Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να μάθει τι σημαίνουν οι λέξεις “επείγον” και “κατεπείγον””


Τις εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς.

Αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό είπε ότι συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και αυτά τα οποία παρουσίασε ο κύριος δήμαρχος ότι συμβαίνουν στη Λευκάδα, ωστόσο όλα αυτά πρέπει καταλάβει υπόψη του το υπουργείο το οποίο συνεργάζεται με τον κύριο βουλευτή, την περιφερειάρχη, κ.Κράτσα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά και τον δήμαρχο Λευκάδας χαράλαμπο καλό οι οποίοι σηκώνουν όλο το βάρος γιατί έχουν συνεχή επικοινωνία.

“Το θέμα είναι ότι μετά από αυτή την ιστορία πρέπει να ξεχάσουμε όσα γνωρίζουμε, η πανδημία του κορωνιού έχει αλλάξει σημαντικά τη ζωή μας, αλλάζει μικρές ή μεγάλες συνήθειες, αλλά και σημαντικές ή και ασήμαντες της καθημερινότητάς μας.”

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ως προς την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς, καθώς όπως είπε,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε προγραμματίσει συνεδρίαση στις 12 Μαρτίου 2020,  δεν υπήρξε απαρτία και μετά από 33 ημέρες ενώ ο νόμος λέει μέσα σε ένα μήνα κάλεσε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο ενώ περίπου είχαν εξαγγελθεί τα πρώτα μέτρα για τον κορονοϊό.

Επίσης οι λέξεις επείγον και κατεπείγον έχουν διαφορά και χρησιμοποιεί ένα κομμάτι από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που βγήκε στις 11 Μαρτίου για κατεπείγουσες διατάξεις δήμων και περιφερειών, ωστόσο δίνει συμβουλές για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε κατεπείγοντα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

“Δεν νομίζω ότι είναι κάτι επείγον αν ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πνευματικού κέντρου η κυρία Σταυρούλα Σταύρακα παραιτήθηκε και προτείνεται να πάει στη θέση της η δεσποινίδα Αναστασία Στραγαλινού, η είναι κατεπείγον θέμα τώρα παραχωρηθεί το δημοτικό σχολείο στον Εύγηρο;

Βρήκε ευκαιρία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έκανε μία φωτοτυπία στην παλιά πρόσκληση και μας είπε να ψηφίσουμε δια περιφοράς.

Μεταξύ όλων των άλλων είναι ένα θέμα το οποίο πέρασε από την επιτροπή ποιότητας ζωής και έχει σχέση με το σχέδιο πόλης της Βασιλικής. Εκεί ένα οικόπεδο το οποίο έχει δεσμευτεί ως κοινωφελές, πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του μετά από δικαστική απόφαση, μία απόφαση από το 2007. Τώρα μέσα στο 2020, μέσα στις συνθήκες του κορωνοϊού εμείς πήγαμε να πάρουμε απόφαση;

Αν αυτό ο Δήμος Λευκάδας θέλει να το κρατήσει, καθώς είναι περίπου 670 μέτρα πρέπει να πλήρως τον ιδιοκτήτη 87.000 ευρώ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μην έχουμε αυτό το ποσό όταν στη Βασιλική η οποία δεν έχει κανένα κοινωφελές.

Στην επιτροπή ποιότητας ζωής παρουσίασαν τέσσερα οικόπεδα ως κοινωφελή και μέσα είναι η εκκλησία, το δημαρχείο το οποίο το οικόπεδο κατέγραψα εγώ ως δήμαρχος, το κέντρο υγείας και κάποιο άλλο.

Δεν μπορεί να κοροϊδευόμαστε, πέρασαν θέματα όπως ο απολογισμός από την διοίκηση Δρακονταειδή το 2018, που έπρεπε να συζητηθεί το 2019, περνάει ως κατεπείγον;

Υπάρχουν θέματα κεπείγοντα, όσα έχουν να κάνουν με το ΕΣΠΑ και υπάρχουν στην πρόσκληση του Συμβουλίου, με κάποιες προσλήψεις, η εξωτερική ράμπα του αγκυροβολίου που θα συνδέεται με την Κεφαλονιά, για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, ωστόσο αυτό το έγγραφο το έχει στείλει η περιφέρεια από πέρυσι, το έστειλε πάλι πρόσφατα καταλογίζοντας ευθύνες στον Δήμο αν χαθεί κάτι.

Εγώ δεν συμμετείχα καθόλου σε αυτή τη διαδικασία, την θεωρούσα παρωδία και δεν ξέρω ποιοι συμμετείχαν.”

Εγώ λέω ότι δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανένα δημοτικό συμβούλιο, έπρεπε να υπάρχουν μόνο 4 θέματα, ένα από αυτά κατεπείγον είναι, πώς να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη για να βοηθηθούν σε συνθήκες κορονοϊού.

Από τα θέματα που σας είπα κανένα δεν είναι επείγον, δεν έχει καταλάβει ο πρόεδρος τι γράφεις στην πρόσκληση, ενώ τον είχα πει ανεπαρκή θα τον πω τώρα αδιάβαστο.

“Εκεί δεν είναι ασύδοτοι, δεν είναι παραμάγαζο, καθώς ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΚΑΛ και το δημοτικού συμβουλίου είπε ότι δεν του φτάνουν οι 300.000 ευρώ και ζήτησε πλέον 50.000 όταν συζητούσαμε τον προϋπολογισμό του δήμου.

Τελικά τον λογιστή της ΔΕΠΟΚΑΛ από έναν τους έκανε δύο για να πληρώνουμε 18.000 ευρώ κερατιάτικα.

Θα έρθουν οι καλές μέρες και όλα αυτά θα παρουσιαστούν στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία όταν θα είναι σε ηρεμία.

Στην επισήμανση ότι όλα αυτά δεν μπορεί να μην τα ελέγχει ο δήμαρχος Λευκάδας, ανέφερε ότι πιθανόν έχει φουρτούνες με τα τρεξίματα του κορονοϊού και να μην έχει τόσο μεγάλη προσοχή σε αυτά τα θέματα και θα τον δικαιολογήσω για αυτό.

Εγώ δεν έδωσα άφεση αμαρτιών στον Δήμαρχο, όπου έχει δίκιο τον στηρίζω και εκεί που δεν έχει δίκιο βγαίνω και λέω την αλήθεια.”

Εγώ στο δημοτικό συμβούλιο δεν είμαι αγαπημένος με κανέναν αλλά ούτε και εχθρός. Γελάω με μερικά πράγματα, γιατί είδα μία βροχή σχολίων για τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά στο facebook ότι δεν τρέχει και δεν συγκαλεί τα συντονιστικά όργανα.

“Ωστόσο προβλέπεται ποιοι θα είναι σε αυτά, δεν είναι δυνατόν επειδή μερικοί φωνάζουν να τους καλέσει ο αντιπεριφερειάρχης, καθώς από πάνω έχει την περιφέρεια και το υπουργείο και γελάω με όσους του υποδεικνύουν τι θα κάνει καθώς αυτά τα προβλέπει ο νόμος.

Δεν μπορώ να μην γελάω με το μήνυμα που έστειλε ο κύριος Σολδάτος στον Υπουργό και του έλεγε ότι συμφωνεί η δημοτική του παράταξη  στο θέμα του ελέγχου της γέφυρας, υπογράφοντας ως τέως βουλευτής ενώ  είχε ένα εισαγωγικό κείμενο ότι ο δήμαρχος Λευκάδας επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου σας, δηλαδή έβγαζε τα απωθημένα του από τα των εκλογών με την ανακοίνωση την περιβόητη που έλεγε ότι αν εκλεγόταν δήμαρχος ο Χαράλαμπος Καλός δεν θα μιλάει με τα πρώτα κεφάλια αλλά με το κατώτερο προσωπικό.

Με ένα παντοδύναμο κόμμα που καλπάζει προς την εξουσία, με έναν ΣΥΡΙΖΑ πού κατέρρεε, χωρίς κομματική υποστήριξη ο κ. Καλός, Γληγόρης, Λιβιτσάνος όποιος και να πέρναγε στον δεύτερο γύρο θα τον κέρδιζε.

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.