Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Ο κύριος Γληγόρης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Λευκάδας και ο συνδυασμός Δίαυλος νικητής.”


Ο συνεργαζόμενος με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Γληγόρη Μάκης Μελάς, ήταν καλεσμένος στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο κάποιος πρέπει να ψηφίσει την δημοτική παράταξη “Δίαυλος” με υποψήφιο δήμαρχο τον κύριο Γλήγορη, απάντησε ότι οι λόγοι αυτοί έχουν αναλυθεί κατά καιρούς και από τις παρεμβάσεις του κυρίου Γληγόρη στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ιόνιαν σταρ, ενώ έχουν συζητηθεί και μεταξύ των ατόμων της λευκαδίτικης κοινωνίας.

“Ο κύριος Γληγόρης εμφανίζει κάτι καινούργιο που δεν έχει σχέση με το παρελθόν, μπορεί να μην έχει προέλθει από παρθενογένεση, ωστόσο οι προτάσεις του, σε συνδυασμό με όσα εμείς οι άλλοι που συνταχθήκαμε συμφωνήσαμε μετά από αυτές τις συζητήσεις για συνεργασία, εκτιμώντας ότι είναι η καλύτερη πρόταση για τη Λευκάδα, για αυτό και ο κύριος Γληγόρης, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός, από τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους, τον τωρινό Δήμαρχο, λέγοντας πως έχει έναν καλό σχεδιασμό, ένα πολύ καλό επιτελείο που εργάζεται, καλούς συνεργάτες και καταξιωμένα άτομα στην κοινωνία της Λευκάδας.”

Στο Μάκη Μελάς εκτίμησε ότι ο κύριος Γληγόρης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Λευκάδας και ο συνδυασμός Δίαυλος νικητής.

Στον ισχυρισμό του αντιδημάρχου Θανάση Περδικάρη που μέσα από τον Prisma 91,6, ανέφερε ότι  οι υποψήφιοι και οι δημοτικοί συνδυασμοί τους δεν έχουν ξεδιπλώσει πτυχές του προγράμματος τους, είπε ότι ο κύριος Περδικάρης έχει  πάθει Αλτσχάιμερ και γεροντική άνοια.

Προφανώς ο κύριος Δρακονταειδής δεν ξέρει πόσο είναι τα χωριά της Λευκάδας, καθώς αναφέρουν στο πρόγραμμα τους  ότι έκαναν 46 λαϊκές συνελεύσεις αλλά τα χωριά είναι πολύ περισσότερα, άρα σε κάποια δεν πήγαν καθόλου για να τις πραγματοποιήσουν.

“Αφού λοιπόν έχουν τόσο μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία ας κοιτάξουν να δουν τι έχουν συμβεί σε διάφορα χωριά που κάνουν τοπικούς συνδυασμούς, οι οποίοι κάνουν δηλώσεις άρνησης της οποίας στήριξης του συνδυασμού τους.

Ας μας πουν τι έχουν κάνει για τον πεζόδρομο της Βασιλικής και πόσο στοίχισε, γιατί σε αυτό το πολυτελές φυλλάδιο των εκατό σελίδων, που δεν ξέρει κανείς πόσο στοίχισε και ποιος το χρηματοδότησε, δεν αναφέρεται τίποτα.

Ο κύριος Δρακονταειδής και η παράταξη του πάντα μας εκπλήσσει με τα μεγάλα και πολυσέλιδα ιλουστρασιόν φυλλάδια του, δεν μας λέει τίποτα όμως για το Αγκυροβόλι του το εμφανίζει ως δικό του έργο, ρωτώντας να μάθει αν έχει γίνει κάποια μελέτη για τα συνοδά έργα και το που θα παρκάρουν οι συμπολίτες μας, καθώς έχει φρακάρει η μισή Βασιλική.

Ποιες είναι οι μελέτες που έχουν κάνει αυτοί οι κύριοι που έδειχναν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον;

Το φυλλάδιο λέει διάφορα πράγματα, όμως δεν αναφέρεται στην άμμο στο κάστρο, στο τουριστικό περίπτερο, οπότε πραγματικά δεν έχω τι να απαντήσω στον κύριο Περδικάρη ο οποίος επαναλαμβάνει τις ίδιες φανφάρες του δημάρχου. Ο κύριος Περδικάρης ωστόσο,  επειδή βλέπει την εκλογική ήττα είναι λίγο πιο μετριόφρων από τον τσαμπουκά του δημάρχου, καθώς για να χρησιμοποιήσω την λαϊκή έκφραση είναι με “τα αυτιά κατεβασμένα”.

Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι προτάσεις της παράταξης ΔΙΑΥΛΟΣ , απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι στο δημοτικό συμβούλιο ωστόσο έχουν ακουστεί μέσα από αυτό από τον κύριο Γληγόρη, καθώς και εγώ ο ίδιος τα τελευταία τέσσερα χρόνια τις έχω αναπτύξει μέσα από τις ραδιοφωνικές μου παρεμβάσεις, κάνοντας κριτική τόσο στη δημοτική αλλά και Περιφερειακή αρχή.

Για το θέμα του γηροκομείου που είναι η αναμενόμενη έντάξει που θα γινόταν Σε 20 και 40 μέρες; συμπλήρωσε.

“Τι έγινε η ράμπα με το ferry boat που χρηματοδοτήθηκε, στο εξωτερικό μέρος του αγκυροβολίου προς την Κεφαλονιά, γιατί το αγκυροβόλιο φέτος μένει κλειστό και μάλιστα η εταιρεία λέει ότι θα προσλάβει φύλακες και δεν αποδίδει τις ελεύθερες θέσεις μπροστά στα εστιατόρια προς τη μεριά του αγκυροβολίου από τη στιγμή που δεν λειτουργεί;

Η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει μία σειρά από μεγάλα προβλήματα που μάλλον δεν έχει καταλάβει, καθώς αυτοδιοικητικά ήταν συνηθισμένη να βρίσκεται στο περιθώριο με ένα ποσοστό 4,5%, ξαφνικά ενηλικιώθηκε, έγινε μία στραβή στη Λευκάδα που καταψηφίστηκε ο Σπύρος Μαργέλης, που θα έπρεπε πραγματικά αυτός να ήταν στο τιμόνι του δήμου αυτή την τετραετία, δεν θα πούμε όμως πραγματικά τι έγινε και βρέθηκαν συμπτωματικά.

Το παλιό τους πρόγραμμα βασίζεται σε υποθέσεις, το θέμα των σκουπιδιών το βρήκαν έτοιμο και ήθελε να παει τα σκουπίδια στην Καρυά, επαίρεται για τα έργα που έκανε στο δίκτυο ύδρευσης, ωστόσο τα χρήματα αυτά είναι από το σεισμό.

“Επειδή είμαι παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός μπορώ να πάσα στιγμή να “ξετινάξω” το φυλλάδιο της δημοτικής αρχής, δεν συμφέρει τον κύριο Δρακονταειδή να κάνει ούτε διάλογο όπως λέει.

Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και με τον επικεφαλής του ανεξάρτητου εξαρτημένου συνδυασμού κυρίου Σολδάτου, ο οποίος ενώ έχει ανακοινώσει πως κάθε εβδομάδα θα έδινε στη δημοσιότητα ένα κομμάτι του προγράμματος του, δεν εμφανίστηκε τίποτα από το πρόγραμμά του.

Δεν θέλουν να αναπτυχθεί ένας διάλογος και να υπάρχει αντίλογος σε αυτά που λένε και για αυτό δεν γίνεται τίποτα, απλώς κρύβονται και από τη στιγμή που κρύβονται λένε αυτά που θέλουν αυτοί.

Μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας πουν πού είναι οι φάκελοι για τα μεγάλα έργα που έχουν δημιουργήσει, τώρα κλαίνε για την υποθαλάσσια ζεύξη την οποία θέλουν να ξαναφτιάξουν, με τον Υπουργό Σπίρτζη, να κάνει λόγο σε δικούς μου ανθρώπους ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη με αυτούς που είναι στους κοινωνικούς φορείς και στο δήμο Λευκάδας καθώς δεν ξέρουν τι θέλουν.

Ο κύριος Γληγόρης αυτή τη στιγμή εργάζεται μέσα στην κοινωνία, έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα όπως τα έχουμε διαμορφώσει και μπορούμε να τα αιτιολογήσουν ανά πάσα στιγμή και ότι ώρα θέλουν να κάνουμε δημόσιο ντιμπέιτ.”

Απαντώντας και στον ισχυρισμό που ακούγεται από τους πολιτικούς αντιπάλους ότι δεν είναι το νέο και το φρέσκο στο συνδυασμό του κυρίου Γλήγορη, απάντησε ότι οι περισσότεροι -τους οποίους και μνημόνευσε-είναι νέοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν τρεις είναι έμπειροι εγώ που προέρχομαι τόσα χρόνια από την αυτοδιοίκηση, ο κύριος Γρηγόρης ο οποίος έχει αφήσει μία ιστορία Σφακιώτες και  η κυρία Σεβαστή Ρεκατσίνα.

“Μας έχει κατηγορήσει ποτέ κανείς για τίποτα; Εγώ τους κατηγορώ για τόσα πράγματα, ζητάω να μας πουν για τη χρηματοδότηση στο αγκυροβόλιο της Βασιλικής που θέλουμε όλοι το δρόμο, αλλά με νόμιμες διαδικασίες και να μας πουν πόσο πήγε.

Να μας πουν για τις απευθείας αναθέσεις που δεν απαντούν πως έχουν κάνει που τους κατηγορούσαν, καθώς και τι μας προσέφεραν τα ταξίδια στην Ιαπωνία, να μας πουν τι έγιναν με όλες αυτές τις διαχειρίσεις.

Να βρουν κάποιο άλλο επιχείρημα να μας πούνε, να μας απαντήσουν για τα σκουπίδια που αν αυτή τη στιγμή ξεσπάσει κάποια φωτιά και γίνει κάποια στραβή η Λευκάδα θα πνιγεί από το τοξικό νέφος, να μας πουν τι έχουν κάνει για τα λύματα, που δεν έβαλαν σχεδόν ούτε ένα μέτρο σωλήνα, να μας πουν τι έχουν κάνει για τους κοινόχρηστους χώρους που δεν έφτιαξαν ούτε ένα πάρκινγκ πουθενά.

Αν η δημοτική αρχή είχε καλύτερη συνεργασία με την περιφέρεια και αν ζητούσε ο κύριος Δρακονταειδής την βοήθεια του κυρίου Χαλίκια θα είχαν γίνει ακόμα περισσότερα, καθώς υπάρχουν δέκα εκατομμύρια από το σεισμό που κάθονται. Εγκλημάτησαν απέναντι στη Λευκάδα, καθώς τα δύο πρώτα χρόνια μετά το σεισμό που η Λευκάδα είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούσαν να κάνουν ότι θέλουν.

Αυτοί κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο και καλά κάνουν για να πάρουν κάποιο ψιχουλάκι.

Επίσης έχουν ξεσηκώσει όλους τους επαγγελματίες απέναντί τους, στην Ανατολική πλευρά της Λευκάδας, στα Σύβοτα, καθώς ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Καλά έκαναν και έβγαλαν τα πλαστικά από τη Βασιλική, αλλά γιατί αλλού έδωσαν παρατάσεις  μέχρι το Σεπτέμβριο; Είναι ψεύτες και ανειλικρινείς καθώς συμπτωματικά βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Κουνιάκη ότι και η παράταξη του Διαύλου ξεκίνησε και έκανε την έκπληξη με μικρό ποσοστό, ο Μάκης Μελάς απάντησε ότι δεν βρίσκεται στην παράταξη του Διαύλου, αλλά είναι συνεργαζόμενος ενός εκλογικού συνδυασμού, καθώς ‘όπως ανέφερε  είχαμε δική μας δημοτική παράταξη και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με το Δίαυλο αφού απέτυχαν όλες οι συζητήσεις που κάναμε για να κατεβούμε πολύ περισσότεροι, και με την ” κοινωνία πολιτών” και με την παράταξη “σύγχρονη Λευκάδα.”

Στο θέμα των πάρκινγκ και την γνωστή θέση της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια να διεκδικήσει περισσότερους χώρους μέσο διεκδίκησης από το δημόσιο, ο κύριος Μελάς απάντησε ότι είδαμε πως διεκδικούν τους δημοτικούς δημόσιους χώρους, οταν ένας χώρος στο Πόρτο Κατσίκι την περίοδο που ήμασταν εμείς στη δημοτική αρχή ήταν ελεύθερο πάρκινγκ, από εκεί περνούν 110.000 κοροϊδεύοντας τους Αθανίτες ότι φτιάχνουν τις βάσεις για τις καντίνες κάτι που συνέβη μόνο μία φορά με κόστος 10.000, τα υπόλοιπα έπρεπε να τα ρίχνουν ανταποδοτικά στο Αθάνι και να φτιάχνουν πάρκινγκ που δεν μπορεί να παρκάρει ο κόσμος.

Για όλα αυτά κάποιος θα βρει απαντήσεις αν πάρει και διαβάσει το πρόγραμμα της παράταξης Δίαυλος, όμως πρέπει και οι ίδιοι να μας πουν τι έκαναν για την δημοτική περιουσία που τόσο την υπερασπίστηκαν, καθώς στο Γιαλό ένας πρώην δικός τους, ο οποίος ήταν και ο πρωταγωνιστής όλων των επεισοδίων στο Πόρτο Κατσίκι δυσφημίζοντας την περιοχή, έχει κάνει προσπάθεια να καταπατήσει 17 στρέμματα και δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση εναντίον του, εκτός από αυτό όταν κάποια στιγμή πήγαν να διεκδικήσουν 4 κομμάτια στο Αθάνι με 4 δικηγόρους, πήγαν τόσο πρόχειρα και το δικαστήριο τους πέταξε έξω, καθώς το χαρτί που τους έδωσαν από το δήμο για να πάνε οι δικηγόροι στο δικαστήριο δεν ήταν σωστό, ενώ παράλληλα έκαναν εκπρόθεσμα την έφεση.

Πρέπει να φύγουν, αυτοδιοικητικά πρέπει να κρυφτούν.

Εμείς έχουμε περάσει από τις αυτοδιοικητικές καρέκλες, έχουμε αφήσει έργο πίσω μας, εγώ γυρίζω και βλέπω τα μηχανήματα που γράφουν “Δήμος απολλωνίων” και είχαμε πάρει το 2006, δεν ντρέπονται αυτοί που δεν πήραν τίποτα, που δεν έφτιαξαν μία μελέτη, που μας έχουν αφήσει σε μαύρα χάλια και ζητούν από τον κόσμο να τους ψηφίσει;

Ο κύριος Μελάς με σιγουριά ανέφερε ότι η παράταξη Δίαυλος θα είναι πρώτη με δεύτερη την πρώτη Κυριακή και την δεύτερη Κυριακή πρώτη.

About Ομάδα Σύνταξης 27925 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.