξεις αυτών που εκμεταλλεύονται την παραλία από άκρη σε άκρη.
“Δεν μπορεί να είναι 260 οι ξαπλώστρες καθώς μιλάμε για ένα οικονομικό αλισβερίσι, με τον ίδιο να αναρωτιέται ποιος παίρνει αυτά τα επιπλέον χρήματα, με τον ίδιο να αφήνει υπόνοιες χρηματισμού.”
Ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση, καθώς και καμία άλλη υπηρεσία, είπε.
«Όλη αυτή η εκμετάλλευση έχει οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις, καθώς ένα εστιατόριο που είναι εκεί κάνει άγρα πελατών με δικούς του ανθρώπους και δεν σερβίρει delivery απλά παραγγέλνουν μερίδες φαγητό.
Μάλιστα είπε ότι για όλο αυτό υπάρχει συγκάλυψη από τον Δήμο, αστυνομία, λιμεναρχείο, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κλείσει το στόμα του.»
Όσον αφορά το κόστος, ανέφερε ότι είναι ελεύθερος ο εκμισθωτής να βάλει το τίμημα όσο θέλει σε μια ελεύθερη αγορά, ωστόσο το θέμα είναι ότι αντί να εισπράττει από 270 και όχι 70 ξαπλώστρες που πρέπει σκεφτείτε πόσα εισπράττει κάθε μέρα.
Ο δήμος είναι υπεύθυνος να τον ελέγξει και αν δεν μπορεί οφείλει να στείλει έγγραφο στην Κτηματική-Λιμεναρχείο και να επιβληθούν προβλήματα.
«Ο δήμος οφείλει να προστατέψει την αξιοπρέπεια του.», κατέληξε.
Ο κύριος Μελάς έκανε επίθεση στην αντιπολίτευση του δήμου λέγοντας ότι με εξαίρεση τον κύριο Καββαδά και Γληγόρη έχει αναλάβει εργολαβικά την αντιπολίτευση στον δήμο η οποία είναι ανύπαρκτη.
Μάλιστα σε ερώτηση του Κώστα Γληγόρη στον Μάρκο Νικητάκη για την κατάσταση του Πόρτο Κατσίκι, ο κύριος Νικητάκης του είπε όπως είπε διάφορα ψέματα, ότι μέχρι να βγουν τα χαρτιά, να πάνε στην αποκεντρωμένη και την αστυνομία, θα περάσει το καλοκαίρι και δεν προλαβαίνουμε, ενώ υπογράμμισε ότι πήραν μίσθωμα 85.000 ευρώ.
Ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεση του στην εκμίσθωση του Parking από τον δήμο, καθώς όπως είπε θα μπορούσε να είναι ελεύθερο και ο δήμος θα μπορούσε να εκμισθώσει τα parking στην Λευκάδα που έχει ασύδοτα με κάρτα όπως στην Σπιανάδα στην Κέρκυρα.
«Στο πόρτο κατσίκι αβαντάρουν καταστάσεις και η υπόθεση θα φτάσει στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος.»,είπε.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο αντιδήμαρχος κ. Κατηφόρης μαζί με τον πρόεδρο του Αθανίου είπαν στον εκμισθωτή επειδή είναι υψηλό το τίμημα να βάλει παραπάνω αλλά να μην καλύψει όλη την παραλία όπως και έκανε. Τον προκάλεσε μάλιστα να βγει δημόσια και να μιλήσει.
Επίσης όσον αφορά συγκριμένη κυρία που έχει το εστιατόριο πριν το Πόρτο Κατσίκι την καλύπτει και η αστυνομία και ο δήμος με τον κύριο Μελά να αναλαμβάνει όσα λέει και προκάλεσε να του πουν πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει αυτή την στιγμή που μιλάμε.
Ο ίδιος είπε ότι δεν πρέπει να κουκουλώνουμε την αλήθεια για να μην θιχτεί κάποιος, με τον ίδιο να λέει ότι οι 250 ξαπλώστρες φαίνονται σε video που έχει τραβηχτεί με drone σε video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες στο διαδίκτυο.
Ο κύριος Μελάς έκανε συνολική επίθεση στην δημοτική αρχή και στα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί, στα οξυμμένα προβλήματα ύδρευσης στον Άγιο Πέτρο και Σύβρο, στην άθλια κατάσταση των κάδων σκουπιδιών και για άλλη μια φορά έκανε επίθεση στην αντιπολίτευση η οποία είναι χαμηλών τόνων ειδικά από την στιγμή που έφυγε ο κύριος Μαργέλης, καθώς οι δημοτικοί του σύμβουλοι δεν σηκώνουν το βάρος που πρέπει και βλέπουν τους ψηφοφόρους σαν πελάτες, ενώ η παράταξη Αραβανή έχει αποδιοργανωθεί τελείως.
Ακούστε το απόσπασμα:

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.