Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Η Βασιλική πλημμυρίζει και η περιφερειακή ενότητα κρατάει αδιάθετα ποσά για αντιπλημμυρικά έργα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων….


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς αναφορικά με τις πλημμύρες που βούλιαξαν τη νότια Λευκάδα και πιο συγκεκριμένα την Βασιλική.

Σχολιάζοντας την απόφαση να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η δημοτική ενότητα Απολλωνίων,  είπε ότι με την απόφαση αυτή θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης τα αιτήματα του δήμου και της περιφέρειας, καθώς ότι έχει σχέση με τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων το χειρίζεται η Περιφερειακή Ενότητα, ότι έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις των υπολοίπων τα διαχειρίζεται ο Δήμος Λευκάδας, μέσα από μία διαδικασία συμπλήρωσης εντύπων.

Ο κύριος Μελάς έκανε αναφορά στα ρέματα στη Βασιλική, αλλά και της χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν κυρίως στην περιφέρεια και μένουν ανενεργές.

“Είναι η πολλοστή φορά που η Βασιλική και η νότια Λευκάδα πλημμυρίζει, αυτό είχε συμβεί και επί δικής μου δημαρχίας το 2002 και επί κυρίου Λογοθέτη, Αραβανή, ωστόσο είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίζει μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η πρώτη ήταν το 2017, η δεύτερη το 2018 και η τρίτη τώρα. Μάλιστα μετά την πλημμύρα του 2018, υπήρξε και μία ενεργοποίηση υπαλλήλων της περιφέρειας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή και κατέγραψαν γραπτές απόψεις τις οποίες έστειλαν στον τότε περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά.

Είχε συνταχθεί και μία σχετική μελέτη που αναφερόταν στις περιπτώσεις Βασιλικής, γιατί είχε κι άλλες μέσα και η μελέτη αυτή κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2019 πριν την αποχώρηση τους, ως χαμένοι των εκλογών, δεν πήρε ωστόσο ποτέ το πράσινο φως να περάσει από οικονομική επιτροπή και να δημοπρατηθεί το έργο.

Απεναντίας με την καινούργια Περιφερειακή αρχή συντάχθηκε νέα μελέτη.

Πρέπει να σας πω όμως ότι ζημιές υπήρξαν εκτός από την Βασιλική και στον Πόρο, Βασιλική, Φτερνό, στον Κάμπο του Σύβρου, ο δρόμος του Γιαλού έπαθε κάποιες μικρές ζημιές, ωστόσο δεν έπαθε τίποτα ο δρόμος των Εγκρεμνών, γιατί εκεί ήταν σαν να μην έβρεξε μπροστά σε αυτό το οποίο έγινε.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης “Όλοι για την Λευκάδα” για την κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο, ανέφερε ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από την υπόθεση της νότιας Λευκάδας, γιατί έχει φοβερές ευθύνες και όποιος θέλει μπορεί να βγει να απαντήσει.

Όλοι γνωρίζουμε τι έχει συμβεί στο δημοτικό στάδιο, ότι έχει χρηματοδοτηθεί από χρήματα της περιφέρειας, για το τι έχει συμβεί με το γήπεδο των Τσουκαλάδων κτλ.

Σύμφωνα με τον Μάκη Μελά υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι που πλημμυρίζει η Βασιλική.

Ο πρώτος είναι η μη κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων κατά το παρελθόν με συν ευθύνη της περιφέρειας και του δήμου, και του δήμου Απολλωνίων παρελθοντικά, αλλά και εσύ συνέχεια του μεγάλου Δήμου.

Το δεύτερο είναι η κατασκευή του αυθαιρέτου παραλιακού μετώπου πού έγινε ως πεζόδρομος και το χτίσιμο που έγινε μπροστά στο δημαρχείο μια λιθιάς που φαίνεται στις φωτογραφίες γκρεμισμένη και αποκλειστικές ευθύνες έχει η δημοτική αρχή παλιότερα και η προηγούμενη δημοτική αρχή που έκανε όλο αυτό τον πεζόδρομο χωρίς καμία συγκεκριμένη μελέτη και χωρίς υδραυλικές μελέτες, και πήγαν βάσει υψομετρικών ενώ γνωρίζουν πως έπρεπε να πάνε βάση το ανάγλυφο του εδάφους.

Το τελευταίο είναι η αυθαίρετη και παράνομη παρέμβαση που έγινε από κάποιον ιδιώτη στις όχθες του Ρουπακιά, αφού έγινε το έργο της περιφέρειας και περιόρισε τις όχθες του χειμάρρου.

Ωστόσο οι ευθύνες της περιφέρειας είναι ακόμα μεγαλύτερες γιατί με το νόμο τον 4258-2014, η ευθύνη σε ότι έχει σχέση με  υδατορεύματα της ανήκει αποκλειστικά.

“Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας τα τελευταία δύο χρόνια παρόλο που είχε δεχτεί αιτήσεις από ανθρώπους οι οποίοι φώναζαν  ότι θα πλημμυρίσουν και θα καταστραφούν από το 2016, πήραν απάντηση 5 Δεκεμβρίου του 2019 από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, λέγοντας πως ύστερα από αυτοψία της υπηρεσίας και την διάβρωση του πρανού του χειμάρρου που  αναφερόντουσαν, δεν χρήζει άμεσης παρέμβασης.

Το αίτημά σας καταγράφεται και επιφυλασσόμαστε σε επόμενες χρηματοδοτήσεις και εφόσον δεν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες να επανέλθουμε.”

Τα δύο τελευταία χρόνια και μετά από την θεσμοθέτηση εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης, ειδικά μετά τα συμβάντα στον Ασπρόπυργο και τη Μάντρα για τις πλημμύρες, μπαίνουν υποχρεωτικά αντιπλημμυρικά έργα με ανάλογο ποσοστό από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας περίπου στις 14 Σεπτεμβρίου, κράτησε αδιάθετα ποσά για τα αντιπλημμυρικά έργα, και πρέπει αυτά να τα ακούν οι κάτοικοι της Βασιλικής, γιατί προχθές τους επισκέφτηκε ο κύριος αντιπεριφερειάρχης, όμως δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, ούτε συμμετείχε σε συσκέψεις. Τι φοβόταν την κατακραυγή του κόσμου;

Κρατάει λοιπόν αδιάθετα ποσά για αντιπλημμυρικά 750.000 ευρώ που δόθηκαν το 2018 για να χρησιμοποιηθούν το 2019. Αυτά είναι τα χρήματα που θριαμβολογεί στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, στο τέλος αφού παρηγόρησαν τους κατεστραμμένους, δίνοντάς τους κουράγιο ότι θα το ξεπεράσουμε και θα γίνουν καταγραφές, ωστόσο δεν μας λένε για ποια έργα θα πάνε αυτά τα χρήματα και πώς θα γίνονται όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Επίσης υπάρχουν άλλα 750.000 ευρώ για το 2019 προς 2020 και ευελπιστούμε ότι σύμφωνα με αυτή τη διάταξη που έχει εφαρμοστεί θα πάρουμε άλλα 750.000 ευρώ, αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για σημαντική χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα.

Από συζητήσεις που έχω κάνει με τους ντόπιους στον χείμαρρο του Ρουπακιά στην θέση “Ματσαγκάνι” που είναι μία γεώτρηση της Κοντάρενας, είχε καταρρεύσει το ανάχωμα και έγινε αυτή η πλημμύρα, την οποία επισκέφθηκαν χθες τόσο ο δήμαρχος Λευκάδας και ο κύριος βουλευτής.

Πρέπει να σας πω λοιπόν ότι πρέπει να γίνει οριοθέτηση όλων των κυριότερων υδατορεμάτων από την περιφέρεια όχι μόνο στη Βασιλική, με μελέτες και όχι με τεχνικές βοήθειες που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα γιατί η περιφέρεια έχει πλέον αρμοδιότητα.

Πρέπει να αποκατασταθεί το παραλιακό μέτωπο στη Βασιλική και να γίνουν οι απορροές των χειμάρρων όπως πρέπει. Να κατασκευαστεί το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρουπακιά σύμφωνα με παλιές μελέτες. Πηγαίνει ο κάθε πολίτης και κλαίγεται πως θα καταστραφεί η περιουσία του, του βάζουν 40m σε συνέχεια έρχεται το νερό και το παίρνει.

Αυτό που εκκρεμεί και δεν έχουν ανοίξει οι προσφορές, καθώς η οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας δεν έχει προβεί σε ανάδειξη εργολάβου, να κοιτάξει να άρει τη δημοπράτηση προκειμένου να ενταχθούν στη μελέτη όλες οι ανάγκες που προέκυψαν για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Απολλωνίων, γιατί η μελέτη που δημοπρατήθηκε κάνει λόγο για Νυδρί, Επίσκοπο, Λυγιά και Κατούνα, περιοχές που μπορούν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα στις επόμενες 750.000 Ευρώ.

Είχαμε τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά τα χρήματα από το 2018 στο 2019, περάσαμε στο 2019- 2020 και η Βασιλική πλημμύρισε γιατί τα χρήματα καθόταν.

Και ενώ έχουμε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις, κάθε τόσο συνεδριάζει το τεχνικό συμβούλιο της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας, όπως για παράδειγμα στις 31 Αυγούστου και αποφάσισε να προσλάβει ένα τεχνικό σύμβουλο για την αποκατάσταση των κτιρίων των κέντρων υγείας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Μα το κέντρο υγείας Βασιλικής ήδη γίνεται.

Επίσης τεχνική βοήθεια για την επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου “παράκαμψη Καλαμιτσίου.” νομίζω ότι μέχρι πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς μας έλεγε ότι είναι έτοιμος και πλέον χρειαζόμαστε 8.000 για να την επικαιροποιήσουμε. Τις απαλλοτριώσεις θα τις πληρώσουμε;

Τοπογραφική αποτύπωση του δρόμου Πόντε Γήρας ύψους 18.000 ευρώ. Μα ο Αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων μιλώντας στο ραδιόφωνο είπε ότι καταθέτει μελέτη ύψους 520 χιλιάδων ευρώ. Γιατί να πληρώσει η περιφέρεια την αποτύπωση και σε τι θα ωφελήσει, για ένα έργο που δεν ανήκει στην περιφέρεια αλλά στο δήμο Λευκάδας.

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά η ολιγωρία της περιφέρειας δεν δικαιολογείται καθώς αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους μηχανικούς που είχε ποτέ, καθώς στην όλη διαδικασία ο δήμος λειτουργεί επικουρικά ο οποίος καλώς ή κακώς έστειλε μηχανήματα, κάποιοι από τους ανθρώπους του ήταν στη Βασιλική, στη συνέχεια αύξησε το αίτημα για να εμφανιστούν και άλλα μηχανήματα για να σπάσουν το τοιχίο στην παραλία της Βασιλικής και έχει δεσμευθεί για αντιπλημμυρικό έργο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ πίσω από την αστυνομία και το σχολείο, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξουν μελέτες γιατί η έκταση της Βασιλικής είναι πολύ μεγάλη και είναι πάρα πολύ μεγάλος όγκος του νερού που δέχεται η περιοχή.

Πάντως απορώ με όλα αυτά που λέμε αν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δεν ακούει καλά, καθώς πραγματικά δεν έχει την απορία να μάθει αν ισχύουν τόσα από όσα λέμε;

Εμείς λέμε μία πραγματικότητα και ευτυχώς που μας ακούει ο κόσμος για να πληροφορηθεί ο κόσμος γιατί υπάρχει αδιαφάνεια καθώς επισημαίνουν ότι αυτοδιοικητικά διανύουμε την χειρότερη περίοδο.

Το σύστημα λειτουργεί πάντα όπως θέλουν οι επικεφαλής. Αυτός που έγραψε το 2018 το ενημερωτικό που σας ανέφερα πριν,  απομακρύνθηκε από την υπηρεσία γιατί δεν ήταν αρεστός και φτάσαμε σε ένα σημείο οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν τον εργολάβο της πλωτής  γέφυρας κατηγορώντας τον  ότι μου δίνει εμένα τα στοιχεία και βγαίνω και τα λέω στο ραδιόφωνο!!!

Εμείς τους λέμε ότι διαβάζουμε τα έγγραφα από τη Διαύγεια, μεταφέρω όλα όσα συζητούνται στα καφενεία και μπορεί να μην τα έχουν πάρει είδηση γιατί κοιμούνται στα χαμομήλια.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του επανέλαβε πως ο νόμος 4258 λέει στο άρθρο 7 στην παράγραφο 3 υπό παράγραφο 1 ότι κατ εξαίρεση έργα διευθέτησης αντιπλημμυρικής προστασίας υδατορεμάτων μπορούν να πραγματοποιούνται και από ιδιώτες με την επιφύλαξη του παρόντος νόμου διαδικασίας.

Με άλλα λόγια μήπως ο κόσμος θα πρέπει να ενδιαφερθεί, γιατί μου είπαν κάποιοι πως ζητήσαμε από την περιφέρεια να το φτιάξουμε μόνοι μας και μας το απαγόρευσαν. Όμως αν είναι σύμφωνα με το νόμο που το διάβασα και τα κάνουν όλα όπως πρέπει γιατί να μην μπορούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, από το να περιμένει την περιφέρεια;

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

8 Comments

 1. Κ Μελα έχετε δίκιο για τον λόγος σας στο πρίσμα.Οι κάτοικοι περιμένουν από εσάς και από εσένα αφού υπήρξες δήμαρχος έργα και όχι λόγια πολικαντικα και επιθεωρήσεις από κόμματα μετά το συμβάν και μετά λίγες μέρες να μπει και αυτές οι υποσχέσεις από τους πολιτικούς στο χρονοντουλαπο

 2. Κ Μελα έχετε δίκιο για τον λόγος σας στο πρίσμα.Οι κάτοικοι περιμένουν από εσάς και από εσένα αφού υπήρξες δήμαρχος έργα και όχι λόγια πολικαντικα και επιθεωρήσεις από κόμματα μετά το συμβάν και μετά λίγες μέρες να μπει και αυτές οι υποσχέσεις από τους πολιτικούς στο χρονοντουλαπο

 3. Η περιοχές που επλήγησαν στην Ελλάδα έχουν μεγάλες αποταμιεύσεις και εισοδήματα. Και αυτό είναι σύυνέπεια και προυπόθεση μαζί της άτακτης ανοικοδόμησης που δημιούργησε κσι τα προβλήματα.
  Χωρίς μεγάλα εισοδήματα δεν θα υπήρχε η πλατιά ανοικοδόμηση και η πλατιά ανοικοδόμηση συνιστά και φέρνει και μεγάλα εισοδήματα.
  Άρα μπορούν και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να αυτοχρηματοδοτήσουν την αποκατάσταση των ζημιών απ το ανεμοβρόχι Ιανός.
  Και αμ δεν θέλουν να αυτοχρηματοδοτήσουν είναι γιατί θέλουν να έχουν και μεγάλα εισοδήματα και υψηλές αποταμιεύσεις. Και αυτό θα επιτευχθεί αν χρηματοδοτηθούν οι επισκευές με χρήματα άλλωνν μέσω του κρατικού μηχανισμού.

  Βαριά τα εισοδήματα
  βαριές οι αποταμιεύσεις
  μεγάλες οι κατασκευές
  στις πληγείσες περιοχές.

  Να βάλουν το χέρι στο τσεπικό
  οι κάτοικοι εκεί
  να αποκαταστήσουν τις ζημιές
  στο πί και φί.

  Μιλάνε για πολύ χρήμα μώβ
  που κυκλοφορεί
  μέσα σε αυτές τις περιοχές
  σε κάθε στιγμή.

  Σηκώνονται απ το πρω’ί’
  το μώβ χρήμα χα’ι’δευουν
  αισθάνονται μια σιγουριά
  και άλλους πιλατεύουν.

  Τούβλα από μώβ χαρτονομίσματα
  στις τσέπες των φουσκώνουν
  και όλα τα βλέπουν εφικτά
  όλα τα κατορθώνουν
  και κατά την λα’ι’κή έκφραση
  όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν.

  Σπίτια με πολλά τετραγωνικά
  σε μεγάλα οικόπεδα χτίζουν
  με μεγάλα αυτοκίνητα Suv και αγροτικά
  τον τόπο αλωνίζουν.

  Σκάφη ταχύπλοα μεγάλα
  έχουν για την αναψυχή
  αν είναι σε παραθαλάσσια μέρη
  ή σε παραλία κοντινή.

  Και τρεχαντήρια από έβενο
  χτίζουν σε ακριβά καρνάγια
  τα οποία ελιμενίζουν
  σε vips executive μουράγια.

  Πόμολα και κλειδαριές
  και χειροποίητες φρεμενέλες
  όλα είναι από χρυσό
  μέχρι και οι κόπτσες και καμπζέλες.

  Για τούτο να αναλάβουν
  την αποκατάσταση οι ίδιοι των ζημιών
  να διαθέσουν το μώβ χρήμα
  για τα έργα αναφανδόν.

 4. Κυριε Γαζη δεν εχω παρα μονον την απλη ιδιοτητα του Δημοτικου Συμβουλου και ειμαι στη μειοψηφια…Μονον να ομιλω μπορω ετσι η αλλιως , κι ευχαριστω τον κ. Κουνιακη για την δυνατοτητα αυτη

 5. Πρέπει να αντιδράσετε οι Βασιλικιωτες ανεξάρτητου ιδιότητας να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα σήμερα γιατί ποιος ξέρει τι θα γίνει αύριο και για να μην θρηνήσουμε ακόμη και θυματα

 6. Μιλάει πολύ ο Μελάς άσχετα αν λέει και σωστά. Χάνει το δίκιο του. Άσε που πες πες θυμούνται ότι δεν υπήρξε δα και άγγελος κυρίου ως δήμαρχος

  • Με όνομα και επίθετο γράψε να σ έχω υπ όψη όταν θάμαι στη κόλαση για όσα έκανα σαν δήμαρχος . Θα βάλω μέσον όσο μπορώ μεγαλύτερο να μην ερθεις εκεί αλλά να μείνεις στο δικό σου παράδεισο. Αν από ντροπή δεν γράφεις όνομα και επίθετο στείλτε με sms. στο 6977084166

 7. Χρόνια ανοικοδομητικό Ελντοράντο με τουριστική στόχευση και προοπτική, να εισπράξουμε το καλοκαίρι και τις άλλες εποχές ερημιά και μη ενδιαφέρον για να αυτοπροστατεύσει καθένα σε συνεργασία με τον γείτονα τον τόπο που ζεί και δραστηριοποιείται, καμμία μελέτη χωροτακτότητας και μόνο η οικοδομική άδεια με βάση την αρτιότητα για δόμηση και αυτή παραβιασμένη αν απαιτηθεί για την ελλείπουσα αρτιότητα,.. μπορεί να μην έφτανε ο κάθε τόπος σε πρόβλημα πλημυρών και μεγάθυνσης των όσων προκύπτουν απ τα φυσικά φαινόμενα ???
  Όλη η Ελλάδα έτσι είναι. Και αν τις μέρες του Πάσχα ακόμα – όχι μόνο τον χειμώνα- κάνει κάποιος μια βόλτα σε αυτές τις περιοχές όλα είναι κλεισμένα με ελάχιστοτυς ανθρώπους, μια και τα σημεία αυτά είναι μόνο για την καλοκαιρινή είσπραξη και μια εγκατάλειψη για 9-10 μήνες το χρόνο. Και ξυπνάνε οι όσοι δραστηριοποιούνται απ τον Απρίλη Μάη πώς θα καθαρίσουν επιφανειακά τον περίγυρο ή θα ανοίξουν τα οικοδομήματα απ την εννιάμηνη εγκατάλειψη παρφουμάροντας επιφανειακά τις κατασκευές.
  Τέλη Απριλίου και σε ονομαστό παραθεριστικό σημείο της Νήσου, μόλις που βρέθηκε ένας καταστηματάρχης ταβέρνας , να σερβίρει ένα ούζο λέγοντας και πρός τιμήν του ότι : δεν ανοίξαμε ακόμα και έτρεξε ο άνθρωπος να φκιάξει μεζέ για το ούζο αγοράζοντας από μπακάλικο εκείνη την ώρα , και αυτό τον τιμά και για την ειλικρινιά του και πράγματι τα σερβιρόμενα ούζο και μεζέ ήταν εξαίρετα.
  Γιατί ο Δήμος η περιφέρεια και το κράτος δεν βγάζουν ενδομαδιαίο δελτίο τακτοποίησης επαχιακών δρόμων καθαρισμός απ τα χορτάρια , φκιάξιμο στα χαντάκια δεξιά αριστερά, λακούβες επιδιόρθωση, φωτισμός όπου χρειάζεται ή υπάρχει, καθάρισμα στις σούδες, που βέβαι θα υπονοεί ότι υπάρχει ένα οργανωμένο κυλιόμενο πρόγραμμα καθαρισμού και περιποίησης και προστασίας της Νήσου ανα περιοχή που σε 3-4 χρόνια κυλιόμενο θα τακτοποιεί όλες τις εκρεμμότητες στον διαρκή χρόνο. Τι προηγείται οι πρόχειρες πολιτιστικές πολλές πανηγυριτζίδικες εορτές ( ρηγανάδα, σαρδέλα , μέλι, κλπ κλπ ), παρά η στήριξη του υποβάθρου της Νήσου ώς έγγειες βελτιώσεις και αντιμετωπίσεις κάθε σωρρευμένης πλέον χρόνια εκρεμμότητας, όπως και βελτίωση των υπονόμων, αποχετεύσεων , απορροών υδάτων , σκουπιδικό , ακόμα και στα μικρότερα χωριά ??
  Και αν οι αυτοδιοικητικοί αποφασίσουν να εργαστούν πρός αυτή την κατεύθυνση , το κράτος δια των πόρων του δεν μπορεί να μην πιθαναγκαστεί να συναινέσει. Μπορεί και γιορτές και πανηγύρια , και γενικά θεάματα να υπάρξουν και άρτος μαζί .. και υποδομές ώς έγγειες βελτιώσεις απ τις οποίες θα παραχθεί δίκην εκ σίτου το αλεύρι για τον άρτον.
  Και οι κάτοικοι και δραστηριοποιούμενοι πρέπει να ενστερνιστούν το έργο της βελτίωσης μέσω κυλιομένου προγράμματος συντηρήσεων της Νήσου . Και υπάρχουν και ανέξοδοι τρόποι και τρόποι με εισφορά σε χρήμα – συνδρομή αν κάποιος μπορεί.
  Το φαινόμενο πλατείες να αποτελούν σημεία απόκτησης εισοδήμτος από καταστηματάρχες καφενεία εστιατόρια παντοπωλεία κλπ , και να μην αυτοκαθαρίζονται φύλλα δέντρων ολημερίς με μόνιμο συνεργείο 1-2 το οποίο θα πληρώνουν οι καταστηματάρχες , για το τουριστικό διάστημα πέρα απ την κάυε τόσο παρέμβαση του Δήμου, είναι ενδεικτικό της μη οργανωμένης τουριστικής επαγγελματικά προοπτικής, αλλά της στροφή στην σωρρευμένη περιστσιακή εισπραξιμότητα που δημιουργεί τον φαύλο κύκλο της χαμηλής ποιότητας προοδευτικά.
  Σημείωση : Ο Κος Μάκης Μελάς γράφει επώνυμα και ο Κος Σπύρος Γαζής το ίδιο, εδώ στα σχόλια. Και αυτό αποτελεί μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει, για τους ανώνυμους πολλούς πολίτες.
  Για τούτο και το σχόλιο τούτο γράφεται ανώνυμα για να εκπροσωπήσει τους πολλούς.
  Και να συνεχίσουν οι κκ Γαζής και Μελάς να γράφουν και να μιλάνε επώνυμα … για να υπάρχει η ελπίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.