Μάκης Μελάς στον Prisma 91.6: “Με βάση το 10 βαθμολογώ με 2 την δημοτική αρχή και αυτό για το θέμα των απορριμμάτων.”


Την επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την δημοτική και Περιφερειακή αρχή.

“Έχει κλείσει ένας χρόνος συνεργασίας μεταξύ των συνδυασμών του κυρίου Δημάρχου και του κυρίου Σολδάτου, γιατί ο  συνδυασμός του κυρίου Λιβιτσάνου έχει απορροφηθεί πλήρως από τον συνδυασμό του κυρίου Καλού.

Νομίζω πως ήταν μία ποσοτική συνεργασία και δεν ήταν ποιοτική, καθώς θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη και η κατανομή των αξιωμάτων και η παρουσία τους στα δημοτικά συμβούλια. Η χρονιά είναι παράξενη γιατί προήλθε όλο αυτό το σχήμα από την απλή αναλογική. Νομίζω ότι κάνουν λάθος όσοι βλέπουν τη συνεργασία μεταξύ κυρίου Καλού, Σολδάτου και Λιβιτσάνου, καθώς αν την δούμε σε πολιτικό βάθος στην πραγματικότητα είναι ένας συνασπισμός της δεξιάς που έχει 11 συμβούλους, του κέντρου που ανήκει ο κύριος Καλός και όπως εμφανιζόταν ο κύριος Λιβιτσάνος ενός τμήματος της Κεντροαριστεράς.

Αυτή η πολυσυλλεκτικότητα και ευρύτητα,  αυτό το πρωτόγνωρο πολιτικού εγχειρήματος όπως προέκυψε δεν είχε ξανασυμβεί στη Λευκάδα και πέρα από την απομάκρυνση των δεμάτων στο οποίο σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος και ο κύριος Γραφάκος και ο κύριος βουλευτής δεν έχουν να επιδείξουν πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Ο κύριος Σολδάτος που μίλησε για θετικό πρόσημο στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Prisma 91,6 διεκδικεί και αυτός να αποκομίσει θετικές εικόνες για τη δική του συμμετοχή. Εάν με βάζατε να βαθμολογήσω από το 1 μέχρι το 10 εγώ μόνο για την προσπάθειά στα σκουπίδια θα έβαζα 2, από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θέματα δεν παρουσίασαν καμία πρόοδο, ούτε το νερό και ευτυχώς φέτος που δεν είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες.

Εγώ δεν έχω απαίτηση από τον κύριο Λιβιτσάνο να λύσει ένα χρόνο ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, ούτε μπορώ να κάτσω να περιμένω να λυθούν τα προβλήματα μετά από μελέτες και μετά από χρόνια.

Για παράδειγμα όταν γίνεται μία βλάβη σε μερικά χωριά κλείνουν την κεντρική βάνα, το ίδιο και στην πόλη και αφήνουν τα χωριά και μεγάλα τμήματα της πόλης χωρίς νερό, ενώ από χρόνια θα έπρεπε να έχει διαχωριστεί το δίκτυο σε μικρότερα τμήματα και να κλείνουν οι βάνες εκεί που είναι το πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν να παραλύουν τα εστιατόρια, να μην μπορείς να πας σε μία τουαλέτα, να κάνεις μπάνιο επειδή σε ένα μέρος έσπασε ο σωλήνας του νερού και εμείς κλείνουμε την κεντρική βάνα. Στα περισσότερα χωριά υπάρχουν επιμέρους βάνες που απομονώνουν τμήματα και αυτό το φέρνω παράδειγμα.

Το ίδιο μπάχαλο επικράτησε και στους κοινόχρηστους χώρους και  στην αποκομιδή των σκουπιδιών , καθώς το τοπικό συμβούλιο της πόλης διαμαρτυρήθηκε ότι η πόλη δεν είναι στην εικόνα που θα έπρεπε να είναι.

Επίσης πρέπει να πω ότι ορισμένοι από τους αξιωματούχους πρέπει να πάρουν μηδέν και να αλλάξουν.

Το ίδιο ισχύει και για τον γενικό γραμματέα κύριο Σολδάτο τον οποίο έφερε με βαρύ βιογραφικό και δεν έχει προσφέρει τίποτα. Με τα 45.000 ευρώ που μας στοιχίζει το χρόνο θα μπορούσαμε να πάρουμε μία εργολαβία να καθαρίσουμε την πόλη.

Ένα χρόνο η δημοτική αρχή  λειτουργεί δοκιμαστικά, μπορεί να αποκόμισαν εμπειρίες και εντυπώσεις μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ορίσουν δυο νέους συνεργάτες γιατί τους έχουν ανάγκη.

Το σχήμα που έχει ο δήμαρχος Λευκάδας δεν περπατάει, με τον κύριο Bικέντιο στα ορεινά και τη νότιο Λευκάδα, τον κύριο Λιβιτσάνο στο Νυδρί, τον κύριο Τυπάλδο με  τις αρμοδιότητές του και τον κύριο Τσιρογιάννη στην αστυνομία, ας το δουν και να το διορθώσουν δεν μπορώ να πω τίποτα για τον κύριο Λήγδα γιατί με συνδέει συγγένεια.”

Στην επισήμανση ότι η παράταξη του κυρίου Δρακονταειδή ισχυρίζεται ότι άφησαν την ύδρευση σε πολύ καλή κατάσταση, είπε πως  αν είχε συμβεί αυτό το νέο δίκτυο που έχει γίνει από τα Χορτάτα-Δρυμώνα και φτάνει μέχρι Αθάνι  δεν θα προσπαθούσαν με χημικά να το ξεβουλώσουν που έγινε σχεδόν επιφανειακά γιατί δεν έβαλαν τον μεγάλο σωλήνα άλλα δύο 125 και αυτές είναι μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας που εγώ έχω πει τα χειρότερα.

Τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου όσο και της περιφέρειας είναι τροχοπέδη για τη Λευκάδα και πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που είναι αιρετοί και ας το στείλουν σε κάποιο άλλο τομέα.

Στην ύδρευση  μόνο οι συνεπείς πληρώνουν,  όπως και στα τετραγωνικά με τον Υπουργό κύριο Θεοδωρικάκο να λέει ότι όποιος έκλεβε έκλεβε και να παροτρύνει τους συμπολίτες μας να τα δηλώσουν, ωστόσο οι υπόλοιποι που πλήρωναν πριν ήταν οι χαζοί της παρέας.

Θα δούμε λοιπόν ποιοι θα δηλώσουν και εγώ θα πάρω το Δήμαρχο και τους επικεφαλής να τους δείξω 100 ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί ολότελα.

Αν δεν τα ξέρουν δικαιολογούνται αν τα ξέρουν τα καλύπτουν. Ο κύριος Λιβιτσάνος ήταν σύμβουλος στο Επιμελητήριο και εγώ κατέθεσα τα χαρτιά ότι το Επιμελητήριο κορόιδευε το δήμο με τα μισά τετραγωνικά και τώρα ο κ. Λιβιτσάνος είναι στο δήμο και  υποτίθεται θα εισπράξει από το Επιμελητήριο τα σωστά τετραγωνικά αλλά τα παλιά τα έχουμε χάσει και πληρώνουν μόνο οι συνεπείς.

Επίσης έχουμε θέσει κάποια ερωτήματα και δεν έχουμε πάρει ποτέ απαντήσεις για τον παραλιακό της Βασιλικής, για το έργο Πόντι-Νηρά που εκεί έγινε χορός εκατομμυρίων και με την ανοχή της διεύθυνσης δασών γιατί ο δρόμος δεν είχε περάσει στο δήμο και έγινε ένα έργο που δεν έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί.

Πραγματικά μόνο σε αυλή θαυμάτων θα μπορούσαν να συμβούν όσα συμβαίνουν στη Λευκάδα. Για παράδειγμα το πρατήριο που βρίσκεται μέσα στη Μαρίνα πρόσφατα έβγαλε άδεια λειτουργίας και περιμένουμε να δούμε από το σύστημα εισροών εκροών πού έχει φτάσει αυτή η ιστορία και που ήταν παλιότερα, καθώς πρέπει να μιλάμε με στοιχεία.

Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς ο κύριος Ορφανουδάκης ο Αντιπεριφερειάρχης βγήκε στον Prisma 91,6 και έκανε λόγο για έργα ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, πρέπει όμως να μας πουν ποιά είναι αυτά τα έργα και που υλοποιήθηκαν, γιατί τα έργα έρχονται από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή.

Να σας πω ότι η κυρία Βικάτου που ήθελε να εντάξει έργα έφτιαξε όλες τις μελέτες των μνημείων που ανακατεύονται οι αιρετοί και πηγαίνουν και βγάζουν φωτογραφίες  ‘όπως ο σύμβουλος του κυρίου Κτενά και δεν γνωρίζουν τι φωτογραφίζουν, γιατί ενώ ο βουλευτής Λευκάδας είχε πείσει με δική του προσπάθεια την κυρία Βραζάκου που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Πολιτισμού σε δεσπόζουσα θέση και ενέταξε το έργο του Αγίου Χαραλάμπους στο Κατωχώρι, αυτοί διεκδικούν το έργο και φωτογραφήθηκαν μπροστά στην Αγία Αικατερίνη, σκεφτείτε τι κατάντια τους διακρίνει, αυτοί είναι οι κύριοι τίποτα είναι πάρα κάτω από το μηδέν.

Τα έργα του σεισμού ακόμα κάθονται, τα σχόλια της Βασιλικής που έκανε προεκλογική εκστρατεία η κυρία Κράτσα και ζητούσε να τους ψηφίσουν για να τα φτιάξουν, τα παιδιά είναι ακόμα στο δρόμο, γέφυρα που πήγε στον Πειραιά και γύρισε πίσω είναι απλήρωτος ο εργολάβος, όμως όσο η γέφυρα έλειπε κάποιοι συνεχίζουν να παίρνουν υπερωρίες και δεν ντρέπονται όσο της υπογράφουν.

Έχω καταγγείλει ότι το εργαστήριο δομικών υλικών δεν λειτουργεί και υπάρχει η προϊσταμένη και παίρνει υπερωρίες, το ίδιο και οι μηχανικοί της γέφυρας η οποία είχε πάει να επισκευαστεί.

Βέβαια ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης δεν μου έχει απαντήσει για μία αίτηση που του έχω κατάθεση έχει γίνει παλαιότερα με την εγγυητική επιστολή του διαγωνισμού της πλωτής γέφυρας, τι έγινε με την διαφορά της έκπτωσης και θα καταφύγω στο συνήγορο του πολίτη και στη συνέχεια στον εισαγγελέα και όσοι ευθύνονται θα κάτσουν στο εδώλιο.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά υπάρχουν και κάποιοι τεθλιμμένοι οπαδοί του κυρίου Δρακονταειδή που ισχυρίζονται ότι θα τα έκανε καλύτερα, ωστόσο είχε χρονικό περιθώριο 5 χρόνια, αυτό που χάσαμε από τον κύριο Δρακονταειδή είναι οι μονόλογοι του ώρες ατελείωτες στο δημοτικό συμβούλιο μιλώντας σαν τον Φιντέλ Κάστρο.

Η παράταξη του κυρίου Δρακονταειδή λέει ότι εμείς θα παρεμβαίνουμε και θα απαντάμε, όμως δεν τους ρωτάει κανείς για να απαντάνε.”

Για την ειδική συνεδρίαση για το θέμα της υδροδότησης, είπε ότι δεν ακούσαμε καμία επιστημονική τοποθέτηση για την αντιμετώπιση του θέματος, αλλά κριτική για το τι έκανε ο καθένας και τι θα έκανε ο άλλος και τι έπρεπε να κάνει κάποιος άλλος πριν από 40 χρόνια.

Από τους ειδικούς δεν μίλησε κανείς, θα έπρεπε να μιλήσει αυτός που συνέταξε τη μελέτη και δεν χρειάζεται εμένα να τον υπερασπιστώ αυτός έκανε τη δουλειά του.

Δεν λέω ότι δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις που δεν έχουν ακουστεί και κάποιες καλές απόψεις όμως από τη συζήτηση δεν βγάλαμε ουσία.

Τον κόσμο τον ενδιαφέρει να έχει νερό στο σπίτι του και φέτος είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα και μάλιστα οι Τσουκαλάδες αν δεν πάει κάποιος μελετητής να μελετήσει μπορεί να μην έρθουν και του χρόνου νερό, καθώς πρέπει να πάει κάποιος που ασχολείται με υδραυλικά έργα, πιθανότατα να χρειάζεται νέο δίκτυο, όμως οι συμπολίτες μας θέλουν νερό.

Για το σχέδιο πόλης του Νυδρίου ανεξάρτητα με τις τοποθετήσεις και με το ποιος κέρδισε ή έχασε ήταν στα θετικά σημεία της Δημοτικής Αρχής και του δημοτικού συμβουλίου ότι κατατέθηκε πρόταση να μπει σε αυτό το καινούργιο πρόγραμμα που ξεκινάει για την πολεοδομική ανασυγκρότηση της χώρας η οποία είναι μοχλός για την ανάπτυξη. Αυτό είναι ένα σωστό βήμα και πρέπει να το πούμε, όταν όμως κάτι δεν είναι σωστό δεν μπορώ να το λέω και να με ακούνε και να λένε τι χαζομάρες λέω.

Το σχέδιο του Νυδριού έχει χρόνια που σέρνεται, κάποιοι έπαιρναν και κάποια πεντοχίλιαρα από τον κόσμο υποσχόμενοι πώς θα τους έβαζαν τα χωράφια πού βρίσκονται στην Δυτική πλευρά του περιφερειακού δρόμου, όλα αυτά είναι γνωστά και τα καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Το γεγονός ότι δεν πέρασε έχει να κάνει με το ότι η πλειοψηφία δεν συμφωνούσε με την πρόταση της δημοτικής αρχής. Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα πάμε με εισφορές σε γη ή σε χρήμα είμαι αναλογισμούς και το πρόβλημα είναι ότι κάποιος που έχει αγοράσει ένα περιβόλι στο Νυδρί και όλα τα χρόνια πλήρωσε η πρώτη και η δεύτερη γενιά φόρο κληρονομιάς και ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει και τόσα εκατομμύρια.

Δηλαδή τι πρέπει να κάνει κάποιος να πουλήσει το σπίτι του για να μπορέσει να πληρώσει τις πλατείες και τους δρόμους που πρέπει να γίνουν; Ήταν σωστές οι τοποθετήσεις των κατοίκων του Μεγάλου Αυλακίου και του Νυδρίου σε αυτή την κατεύθυνση.”

Αναφορικά με το γηροκομείο Λευκάδας, ο κύριος Μελάς είπε ότι η πρώτη κίνηση που γίνεται όταν κάποιος βγάζει μία οικοδομική άδεια είναι να πάρει ένα τοπογραφικό και το σχέδιο πόλης και κοιτάζει αν υπάρχουν κάποια ρυμοτομούμενα κτίσματα, αυτός που το πήρε πριν βγάλει την άδεια για να μπει στο φάκελο δεν το κοίταξε;

Αυτό ήταν ένα προεκλογικό πυροτέχνημα του κυρίου Γαλιατσάτου, χωρίς τίποτα να έχει ελεγχθεί και να εγκριθεί ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας έβαλε μία εξήγηση δική του τα έβαλαν μέσα στο φάκελο για να  ενταχθεί  το έργο και αποδεικνύεται από τις υπογραφές που έχουν μπει ποιες αναθεωρήσεις έχουν γίνει τρεις μελέτες.

Τώρα λοιπόν είναι μπροστά στην δικαστική απόφαση ώστε να ακυρωθεί το έγγραφο της Πολεοδομίας γιατί ρυμοτόμηση, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα χρόνο πρέπει να βγει στο φύλλο της Εφημερίδας της κυβερνήσεως, να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο την αλλαγή.

Αφού υπάρχουν επιβαρύνσεις πώς θα τροποποιηθεί το σχέδιο πόλης το οποίο είναι σε ΦΕΚ;

Εγώ περισσότερο καταλογίζω ευθύνες στις τεχνικές υπηρεσίες και όχι στους ανθρώπους του γηροκομείου και αυτό το έχω πει κάτι επανάληψη, δεν είμαστε εναντίον του έργου απλά σας λέω ότι ήταν μία προεκλογική φούσκα του κυρίου Γαλιατσάτου η οποία συνεχίζεται από την κυρία Κράτσα.

Επίσης πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει με την πίστωση του κτιρίου της Φιλαρμονικής που είχε βγει επί διοίκησης κυρίου Χαλικιά, η οποία έβγαλε πρόσφατα ανακοίνωση πως πρέπει να βοηθηθεί, επίσης πίσω στην παραλία βρίσκεται ένα κτίριο της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης το οποίο και ξεκίνησε ο κύριος Χαλκιάς να το κάνει μουσείο μοτοσυκλέτας, γνωρίζουν από την Περιφερειακή διοίκηση Πού πέφτει αυτό;

Έχουν βρει την πρόταση αν υπάρχει; εγώ δεν υποστηρίζω τον κύριο Χαλικιά, καθώς δεν ήταν ένας πετυχημένος Αντιπεριφερειάρχης σύμφωνα με τα στοιχεία απορρόφησης των χρημάτων του σεισμού, όμως πρέπει να πω ότι η περιφέρεια είναι σε χειρότερη κατάσταση από το δήμο.”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Μελάς αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της συνάντησης το καλοκαίρι στην ταβέρνα Σέσουλα στο Δράγανο παρουσία του βουλευτή Λευκάδας κυρίου Καββαδά, του δημάρχου Χαράλαμπου Καλού και τον κύριο βεργίνη στέλεχος Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε η συνάντηση αυτή ήταν συμπτωματική γιατί τόσο κύριος Καββαδάς όσο και ο κ. Καλός είχαν πάει στο Κομηλιό για μία εκδήλωση.

Εγώ συνάντησα τον κύριο Καββαδά όταν είχε έρθει στο Δράγανο, καθώς είχα μία πληροφορία ότι θα έρθει ο κύριος Βεργίνης σε σχέση με τα εσωκομματικά  της Νέας  Δημοκρατίας. Ο κύριος Καλός στη συνέχεια ήρθε επειδή συνδέεται με μία φιλία με τον κύριο Βεργίνη συμπτωματικά να καθίσει να φάει στην ταβέρνα του Βαγγέλη Κατωπόδη.

Υπήρχε μία ψυχρότητα μεταξύ του κ. βουλευτή και Καλού και έχει να κάνει με κάποιες χρηματοδοτήσεις του δήμου και ποιος τρέχει περισσότερο.

Εκεί βρήκα την ευκαιρία που ήταν όλοι μαζεμένοι έχοντας ζήσει ως αυτοδιοικητικός βουλευτές από τα χρόνια του κυρίου Παναγιώτη Καββαδά, στη συνέχεια από τον κύριο Κτενά, Λάζαρη, Γεράσιμο Αραβανή, Πάλμο, Βλασσόπουλο, Βεργίνη, Σολδάτο και Μαργέλη, όλους αυτούς τους έχω ζήσει και ποτέ δεν ασχολήθηκα όταν ήμουν σε διάφορες θέσεις ποιος θα φέρει τα λεφτά, εγώ ήθελα να έρχονται, έφτιαχνα τις μελέτες που έπρεπε να κάνω και τα χαρτιά που έπρεπε να στείλω και σας λέω ότι αυτό που είπα ενώπιον των υπολοίπων είναι πως η Νέα Δημοκρατία που δίνει τα χρήματα μέσω των υπουργών θα πάρει το ποσοστό που της αναλογεί ως κυβέρνηση που χρηματοδοτεί ένα έργο σε ένα μικρό τόπο.

Ο κύριος βουλευτής εκλεγμένος δεύτερη φορά σε μονοεδρική έδρα στο Κυβερνών κόμμα θα πάρει και αυτός την ανάλογη προβολή που του αναλογεί, ότι βοήθησε μαζί με τον κύριο δήμαρχο επάνω στο υπουργείο και ο κύριος δήμαρχος θα πάρει και αυτός το δικό του μερίδιο της όλης προσπάθειας, γιατί δεν γίνεται προσπάθεια ατομική. Αυτές οι προσπάθειες θέλουν περισσότερους ανθρώπους και πίεση, δηλαδή συλλογικότητα.

Εγώ εκεί είπα ότι αν ο βουλευτής μου ζητούσε πέντε μελέτες ως Δήμαρχο, θα του έδινα 10 και θα ζητούσα χρήματα και για αυτές.

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

10 Comments

 1. Φίλε Μελά μην βιάζεσαι να βαθμολόγησης την δημοτική αρχή είναι νωρίς ακόμα .Φαντάσου η προηγούμενη ήταν πέντε χρόνια που η δίψα τους εναντίον των καταστημάτων (τραπεζοκαθισματα σε κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο)πέρασαν τα πέντε χρόνια χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.Φυσικα ο κόσμος τους κατέταξε στις εκλογές στα χαμηλά ποσοστά.Για αυτό φίλε Μελά μην κρίνεις από τώρα έχεις καιρό μέχρι τις επόμενες εκλογες

 2. Η κάθε Δημοτική αρχή κρίνεται καθημερινά. Η δίκη μου η κριτική έγινε για το πρώτο χρόνο της στο Δήμο. Μακάρι να πάει καλύτερα στα επόμενα χρόνια και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα.Μην κοιτάζεις μόνο τη πλευρά των καταστηματαρχών και τα τραπεζοκαθίσματα ,αλά κοίταξε συνολικά το τόπο και τους ανθρώπους του. Και μην ξεχνάς και οι δικές μου προσπάθειες δίπλα στις προσπάθειες τόσων άλλων οδήγησαν την παράταξη Δρακονταειδη στη Τρίτη θέση. Μακάρι η σημερινή Δημοτική αρχή να πάει καλά ,δεν έχω προσωπικά κάτι εναντίον της γενικά τοποθετήθηκα , αλλά η γενική κριτική είναι περίπου ίδια με την δίκη μου. Για την Περιφέρεια και τους τοπικούς της είπα χειρότερα αλλά δεν βλέπω να σε νοιάζει. Με τα τραπεζοκαθίσματα που σε ενδιαφέρουν και μόνος δεν πας πουθενά. Καλό βράδυ.

 3. Κύριε Μελά έχεις κουράσει,μετά από το πέρασμα σού σε διάφορα πολιτικά σχήματα νομίζεις οτι θα πουλάς ακόμη το παραμύθι του φωτεινού παντογνώστη και ειδικού.Βασικα πιστεύω ότι πρέπει να κάτσεις στον Καφενέ του Δραγάνου και να αφήσει τους σταθερούς και υπεύθυνους πολίτες με έργο στα κοινά Να ασχοληθούν και μην μπερδεύεσαι αλλο με τα ΜΜΕ για να υπάρχεις λέγοντάς αερολογίες…κούρασες!

 4. Γράψε με όνομα και επίθετο , και ίσως αξιολογήσω θετικά την πρόταση σου για το καφενέ του Δραγανου.Εκτός κι αν το κάτι τις σε αναγκάζει ναχεις ρόλο υπερασπιστη των δημοτικών και της Αντιπεριφερειας στην ανικανότητα των πρώτων και στις κομπινεσ Των τελευταίων. Τα νερά η οι υπερωρίες σε χαλάσαμε; Σε όσα είπα να απαντήσεις με όνομα και επίθετο για να γίνεις συνομιλητής. Κουκούλα είχαν στη κατοχή οι συνεργάτες των Ναζί.Η σε χάλασε ο σχολιασμός για το Γηροκομείο;

  • Κ.Μελα νομίζεις ότι μόνο εσύ συνέβαλε να πάει η παράταξη του κ Δρακονταειδής στην τρίτη θέση κάνεις μεγάλο λάθος οι ίδιοι οι Λευκαδίτες τον απέρριψαν .Τώρα για την πρώην περιφερειακή αρχή εγώ σαν πολίτης δεν την ξεχωρίζω από την προηγούμενη Δημοτική αρχη ,ήταν ένα κάλπικο νόμισμα με δύο όμοιες όψεις.Φυσικα δεν ήταν μόνο η εμμονή της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τα τραπεζοκαθίσματα να περιοριστούν με ότι αποτέλεσμα υπήρχε ,αλλά ότι κατανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της θητεία της για αυτό το πρόβλημα ξεχνώντας τα υπόλοιπα πιο απαραίτητα προβλήματα του νομου

 5. Η Λευκάδα κακώς έμπλεξε στην Ιόνια περιφέρεια με τον Γαστουριότικο( Κερκυρα’ι’κό ) προσδιορισμό.
  Η Λευκάδα πρέπει να ζητήσει με ηλεκτρονική πλέον αίτηση-για να υπάρχει ηλεκτρονικό έγκυρο πρωτόκολο αποτύπωμα- να ζητήσει πρός το Υπουργείο Εσωτερικών την αποχωρησή της απ την περιφέρεια Ιονίων.Εδώ και τώρα το αίτημα, here and now.
  Ο κος Μάκης Μελάς αποτελεί έναν απ τους κοινωνικούς εκπροσώπους της Λευκάς. Και αυτό ίσως δεν αρέσει σε κάποιους από υμάς.

 6. Ονοματεπώνυμο ΠΟΤΕ,σε ένα σάπιο σύστημα που λύνει και δένει σε μυστικές τράπεζες το μέλλον μας αλλά και τον εύκολο πλουτισμό των ανίκανων και διαπλεκόμενων ντόπιων και άλλων μαφιόζων η ανωνυμία μας είναι μονόδρομος…

 7. Κύριε Γαζη σε παρακαλώ να διαβάζεις σωστά τι γράφω. Που διάβασες πως μόνο εγώ έδιωξα τον κ Δρακονταειδη. Έγραψα , δες το πιο πάνω ,και οι δικές μου προσπάθειες δίπλα στις προσπάθειες τόσων άλλων , οδήγησαν την παράταξη Δρακονταειδη στη Τρίτη θέση. Τώρα για την πρώην Περιφερειακή αρχή ότι είχα να πω το έχω πει στο Πρισμα .Με νεκρούς δεν έχω αντιπαράθεση , με τη νέα Περιφέρεια Αρχή έχω τώρα πλέον μέτωπο.Αυτοι ως τώρα είναι ένα μηδενικό και λειτουργούν με το σκεπτικό πως να ……τακτοποιηθούν οικονομικά….Αυτά και ….διάβαζε σωστά .Καλο απόγευμα.

 8. Φίλε Μελά ξέρεις ότι έχω εκπαιδευτεί στα οικονομικά θέματα και όχι στην συγγραφή ιστοριών είμαι ο Μπελαριας από το Νυδρί .Μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ αυτό που γράφεις για οικονομική τους τακτοποίηση και αλλά ότι είναι στο μηδέν .Δηλαδή οι προηγούμενοι ήταν πλούσιοι και είχαν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα.Φιλε Μελά(είμαστε και σειρά νομίζω) όλοι είμαστε και εμείς και αυτοί που ανέλαβαν εξουσία Έλληνες με την ίδια κουλτούρα.Ευχαριστω που απάντησες στο προηγούμενο σχολείο μου.

 9. Κύριε Γαζη το περιεχόμενο του σχολίου απάντησης είναι για μενα δυσνόητο. Επειδή δεν γραφω ιστοριες δεν θα γράψω εδώ λεπτομέρειες. Είναι στη διάθεση σου οποία ώρα θέλεις στοιχεία οικονομικών κομπινων κλπ Επαναλαμβάνω για τους σημερινους περιφερειακούς το αναγνώριση και χρήμα , και πως είναι η κυρία και οι κύριοι ΤΙΠΟΤΕ. Δικαίωμα μου είναι να διακινώ την άποψη μου. Καλό βράδυ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.